reklama
Moja to też jeszcze dzieciak Uwielbia bobasy barbie maskotki pieski i kotki(ku mojej rozpaczy bo dla mnie to zbieracze kurzy) przebieranki, ale fakt niektórymi tekstami i przemyśleniami to rozbraja nawet mnie!!!Kurektyna ja bym nie powiedziała że Twoja córka jest młodsza od mojej Emi o rok po tym jakimi tekstami się wypowiada.No ale pewnie mi przyjdzie długo jeszcze czekać na taką konwersację z Emi.No ale nie mogę narzekać i oczekiwać zbyt dużo bo wiele dzieci autystycznych w jej wieku w ogóle jeszcze nie mówi.
Moje dziewczynki jako że rozwijają się wolniej są trochę dziecinne.Nadal są na etapie barbie i bobasów ale to może też dobrze bo lepsza zabawa lalkami barbi czy lego niż siedzenie nonstop na tablecie.
Mi też się wydaje że mniej nas tu jest na forum.
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Mam nadzieję ze i Ty doczekasz się takich dyskusji niebawem
kotomiś
Fanka BB :)
@Adeline89 dzięki
luska1979
Kurektyna gdzie brat był w Szkocji?Bo ja też ze Szkocji.Tak realia tu są inne choć początkowo nie było lekko Ale zrobiłam studia tutaj pielegniarskie i zaczęłam dobrze zarabiać.Ponadto po urodzeniu dziewczynek wróciłam do pracy więc zawsze 2 wypłaty są.Ponadto tak się nam złożyło że na dziewczyny dostajemy duże benefity z powodu ich niepełmosprawności więc początkowo te benefity poszły u nas na spłatę kredytu do końca.
Kurektyna masz rację bo ja już na 3 dziecko nie dostanę tu dodatkowych pieniążków ale i tak mam tu inne opcje bo mogę przejść na zasiłek opiekuńczy dla dziewczyn i przypuśćmy wrócić tylko na 1 noc w tygodniu do pracy a jak nie wrócę do pracy to i tak mi zwięksá zasiłki bo przychód na rodzinę mniejszy będzie.
Jedyne co nas martwi to ten brexit ale Szkocja nie chcę się dać Anglii więc jak przesadzą z żądaniami to przegłosujemy kolejne referendum i miejmy nadzieję że się odłączymy od Anglii na stałe.
Ja też byłam patriotką ale w pewnym momencie z mężem poddaliśmy.Brak perspektyw mieszkaniowych i z pracą też nie było lekko bo mąż musiał pracować na kopalnii a ja na etat musiałam mieć zajęcia aż w 3 szkołach a kasowo i tak nie mieliśmy kokosòw.
Jednak lepiej na tym wyszliśmy.
Kurektyna masz rację bo ja już na 3 dziecko nie dostanę tu dodatkowych pieniążków ale i tak mam tu inne opcje bo mogę przejść na zasiłek opiekuńczy dla dziewczyn i przypuśćmy wrócić tylko na 1 noc w tygodniu do pracy a jak nie wrócę do pracy to i tak mi zwięksá zasiłki bo przychód na rodzinę mniejszy będzie.
Jedyne co nas martwi to ten brexit ale Szkocja nie chcę się dać Anglii więc jak przesadzą z żądaniami to przegłosujemy kolejne referendum i miejmy nadzieję że się odłączymy od Anglii na stałe.
Ja też byłam patriotką ale w pewnym momencie z mężem poddaliśmy.Brak perspektyw mieszkaniowych i z pracą też nie było lekko bo mąż musiał pracować na kopalnii a ja na etat musiałam mieć zajęcia aż w 3 szkołach a kasowo i tak nie mieliśmy kokosòw.
