reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Wszystko ok.Dzidzia jedna w brzuszku ale nieśmiała.Nie chciała sobie dać zmierzyć fałdy karkowej.Uparta jak moja pierwsza.Ale tak poza tym wszystko.Serduszko bije jak dzwon.Ma 15,5 cm i termin znacznie mi przyspieszył na 9 sierpnia.Mam umówiony test pappa to zobaczymy co nam tam wyjdzie.Konsultację z genetykami odnośnie mojej wady genetycznej i usg już na 20 tc.Wstawię fotki ale nie są wyraźne.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Super
15,5 cm...to już kawał człowieka

Ostatnia edycja:
Za_necia akurat się z Tobą nie zgodzę bo sprywatyzowanie służby zdrowia czego tu też chcą Anglicy niesie takie ryzyko że nikt państwowo się nie stara bo zawsze można iść prywatnie do lekarza tylko pytanie co jak kogoś na to nie stać.Tu póki co w UK tylko państwowo prowadzi się ciążę i każdy się stara i jest miły.

dzag82 mi nie chodzi zupełnie o model jaki jest w uk bo tez ma swoje wady. Chodzi mi o opiekę w pl i jakie pieniądze za to płacimy. Jestem zazenowana podejściem lekarzy do niektórych spraw. Skoro płace to wymagam? Tak jak w sklepie, a tu płacisz pieniądze i co z tego masz ? Najcześciej Niemiła babę. Nie powiem zdążają sie lekarze z powołania którzy sa mili i potrafią pomoc. Ja osobiście mam taka lekarkę pierwszego kontaktu.
Chodzi mi o to ze płacimy składki zdrowotne a w ostateczności musimy iść prywatnie o zapłacić tak czy siak. Nie dość ze tracimy pieniądze to czas i nerwy.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nie udało im się Za_necia.Oczywiście że miało być mm..pisanie w aucie.
Ag.ta ja też mam 2 dzieci nie do końca zdrowych i naprawdę nie ma osoby która by nam nie mówiła że słodszych dziewczynek nie widziała jeszcze.

Nie udało im się Za_necia.Oczywiście że miało być mm..pisanie w aucie.
Ag.ta ja też mam 2 dzieci nie do końca zdrowych i naprawdę nie ma osoby która by nam nie mówiła że słodszych dziewczynek nie widziała jeszcze.

Kurczę nie kazali Ci wrócić ?
Ja wczoraj miałam badania i kazali mi tyle skakać aż sie dziecko ułoży. I pobiorą prawidłowy pomiar. Najadłam soe czekolady do obrZygania i sie udało [emoji4]
Czyli ile w koncu dzidzia ma ??

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nie wiem czy wprowadzenie prywatnej służby zdrowia uleczyloby sytuację ale napewno w aktualnej formie to jest absurd a nie służba zdrowia.. miałam problemy z nawyków zwichnieciem rzepki czas oczekiwania na operację 3 lata. Znalazłam lekarza, który pracuje w szpitalu, poszłam prywatnie czas oczekiwania na zabieg 2 miesiące.. obydwa na kasę chorych.. każdy lekarz zajmuje sobie terminy zabiegów i wkręcić 'swoich' pacjentów a reszta niech czeka latami...

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
mówicie o tych batonach i się zastanawiam czy zjeść przed wizytą czy lepiej nie , żeby nie było znów,że zjem, a będzie się rzucać. Moja dzidzi właśnie spokojna.

Do góry