reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Z tego co wiem to są to zastrzyki przeciwzakrzepowe :) Właściwie po każdej operacji jak i po złamaniach kończyn takie zastrzyki są przepisywane na wypadek gdyby przy gojeniu rany oderwał się jakiś skrzep żeby nie trafił do krwioobiegu a następnie nie doprowadził do zatoru serca. Zdarza się, że w trakcie ciąży kobiety wbijają sobie takie zastrzyki jeśli ich krew jest zbyt gęsta i nieprawidłowo krąży po organizmie. Ale podobno nie są bolesne te zastrzyki bo wija się je podskórnie, a nie domięśniowo ;)

reklama
O nie słyszałam o tych zastrzykach Ałć Nie fazuje się poczekam do lipca i zobaczę ile będzie ważył. Czuję że uròsł od ostatniego USG ponad tydzień temu bo już to nie lekkie ruchy dziecka Już od kilku dni budzi mnie ok 1 w nocy kopniakami i fikołkami W dzień czuję go bardzo wyraźnie ale to noc jest porą na fikołki Zobaczymy w czwatrek bo mam wizytę a na każdym robi USG

O nie słyszałam o tych zastrzykach Ałć Nie fazuje się poczekam do lipca i zobaczę ile będzie ważył. Czuję że uròsł od ostatniego USG ponad tydzień temu bo już to nie lekkie ruchy dziecka Już od kilku dni budzi mnie ok 1 w nocy kopniakami i fikołkami W dzień czuję go bardzo wyraźnie ale to noc jest porą na fikołki Zobaczymy w czwatrek bo mam wizytę a na każdym robi USG
A u mnie dzidzia taka spokojna [emoji12] leń po mamie [emoji23] [emoji23]

Napisane na SM-N9005 w aplikacji Forum BabyBoom

Chodzi Wam o zastrzyki z heparyną. Nie trzeba brać po cesarce - pierwsze słyszę :)
One są na problemy z krzepliwością. Biorę je od początku ciąży i aż do końca połogu, czyli do ok 6 tygodni po porodzie.
Ale nie bójcie się, jak lekarz nie zdiagnozuje u Was problemów z krwią/trinbofilią to nie będziecie musiały ich mieć :) Nie daje się ich od tak o, chyba że lekarz jakoś dziwnie zaleci. ;)

Mi też się wydaje, że moja sporo urosła od ostatniego czasu, bo kopniaki są coraz wyraźniejsze :) Przed chwilką tak mi przyładowała, że aż laptop podskoczył :p He he :)

A tak apropo przybierania na wadze, bardzo Wam waga skoczyła?? Ja zawsze bardzo się starałam o utrzymanie swojej wagi, a od kiedy jestem w ciąży całkiem odpuściłam, szczególnie z dietą. Wcześniej w ogóle nie jadłam słodyczy, ale od kiedy zaczęłam mieć smaki to niestety głównie na słodycze... i teraz tak się martwię, czy nie za dużo przybieram kilogramów :/

Ja 2 kg do tyłu. Wcześniej w pracy nie miałam czasu na regularne odżywianie. Teraz jem regularnie i zdrowo. Poza tym jestem otyła więc lekarz powiedział że powinnam przytyć do 6kg W pierwszym trymestrze schudłam 4kg. Teraz zaczynam przybierać na wadze jak mały szybko rośnie.

To jednak miałam rację, że jest mnie stanowczo za dużo... niby ginekolog ostatnio powiedziała, że jest ok i żeby się nie przejmować ale... Kurde ciężko sobie w ciąży odmawiać, a odchudzać też się nie wolno :/ Może jak się pogoda wyrobi to chociaż więcej ruchu zażyję na jakiś spacerkach :)

reklama
Do góry