reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Ok, nazwalismy je Biale ciasto, nie wiemy jak ono się nazywa

2 paczki krakersow słonych
Puszka masy krowkowej
Krem do karpatki (ja kupuje ten bez gotowania) i mleko do przygotowania kremu
500-600 ml śmietanki do ubicia (najlepiej w folii lub w kubeczkach), 2 -3 łyżki cukru pudru, cukier wanilinowy i 3 śmietan fixy

Na standardowej prostokątnej blaszce ulozyc ściśle krakersy jeden obok drugiego. Krakersy posmarowac kremem krowkowym (ja biorę polowe lub 3/4 puszki) . Na kremie krowkowym znowu rozłożyć krakersy. Na to krem do karpatki ubity według przepisu na opakowaniu. Znowu krakersy i na krakersy śmietaną ubita z cukrem pudrem, wanilinowym i smietan fixami. Mozna posypać wiorkami lub starta czekolada. Schlodzic 3 godziny w lodówce.
Na pewno zasmakuje gościom a ty się nie na robisz bo trwa to cywilne a efekt jest niesamowity.

reklama
Łał jak wątek kulinarny nam się zrobił ;-) ;)
Aneczqa ciasteczka są pyszne ale słodkie. Dzisiaj robiliśmy pierniki że strony Ani Starmach i też są pyszne.
Ja się ciastkami i ciastami obzeram, nie mogę się powstrzymać. Nie jadłam po porodzie jeszcze czekolady a taką mam ochotę na ptasie mleczko :laugh2:

Kamila podziwiam tyle gości i takie przygotowania. U nas jest Wigilia w tym roku, ale każdy coś ze sobą przynosi. Taka jestem wygodna ;-) ;)

reklama
Kamila, nie wiem jak ta śmietaną zachowa się na tym kiermaszu...

Ja na takie okazje robię raczej cos bardziej "suchego" Link do: Łaciate muffinki z tofii - VIDEO
A jak chce zablysnąc :wink::p to kupuje w sklepie spożywczym paczkę kruchych babeczek do nadziewania (tam są chyba 24 szt) , wkladam jakies owoce np bezpestkowe winogrona ,zalewam tezejaca galaretką i jak stezeje na wierzch klade ubity krem do tortow smietankowy, taki z proszku który ubija się na mleku i dodaje 2 łyżki miękkiego masła do niego. Czyli szybko i ładnie. Na wierzchu można ułożyć połówki winogron czy zetrzeć czekoladę. Ostatnio na urodziny starszego zrobilam te babeczki i białe ciasto. Wszystko jest mega szybkie w wykonaniu a goście się dziwili ze mam czas przy niemowlaku takie frykasy robić. Myslalam ze pekne ze śmiechu :-) :):rofl::-D

Ostatnia edycja:
Do góry