reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Ciekawy gryzak. Na filmiku. Dla maluszków które już jedzą stałe. Kosmetyczka mi poleciła. Wkłada tam np. Gotowana marchewkę a jej synek gryzie masujące dziąsła aż cała zje a duże kawałki nie przedostają się przez siateczkę. O dziwo mówiła że siatka jakby materiał smoczka i można i w zmywarce i sterylizować. Ma też sliniak z tego filmiku. Mówi że też rewelacja bo wygodny do zabrania np. Na niedzielny obiad do teściowej czy na wakacjach.

Link do: b.box - Gryzak do podawania pokarmów - zielony
Fajna rzecz, widziałam ją w smyku.
Cały czas się zastanawiam kiedy dać Zojce marchewkę w słoiczku. Poczekam chyba do lutego i jej dam

reklama
U nas od kilku dni jest dzień maruda. Widzę że dziąsełka ją mocno bolą. Przez ostatnie noce wstawała co 2godziny. Dziś było lepiej i jeszcze śpi.
Mój starszy poszedł na zimę w mieście, mam nadzieję że mu się spodoba. Będzie na sportowo więc powinno. Idziemy po niego z Zojka i jak patrzę na te -9 za oknem, to jestem trochę przerażona.

Witajcie
U nas tez -9 i starszy pojechał rowerem do szkoły :szok:
Widziałam wczesniej te siateczkowe gruzami ale nie miały takiej tajnej raczki do trzymania.
My rozszerzanie diety zaczniemy po 15 lutego jak wrocimy z ferii.
Ostatnio natrafilam w internecie na takie tajne łyżeczki do karmienia, ale są moim zdaniem bardzo drogie. Natomiast od razu zwrocilam uwagę na ich kształt i kości mnie żeby kupić.
Link do: SPUNI Łyżeczki do karmienia Oops! Orange / Bouncing Blue
Widzialyscie je?
Poza tym spodobała mi się butelka lovi z łyżeczka zamiast smoczka, dobra w podróży, ale to chyba zbędny bajer :wink:
Poszukam to wrzuce linka.
A teraz maly zasnął to ide robić makaron do zupy.
Miłego dnia

Tak już za tydzień
:-) Mąż bierze tydzień urlopu. Pojedziemy na stok na zjazd na pontonach i do aquaparku. Chyba pójdziemy też z Julcia na pokaz magii. W drugim tygodniu może wyskoczymy do mojej mamy na 2-3dni no i lekkie porządki i będzie po feriach:-)
Ale fajne plany:) szczególnie ten ponton. My mamy mniej ustabilizowany tryb że względu na pracę i nie mamy ferii. Akurat mąż będzie dużo wyjeżdżał do końca stycznia więc będziemy ze Stasiem dużo sami. A tez bym gdzies wyjechala...

My juz po kosztowaniu dyni. Czytałam ze jest łatwiejsza do trawienia niż marchewka. Maja zjadła aż 2 łyżeczki. Maja tez marudzi, chyba przez zęby ;) ale ładnie zasypia. Ferie robimy sobie od 20 lutego do 11 marca. Trochę u dziadków, a trochę w Tatrach :)

Ostatnia edycja:
My juz po kosztowaniu dyni. Czytałam ze jest łatwiejsza do trawienia niż marchewka. Maja zjadła aż 2 łyżeczki. Maja tez marudzi, chyba przez zęby ;) ale ładnie zadypia. Ferie robimy sobie od 20 lutego do 11 marca. Trochę u dziadków, a trochę w Tatrach :)
Ooo to fajnie , chyba jesteś pierwsza z rozszerzanie diety. Ja jeszcze chce trochę poczekać. Tak z 2 tyg.

Staś znów w nocy budzi się co 2 godziny. A już było tak pięknie. Ciągle glodny. Tak się zaczęło akurat po szczepieniu. Je dużo a kupek to robi z dziesięć dziennie. Wczoraj był basen i ma strasznie sucha skórę, szczególnie ze są mrozy. Smaruje olejem kokosowym i jest lepiej ale musze często. dziś fizjoterapeutka powiedziała ze lepiej wogole nie sadzac go na krzesełku. Wiec chce kupić mate żeby się bawił przy mnie np. w kchni. Macie może taka mate piankowa , co byście polecały? Chciałabym taka niezbyt kolorowa żeby zabawki się na niej wyróżniały. Ale gruba żeby amortyzowala ewentualne upadki główki. Rzadko podają w necie grubość tych mat.

Staś znów w nocy budzi się co 2 godziny. A już było tak pięknie. Ciągle glodny. Tak się zaczęło akurat po szczepieniu. Je dużo a kupek to robi z dziesięć dziennie. Wczoraj był basen i ma strasznie sucha skórę, szczególnie ze są mrozy. Smaruje olejem kokosowym i jest lepiej ale musze często. dziś fizjoterapeutka powiedziała ze lepiej wogole nie sadzac go na krzesełku. Wiec chce kupić mate żeby się bawił przy mnie np. w kchni. Macie może taka mate piankowa , co byście polecały? Chciałabym taka niezbyt kolorowa żeby zabawki się na niej wyróżniały. Ale gruba żeby amortyzowala ewentualne upadki główki. Rzadko podają w necie grubość tych mat.
Ja dostałam puzzle piankowe od koleżanki. U niej sie sprawdzaly, ja jeszcze nie używałam. Maja na takiej macie do zabawy 15 min polezy, wiec u nas jest i lezak i huśtawka do użytku :)

reklama
Aveline, prsypomnij kiedy ty rodzilas Maję.
Olgierda ja tez się zastanaywiam nad mata piankowa. U nas mały trochę na brzuszku, trochę na plecach, w lezaczku, w wózku i na raczkach oczywiście :)

Olgierda to dużo tych kupek. U nas jedna dziennie lub jedna na dwa dni.
A ta skora sucha zrobila sie nagle? Smarowalas wczesniej Stasia regularnie?

Czy wasze dzieci tez tak slinia skarpetki? Ja muszę zmieniać Olkowi kilka razy dziennie. Czasem mu zdejmuje żeby possał bose stopy ale one szybko się wychladzaja gdy sa wilgotne.

Do góry