reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Dzień dobry :)
Byliśmy wczoraj u pediatry i Milenka waży już 5,5kg :) A zaczyna nam się 9tyd :)
Ma też niestety wiotkość krtani i dlatego chrapie :( Ale nie taką straszną jak syn mojego kuzyna, on nawet jak nie spał to strasznie charczał i teraz skończył 2,5roku i dalej nie mówi nic.

Wczoraj teściowa przyjechała z siatą ubranek dla wnusi :) I oczywiście została wycałowana.. nie była tym zachwycona bo akurat była pora snu a mi ją rozbudziła.. o godz.14, i dopiero zasnęła po kąpieli przed 18 :( .. ale spała za to do 24 :) ale potem znów pobudki co 2h.

Dziś fryzjer do południa i trzeba jechać po ciasta na chrzciny i tort :)

reklama
WY PA SIO NA :)) grubiutki i dlugasny

Załączniki

• 1446881840637.jpg
    1446881840637.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 77
WOW Zuza a ja myślałam, że moja to klops :p
Noc na szczęście bez większych rewelacji, gips nie przeszkadzał. Zasnęła co prawda ok. 20.30, ale to przez nas, bo mamy remoncik mały i musieliśmy się przenieść z sypialni do pokoju Młodej, a tam mąż musiał gniazdka dokończyć, żeby kanapę przestawić i wtedy dopiero łóżeczko przenieść. A tak to pobudki 24, 2, 5 i 8, ale to raczej przez skok.

A jakoś na czasie będziemy mieć nową kanapę i meble w salonie (w sumie pewnie tylko szafkę rtv i stolik, bo nic innego nie wejdzie, może jakąś witrynę wiszącą). Musimy tylko się na coś zdecydować. Dlatego też młoda tak późno spać szła, bo z wróciliśmy z BRW prawie o 19. Niestety prawdopodobnie tylko stolik mamy wybrany :)

Teraz dziecko dosypia, a ja idę się kąpać. Niech żyje sobota, jak się obudzi to tatuś ją przejmie :)

Miłego weekendu! :)

Kasietta odradzam BRW. Meble się szybko psują. Polecam za to Ikea. Ceny i jakość super. Aktualnie większość chaty mam w meblach ikeoskich i jesteśmy bardzo zadowoleni.

Szymek też jest klops bo na 11 tyg ważył 7 kg ale urodził się 3200 więc rośnie zastraszająco szybko :-) ręce to czują.
Zuzzi my mamy meble z brw i ja nie narzekam a mają już ponad 6 lat i przeszły już jedno dziecko. Może zależy od produktu? Właściwie to z tymi meblami to i dla ikei i dla agaty i dla brw wykonują je firmy z Radomska. W Będzinie na targu te firmy się w soboty rozkładają i można zamówić co dusza zapragnie. My od nich braliśmy kuchnię. Oczywiście moda tak szybko się zmienia że już bym tą kuchnię wymieniła ale rockefelerem się niestety nie urodziłam :-)

Blerka, wiedzialam, ze ci sie spodoba, hahaha. Cały sklep jest o eko zabawkach, maja klocki wooden story i erzi i mnóstwo innych zabawek z naturalnych materialow. Moim absolutnym faworytem sa tam zabawki sensoryczne. Wczoraj wieczorem tylko siedziałam i sie jaralam co jeszcze kupie.

Cos dziewczyny ta jesień bardzo chorowita na naszym forum, takze ZDROWKA dla wszystkich dużych i małych :-) U nas juz lepiej, lecimy na inhalacjach. Nie przepada ale juz coraz lepiej toleruje, w każdym bądź razie sąsiedzi nie dzwonią po opiekę ze sie nad małym znecamy.

Co do mebelkow, to nam sie opłaciło zerknąć na producenta i zamówić bezpośrednio. Jesli jest taka opcja. W Ikei to chyba niekoniecznie, ale w Agacie i owszem. Super Kasietta, ze powoli do przodu i wykańczacie domek :-) no i swietnie, ze mimo gipsu mała daje radę.

Panikara, jak Szymek? Juz przeszedł czas na ospę? Czy jeszcze moze wyjść?

Cina, kciuki za wizytę z Maja. Ciekawe czy bedzie zalecał teraz sie z tym rozprawić czy pózniej.

Co do klopsow, to u nas raczej szczupaki :-)

Miłego weekendu!!!

reklama
Lunerka drżę bo dziś jest 14 dzień czyli najbardziej krytyczny jeśli chodzi o inkubację. Teoretycznie inkubacja trwa od 10 do 21 dni więc jeszcze tydzień będę umierała ze strachu.
Zuzzi a Ty sobie wyobraź że ja na tej diecie po pierwszym tygodniu przytyłam 0,3 kg ... Hmm ale to chyba dlatego że mało wody piłam więc się poprawiam :) wogóle to w życiu tyle nie jadłam co na diecie :-) jedziemy z Szymkiem równym tempem on mleko co 3h a ja posiłek ;-)

Do góry