Jednak lepiej na tym wyszliśmy.
za_necia11
Dziewczyny, od kiedy to szczęście zależy metrażu, w 2 pokojach też może być fajnie i miło. My sami na wszytko pracujemy, mamy 45m2 na kredyt, jeszcze 14 lat, bez szans na razie na nic większego czy domek. Nie widzę problemu żeby dzieci razem w pokoju były..one nie potrzebują luksusowych warunków ale naszej uwagi troski i czasu. Pozdrawiam wszystkie mamusie z małych mieszkań (przynajmniej szybko się sprząta [emoji12] )
Ja mam jeden pokój łazienkę i kuchnie. Chciała bym maluszkowi zrobić pokój jak z obrazka ale nie stać mnie na to. Na pewno spędzimy tak czas do drugiej ciazy bądź 2-3 roku życia dziecka. Nic mi do szczęścia więcej nie potrzeba. Kiedyś mieszkali całymi rodzinami na jednym pokoju z wspólna łazienka i kuchnia, na drugim pokoju często teściowie. Wszyscy żyją i maja sie dobrze [emoji4] niewątpliwie standard sie podniósł.
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
M
Mahoniowa
Gość
Dziewczyny może to za wcześnie, ale i tak temat porodów już poszedł. Ja ostatnio wyobrażam sobie pierwszy dzień z noworodkiem w domu. Poopowiadajcie koleżance co kwitnie w domu plackiem leżąc a jedyną atrakcją jest czytanie forum :-)
Jak to było u Was.
Jak to było u Was.
Co do zabawy lalkami i innymi zabawkami znam rodziny gdzie jak tylko dziecko szło do szkoły to wszystkie lalki wózki i inne "dzieciece" zabawki wyrzucali i oddawali, bo przecież dziecko już za duże! Nawet nie wyobrażam sobie zrobić to mpjemu dziecko... sama chyba też bylam dziecinna bo nawet jako 12-13 latka bawiłam się barbi i czasami bobasami(jak nikt nie widział) ale ja taka urodzona matka...
Ogolnie efekt u jednej z rodzinbył taki że dziewczynka ktora już nie miała zabawek z chęcią przychodziła do mojej małej bawić się jej zabawkami i ze smutkiem wracał do domu nieraz porzyczajac coś... Kurcze,
Dzieciństwo i tak jest krótkie, to po co jeszcze je skracać!!! Moja córka będzie miała zabawki, tyle czasu ile będzie chciała i to ona podejmie decyzję że już z nich wyrosła!!! Taki mam plan...
No chyba że wczesniej wkurzy mnie bałaganie to jej wszystkie do piwnicy wyniosę[emoji13]
Ogolnie efekt u jednej z rodzinbył taki że dziewczynka ktora już nie miała zabawek z chęcią przychodziła do mojej małej bawić się jej zabawkami i ze smutkiem wracał do domu nieraz porzyczajac coś... Kurcze,
Dzieciństwo i tak jest krótkie, to po co jeszcze je skracać!!! Moja córka będzie miała zabawki, tyle czasu ile będzie chciała i to ona podejmie decyzję że już z nich wyrosła!!! Taki mam plan...
No chyba że wczesniej wkurzy mnie bałaganie to jej wszystkie do piwnicy wyniosę[emoji13]
luska1979
JustynaWM czasem nie da się by dzieci mieszkały w jednym pokoju tak jak u mnie kiedy Emi potrzebuje czasu i miejsca do wyciszenia a młodsza tego nie rozumie i jej wisi na szyji bo to taka przylepka.
Dlatego my też szukamy domu większego bez stresu większego ale rozglądamy się.
Kurektyna dzięki.Tak pewnie się doczekam.
Dlatego my też szukamy domu większego bez stresu większego ale rozglądamy się.
Kurektyna dzięki.Tak pewnie się doczekam.
reklama
ja tez 45m jakos żyjemy aczkolwiek można sie pozabijać o zabawki. Najbardziej mnie meczy bo my na 4pietrze... Z Hania i zakupami jakos ogarnelam wiec z brzdacem tez bede musiała dać rade. Ale nie ukrywam ze marzy mi sie choc maly ogródek my z M. Oboje z domków...Dziewczyny, od kiedy to szczęście zależy metrażu, w 2 pokojach też może być fajnie i miło. My sami na wszytko pracujemy, mamy 45m2 na kredyt, jeszcze 14 lat, bez szans na razie na nic większego czy domek. Nie widzę problemu żeby dzieci razem w pokoju były..one nie potrzebują luksusowych warunków ale naszej uwagi troski i czasu. Pozdrawiam wszystkie mamusie z małych mieszkań (przynajmniej szybko się sprząta [emoji12] )