reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

reklama
Ja już wracam ze spotkania. Niestety u chłopaków nie było idealnie i gdyby nie pewna przygoda, którą mieli mogłabym pewnie posiedzieć dłużej niż godzinę. Niestety zdarzył się "wypadek". W trakcie kąpieli rozwalił się stelaż do wanienki i mały bardzo się przestraszył. Nic mu się na szczęście nie stało, ale strasznie płakał i nie chciał jeść z butli. Więc na łeb na szyję do tramwaju i w drogę. W końcu zjadł i to dwie butle czyli jakieś 220 ml i teraz m mi napisał że mały śpi [emoji4] Ciężki pierwszy raz mieli. Mam nadzieję, że m się nie zrazi...

Sann diete sie rozszerza po skonczonym 6 miesiacu niezaleznie od sposobu karmienia..
Jak teraz sie meczy z brzuszkiem to jablko moze pogorszyc..
Jablko ma kwasy i to nie powinno byc pierwsze jedzrnir.. mzona rozwalic dziecku uklad pokarmowy..

Ogolnie kolki sa do 3 miesiaca..dajmy dzieciom nauczyc die dobrze trawic mleko i jak juz sie wszystko ustabilizuje to wtedy inne jedzonko.
Kazdy zrobi jak uwaza jednak zalecenia sa po skonczonym 6 miesiacu.. mozna dac te dwa tyg wczesniej jak dziecko baardzo chce. Potrafi siedziec wycoaga racxki do jedzenia itd..

Moj emil zaczal jesc po 6 miesiacu co kilka dni najpierw po dwie trzy lyzeczki.. z czasem coraz wiecej.. nie ma zadnych problenow z brzuszkiem itd... Viki dosyal po 6 miesoacu tez nie ma problemow z brzuszkiem..a Alex dostal jablko jak mial 4 miesiace i ma peoblemy z brzuchem.. zje jablka dwa i zaraz rozwolnienie ..

Sloiczki sa od 4 miesiaca bo na tym zarabiaja kase.. jeszcze troche i beda dowac juz od 3 miesiaca albo wczesniej.. im nie zalezy na zdrowiu naszych dzieci tylko na kasie niestety..

Szkoda tylko ze ja sie ucze na wlasnych bledach i moj pierworodny niestety jest krolikiem doswiadczalnym...

reklama
Teoretycznie można podawać od 4 mies juz gluten. Nawet takie wytyczne były w pl. Owoce czy warzywa pewnie też. Ale czy to zdrowe i dobre dla maluszka to juz niech każda mama sama oceni. Ja bym nie dawała.

Do góry