edda89
Fanka BB :)
Jest norma, ale nie dla ciężarnych
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jest norma, ale nie dla ciężarnych
A jaka jest najwyższa ,a to ma coś do rzeczy. Ja miałam prawie 3 i mój syn ma też tak a dla dzieci nie robią też osobno normyJest norma, ale nie dla ciężarnych
Norma jakoś do 4 z czymś ale kojarze, że mówił że dla ciężrnych niby 2 z czymśA jaka jest najwyższa ,a to ma coś do rzeczy. Ja miałam prawie 3 i mój syn ma też tak a dla dzieci nie robią też osobno normy
Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak nawet znalazłam wyniki z sierpnia i tam jest adnotacjaA jaka jest najwyższa ,a to ma coś do rzeczy. Ja miałam prawie 3 i mój syn ma też tak a dla dzieci nie robią też osobno normy
Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Jako, że mnie łapią wszystkie świństwa to mam również niedoczynność tarczycy. Twoje TSH jest trochę za duże, normy niby do około 2, ale powinno być około 1-1,5. Ostatnio miałam 0,9 (przy przyjmowanych lekach), ale w ciąży wzrosło mi do 2,3 i lekarka mówi, że to górna granica normy i koniecznie zwiększyć dawkę leków. Po prosto podczas ciąży zwiększa się ilość tych hormonów i trzeba je kontrolować.Ja 5 :30
A to w zimie nie wolno chodzić w sukienkach ? Grube rajstopy, fajny bucik i heja
Powiedzcie mi. Mam wyniki badań z 1 ciąży i miałam TSH 3,36. Za dużo nie ? Pamiętam, że wtedy mówił, żeby to sprawdzać jeszcze, ale w końcu zapomnieliśmy
Angelika, jak widać tu na forum nie ma ogólnych zasad w NFZ, panuje totalna samowolka. Chromka92 dostała skierowanie na usg prenatalne, a ja - 10 lat starsza - jestem wg lekarza za młoda na nie i nie widzi wskazań. Wiec może Ci się uda, może nie.Angelika pisze:Czy osoba taka jak ja czyli 22 lata mogę mieć też takie badania prenatalne zrobione za darmo jeżeli mnie lekarz skieruje, bo poproszę?