reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Zuzzi ja juz nie raz jej mowilam cos w stylu by sie pobawila z dziecmi ..pograla w gre..poczytala ksiazke.. ona ma zawsze wymowke.. ogolnie jest uzalezniona od gry diamenty i tez jej to mowie ze musi isc na odwyk.. ona sie tylko smieje.. nie bede juz nawet nic jej mowic bo to jak grochem o sciane..
Zostala na czas porodu i na tym mi najbardziej zalezalo.. wiadomo chcialabym by ugotowala obiad albo posprzatala ale jak nie powiem to sie nie domysli...

Zuzzi jaka kolwiek krew i trzeba jechac sprawdzic. Moze byc tak ze sie szyjla rozwiera.. ze czop odchodzi a moze cos z lozyskiem wiec ja bym jechala sprawdzic.
Naeet jak dzwonilam ze mam skurvze to pytali czy wody odeszly i czy krwawie.. takze mysle ze jak jest krew to zawsze trzeba sprawdzic.

A moze jak zbadaja szyjke to sie ruszy.

Co do nerwow wczorajszych Ywoich to Ci sie nie dziwie bo ja tez zla jak osa chodzilam w koncowce ciazy.. choc akurat przed samym porodem juz spokojniejsza bylam ale to chyba te wymiity Vikiego mnie uspokoily..

Dziewczyny a dziwne jest ze sie wkurzam jak moja mama zamiast mowi zwymiotowal mowi rzygal..a zamiast zrobil kupe to ze sie zesral ?
No nie moge pojac czemu takiego jezyka uzywa.. ona twierdzi ze dzjeci i tak sie naucza tak mowic... taaaak ale po co od babci ?

Ja mam wrazenie ze ona po zlosci mi robi ;/

reklama
Dzwoniłam na IP mojego szpitala i położna powiedziała, że to pewnie czop odchodzi i, że jak mnie to niepokoi to, że mogę przyjechać to zbadają. Dużo bardziej luzacko podeszła do tematu niż Ty Akuku [emoji4] Dopijemy z m kawę i pojedziemy. Na razie nic nie leci. Ciekawe co to.

Zuzzi haha bo oni do wszystkiego luzacko podchodza :)
A ja wole panikowac i wiedziec ze wsio ok niz raz nie pojechac i pozniej uslyszec ze im przykro.. ja lekarzem nie jestem i kazda z nas jest inna.. ja z moimi bolami powinnam na porodowce siedziec a nie pozniej na ostatna chwile isc... ale zlekcewazyli jak zwykle. Dla nich byl jeszcze czas i gdyby nie m ktory juz zna moje objawy porodu to rodzilabym na dole.. w sensie ze na dziennym..

Stoi sobie u mnie na stoliczku ten olej kokosowy
Przy wiatraku bo sie rozpuscil trochr.
Polozna wziela by pokazac innym rodzicom czym smarowac i masowac dzidziusia ;)

A opowiwm wam sytuacje z dzisiejszej nocy..
Spie sobie z Ala miedzy karmieniem na moim lozku. Mam podniesoana barierke ze strony Ali i poduszke oparta o barierke bo przez ta dziure by wypadla..tzn raczej nie ale w razie co blokada jest.
Spalam sobie na prawym boku i nagle czuje ktos mnie ciagnie za lewa noge! A tu jakas polozna hitler! Ustawia mnie jak mam spac .. bo jak usne z noga z przodu to przez sen se obroce i dziecko przygniote..a jak ja odchyle do tylu- nie potrafie tak spac! To najwyzej obrpce sie na plecy.. bojku jakie to dla mnie dziwne bylo.. ja spie jak zajac i zanim sie jakkolwiek porusze to sie budze.

Załączniki

• 1440330226424.jpg
    1440330226424.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 69
dziewczyny, z dzieckiem sie uczymy kazdego dnia, mam jeden wielki problem, ból sutka, popekana mam, i robi sie fioletowy, i krwawi trochę, co z tym zrobic? stosowac kapturek czy jakis masc ?

Lakara,
Masc Purelan albo Lansinoh. Czysta lanolina i nie trzeba zmywac przed. I duzo wietrzyc! Tylko brudzi mocno i trudno doprac, wiec ja gorsza koszule do niej wkladam.
I mnie tez bola bardzo i robia sie strupki, ale juz niedlugo, 2-3 dni sie bedzie ok.

zaraz lece kupic nakładka, i maść, ale najlepiej bedzie wybrac masc ktory mozna karmic bez zmywania ? Jaki ? Wiec lepiej byłby masc ktory dostepny jest w UK,

Sann91, mam z obiemami problem z sutkami, i myslę jeszcze nie mam mleka, wiec moze dlatego odciaga mnie bardziej bo brakuje mleka ?

reklama
Lakara w uk jest taka super maść anney o niej pisała. Coś na L ona jest dość droga bo £10 kosztuje ale jest superowa. Fioletowe opakowanie. W supermarkecie albo aptece. Wytłumaczysz sprzedawcy to aci pomoże (jej tylko troszeczkę nakłada i nie zmywasz) jak znajdę nazwę napisze.

Do góry