reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Ja nie sprzątam już od maja, jak przeszłam na l4 z powodu twardego brzucha. Mąż sprząta mieszkanie, ja robię jedzenie jeśli mam siłę, jak nie to zamawiamy coś :) Ja mam termin na 11 sierpnia, więc wg. Twojej położnej by się zgadzało, że 2 tyg. później poród. Osobiście wolę żeby dzidziuś urodził się przed 11 lub 11, bo później będę musiała codziennie jeździć do szpitala na KTG (takie są zasady w szpitalu w którym rodzę). My codziennie chodzimy na niedaleki spacer, koleżanka tak robiła i szybko urodziła córkę. W ostatnich dniach spacerujemy po 22 jak jest już w miarę chłodno :D

reklama
Hej!
Agness gratulacje! Niech zdrowo się chowa! ;)

Ja biegam od poczatkun ciazy za moja 3latka. Dzis 37t2d, a wczoraj spotkalam polozna jak bylam z mloda na spacerze i tak sie zagadalam, ze mi zasnela na rekach, a mialam jeszcze dwa sklepy do obskoczenia wiec ten. Ogarniam wszystko :) Pranie, sprzatanie, a na sobote zaplanowane mycie okien :D Dzięki aktywności czuję się zdecydowanie lepiej niż w pierwszej ciąży, którą przeleżałam właściwie.

Nie wyrabiam dziś z katarem znowu jest masakra . Poszłam do lekarza rodzinnego i mi przepisała zyrtec. Ale w ulotce piszą ze w ciazy tak sobie. Brać czy nie brac? Oto jest pytanie. A z moim ginem widzę się dopiero za tydzien:hmm: co myślicie ?

@olgierda zadzwoń do niego. W brewiarzu piszą, że przechodzi przez łożysko, ale nie wykazano szkodliwego działania na płód.

@karaiwina ja też robię wszystko co nie w ciąży ( okien nie myje, bo nie lubie, przed ciąża ani po też nie[emoji12]) i ćwiczyłam regularnie do czasu przeprowadzki. Teraz 39 tydz to sobie odpuściłam, bo mam sporo innych zajęć jeszcze i szybciej się męczę. Ale ogólnie samopoczucie dobre i jestem fit.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

A mnie dziś wypisali koło 14 że szpitala a po 19 odeszły mi wody i czop śluzowy. Wiec na wariata jechaliśmy do szpitala. W szpitalu skurcze już co 3 minuty (o dziwo na KTG się nie zapisywały) i tak musiałam poczekać ponad 2 godziny bo były 2 cesarki przede mną. Później ja i o 22.49 rodziła się Ada (36 tydzień ciąży)
Gratulacje!!!!!!!ale zwariowany i niespodziewany poród. Ale wspaniale!!!!

Hej sierpnioweczki
Dzisiaj tzn 2.08 na świat przyszła Ania z wagą 3900 g i 55 cm szzescia. Na porodówce wylądowałam o 17.00 a o 19.41 było już po. Pierwsze skurcze zaczęły się ok 14.00

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Olisia gratulacje;-) ;) trzymajcie się cieplutko. Jak się czujecie?

A u nas nie zapowiada się na szybki poród:oo: Zoja nawet nie zamierza się ruszać z brzuszka mamy i na razie zostaje koniec sierpnia:eek: no, nic powitamy wszystkie sierpniowe maleństwa i sami pojedziemy na porodówkę :happy:. Mam tylko nadzieję, że sierpień będzie mniej upalny niż ostatnio.

reklama
Hej sierpnioweczki
Dzisiaj tzn 2.08 na świat przyszła Ania z wagą 3900 g i 55 cm szzescia. Na porodówce wylądowałam o 17.00 a o 19.41 było już po. Pierwsze skurcze zaczęły się ok 14.00

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Gratulacje piękna waga, szybki poród pozazdrościć. Zdrówka i szybkiego powrotu do formy

Do góry