reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Magdus wszystko będzie dobrze :-) Dzieciątko jest w brzuszku bezpieczne :-) Dla mnie lekarka poleciła picie syropu z cebuli i płukanie gardła wodą z dodatkiem wody utlenionej. A po pracy do łóżka i odpoczywać :-)

reklama
Baba to zawsze znajdzie sobie powod do zmartwien :D Ale tak powaznie to wlasnie dzis bede robi syrop z cebuli a poza tym herbatka z miodem i cytryna i mam nadzieje, ze do soboty sie wykuruje bo ide do pracy na 10h....
A w ogole to jeszcze mam inny powod do zmartwienia bo nim dowiedzialam sie ze jestem w ciazy meczylo mnie to zapalenie pecherza i w pracy mi kupili tabletki i wzielam dwie, nazywaja sie urointima furagiactive. no i jest taki problem ze pisze na ulotce, ze kobietom w pierwszych 3 miesiacach jest niewskazane brac bo dziecko moze miec niedokrwistosc hemolityczna czy jakos tak... no i nastepny powod do zmartwien. niby tylko 2 tabletki ale to bylo zaraz na samym poczatku i nie wiem sama :( poza tym pozniej wzielam jeszcze 3 czy 4 tabl uroseptu i po nim mi przechodzilo no ale obawy sa :( wybaczcie ze was tak zasypuje swoimi problemami ale moj to juz nawet sluchac o tym nie chce bo powiedzial ze mam myslec ze bedzie wszystko dobrze !

magduś a ty kiedy masz wizytę bo jakoś mi umknęło :( domowe sposoby są zajlepsze i najbezpieczniejsze dla nas. Ja bardzo rzadko biorę jakiekolwiek leki. Zawsze mi pomagają "domowe" sposoby. A tymi tabletkami tak się nie przejmuj wiele kobiet nie planujących ciąży bierze leki, pije, pali i nawet nie wie że jest w ciąży, a rodzą zdrowe dzieci. Także głowa do góry będzie dobrze! Na wizycie powiedz o tym lekarzowi to na pewno cię uspokoi.
marand nawet mi nic nie mów o myciu zębów - katorga:no: a czemu cię nie ma na liście?? na kiedy masz termin wizyty i porodu?

A u mnie mulenia CD. Wczoraj móż mężul przywiózł mi zakupy o 22.30 i zażyczyłam sobie paszteciki z grzybkami bo taką miałam ochotę i zjadłam jednego wczoraj:eek: no nie mogłam się opanować:-D

Dziendoberek Mamusie!

Nieśmiało dołączam, wychodzi jakiś 7tydz, ale czekam na wizytę (baardzo). Tez się trochę martwię brakiem objawów, ale martwienie jest chyba nieodłączną cechą ciąży i w ogóle macierzyństwa.:tak:
Moja gin też nie chce wcześnie usg robić, bo uważa, że zawsze to dawka energii i lepiej nie przeszkadzać temu maleńkiemu Życiu naszą ciekawością. Więc odesłała mnie na 22.12. chyba, że coś się będzie działo.

Gratuluję Mamusiom, ktore już słyszały serduszko - niezapomniane przeżycie :tak:

Magduś92 - kuruj się, przede wszystkim kuruj! Czosnek polecam!! To bardzo ważne, żebyś teraz była zdrowa! I nie zamartwiaj się tymi dwoma tabletkami, w ciąży zawsze trzeba wyważyć, co bardziej może zaszkodzić - leki czy nieleczona infekcja, bo czasem większe niebezpieczeństwo po stronie bakterii, wirusów etc. A w ciąży generalnie wszystkie leki zakazane, chyba tylko na cebuli i czosnku nie ma o tym adnotacji :-) (mojej sis gin zakazał nawet syfa alkoholem potraktować :-D)

Powiem Wam, że mój Syneczek właśnie skończył roczek i to jest naprawdę niesamowite zaczynać całą przygodę od początku. Jak tak wspominam zeszły rok, to aż chce się krzyknąć:"ja chcę jeszcze raz!!!!!"

miłego dzionka, choć taki szaro-bury, niech Was to nowe życie rozjaśnia od środka :happy:

Anulk@ podziwiam kobiety które decydują się na dziecko z tak małą różnicą wieku:) ja nie wiem jak bym musiała się zorganizować żeby nie zwariować:-D nie moja to jest tak absorbująca że nie wiem jak znajdę czas na kolejne dziecko a przecież różnica będzie dużo większa niż u was to teoretycznie powinno być łatwiej.. no zobaczymy:-)

Dziekuje dziewczyny, za uspokojenie. Wlasnie dlatego tak wazne jest dla mnie to forum i wy przede wszystkim. Zawsze wspieracie, to naprawde cudowne :zawstydzona/y: wizyte mam 17ego, to bedzie gdzies 6 tydzien... Ale zwariuje do tego czasu :-)

Dżizas mam takie mulenie, że nadaję się do życia tylko w pozycji leżącej... Dobrze, że mam zwolnienie, bo nie wiem jak bym pracowała z pacjentami w takiej formie...

Magdus, nie martw się tymi tabletkami, w takiej wczesnej ciąży nic jeszcze do dziecka nie dociera. Jak to określiła moja koleżanka, inaczej populacja ludzka już by dawno wymarła:p Dopiero tak od 5-6 tyg (wg mojego gina), zaczyna się wpływ na dziecko.

reklama
Cześć dziewczyny :)

Jestem sierpniówką 2014. Chciałam wam życzyć spokojnej ciąży. Za martwiące się trzymam kciuki, u mnie też nie było łatwo ale się udało i moja śliczna córeczka kończy za kilka dni 4 miesiące.

Jeżeli któraś z Was jest z Krakowa to mogę polecić świetnego ginekologa.

pozdrawiamy z Emilką bardzo serdecznie :)

Do góry