reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
martuszka dobrze ze po wizytach wszystko ok. a co do kup to u nas przy kp dokladnie takie jak pisze ewelinka.

lidia kciuki za szczepienie

a u nas jakas wysypka na brodzie sie pojawila i odparzona pupa. mysle ze to po antybiotyku. jutro idziemy na kontrol i mam nadzieje ze z rana bedzie ostatnia dawka

u nas jutro szczepienie. boję się jak cholera.

skok jak smok u nas. noce są porażką - od 3 w nocy budzi się co pół godziny, a i zasypiania nocne bardzo się pogorszyło. Tęsknię za nocami z 2-3 pobudkami. Jutro dostawiamy łóżeczko do naszego łóżka i może to pomoże. Może Leon ma mnie dosyć :p
mamy 16 tygodni więc teoretycznie jeszcze 3 do końca skoku.
w ciągu dnia jest zazwyczaj pogodny i baaaaaaardzo dużo się śmieje.

Zbliżają się święta powoli zaczynam zamawiać prezenty, żeby nie odkładać, jak zawsze, na ostatnią chwilę. W tym roku wiem przynajmnej co komu kupić.Największy problem mam z Leonikiem bo nie chcę go zasypać zabawkami.

Rok temu o tej porze byłam już w ciąży i zastanawiałam się jak to wszystko się ułoży :) a teraz Leon ssie moją rękę i uśmiecha się przy tym szeroko.

Dorbrej nocy !

Blerka kciuki za Leona na szczepieniu. U nas tak jakos zawsze ok tyg po bardziej marudny i wcale nie spi lepiej. Ale moze to i nie ze szczepieniem sie wiąże. Teraz nocki ciężkie. U nas 18 tydz wiec czyzby jeszcze tydz został.... Ech nie sądzę... taka pesymistka jestem.
Moj Leosiek spi w kolysce w nocy. Dzis pobudka byla po godz od usniecia ale troche pomarudzil i sam zasnął zanim wstapilam do akcji.
Ale w dzien super pogodny uśmiechnięty Leos!!!!!
Tez ciagle nie mam pomyslu dla niego na prezent. Chciałam kupic tego robota ale oczywiście wszędzie out of stock. A mikolaj tuz tuz.
A on i tak najbardziej lubi jak ktos sie z nim bawi.
Jak u was z okresem po porodzie??
Ja dostalam pierwszy po 3 miesiącach a teraz cisza.....

Dziś widziałam robota za 186 zł i szczeniaczka uczniaczka za chyba 120 w selgros. Pewnie źle zapamiętałam ceny ale na pewno były bardzo korzystne.
Ja miałam miesiąc po porodzie coś na kształt. Takie trzydniowe ale w odstępie niecałych dwóch tygodni i od tamtej pory nic.

Blerka jak po szczepieniu?
Ja tak samo jak ty tesknie za nocami z 2-3 pobudkami. Dzis bylo 5 [emoji19]Na szczescie pocyca i od razu zasypia ale czasem spiac sie kreci i wierzga i spac nie daje.
W dzien na szczescie tez bardzo pogodny i smieszek.
Od kilku dni spi w swoim lozeczku, z ktorego odmontowalam bok, pod materac pokladlam kolder i kocow aby jego materacyk byl na tym samym poziomie co nasz. Mlody spi jakby zecmna ale u siebie na lozeczku i dzieki temu mamy miejsce w lozku i chociaz nam wygodnie.

Co do prezentow to ja tez chcialam tego robota kupic ale jednak sie wstrzymam. Mam pelno zabawk po Maji, no szczeniaczka uczniaczka i jakies inne grajace wiec narazie mu wystaeczy.,
Kupie chyba ta wieze co lunera pokazywala. Wyglada super

Little me u nas tez 18 tydz i jakos nie licze ze za tydzien minie

Ja okresu jeszcze nie mam. Ale ja biore minipigulki, moze to przez to...

Dziś widziałam robota za 186 zł i szczeniaczka uczniaczka za chyba 120 w selgros. Pewnie źle zapamiętałam ceny ale na pewno były bardzo korzystne.
Ja miałam miesiąc po porodzie coś na kształt okresu. Takie trzydniowe ale w odstępie niecałych dwóch tygodni i od tamtej pory nic.

Byliśmy dziś na szczepieniu. Moja córeczka bardzo dzielna. Dopiero przy trzecim ukłuciu zapłakała ale tylko chwilkę.
Za to w domu zaczęła być marudna i żeby zasnęła trzeba było dać paracetamol.

Na stronie smyka teraz są duże promocje na zabawki. My chcemy kupić siostrę szczeniaczka.

Ja też okresu jeszcze nie dostałam i wcale za nim nie tęsknie ;)

reklama
Martuszka ciesze sie ze po wizytach dobre wiadomości !!

Co do kup to u nas sa co kilka dni (wlasnie piątek byl tym dniem) i sa 1-2, czasami nawet i trzy sie trafia wtedy, taki nawał dziecko raz moje miało :) noi sa spore, bo po kilku dniach to wiadomo.. I wlasnie żółte i mega rzadkie, z małymi grudkami.. Albo wlasnie musztarda.. Ale sa raczej w większości bardzo płynne bo zawsze na plecach plama niestety..

Do góry