reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2015

Lunera mam pudelka z przegrudkami i ukladam ksztaltami .. raz juz tak zrohilam to pomieszali..
Alex tez wiecej robi niz victor.
Viki jak go o cos poprosze to jeszcze mowi znowu ja.zawsze ja.. hehehe
Dzisiaj sie chlopcy o kolecek jakis poklocili.. alex sprzatal i znalazl jakos klocek.. viki ze on go chce.. alex ze nie bo go potrzebuje to viki go uderzyl a Alex mu oddal.. mialam ochote cale lego do smirci wyrzucic..

reklama
No u mnie to tez młodszy starszego wali. A tamten mu nie oddaje. Pracujemy nad wyrażaniem siebie.

Ciekawe to bardzo, podobne zachowania. A jeszcze - starszy jak był mały to właśnie nie mówił i tez niewerbalnie dość słabo komunikował, trudno sie było domyśleć o co chodzi. A średniak był idealny, brak za rękę, prowadził i pokazywał co chce. A teraz masakra. Nie powie dlaczego sie zdenerwował tylko wybuch, krzyk, uderzenie. I potrafi tak długo sie denerwować, brak mi cierpliwości. A potem płacze bo mu przykro ze zle zrobił.

U mnie akurat starszak mowil szybko a sedniak pozniej. Saram sie ich uczyc szqcunku do siebie i do siebie nawzajem. Qle czasami jest ciezko.. jak ja sie zdenereuje to tez nie zawsze mowie co bym chciala.. albo nie dam dojdc do slowa. Takze pracowac to nad soba jeszcze musze.

Zuzzi poniżej zdjęcie tej wysypki. Na dodatek Józio kaszle. Nie wiem co robić. Nie pojadę z nim do lekarza, bo Franek właśnie wychodzi z choroby i jeszcze coś złapie. Pewnie id Franka się zaraził.

Lunera Ewelinka jeśli z tą aktywnością to prawda, to właśnie mój Franek wcześnie mówił, ale nie chętny do aktywnych zabaw był. Dopiero od niedawna mu sue odmieniło.

Załączniki

• 1443418657768.jpg
    1443418657768.jpg
    14,9 KB · Wyświetleń: 60
To moj emil mowic zaczal szybko a nenergij ma tyle ze ja bym chciala miec polowe tego co on.
Ma jedna drzemke w dzien ale wieczorrm uanac nie potrafi mimo ze w dzien wstaje ok 12
Tzn wstaje 6 potem 10-11-12 drzemka potem o 19 zasnac nie koze i muli sie dlugo.

A caly dzien biega doslownir.. i ciagle sie wspina na kanape albo pudlo pod barkiem i wszystko rozrzuca.. albo na stol.. on doslownie soe rozglada co moze spsocic.. siadanie z nim do klockow czy do czego kolwiek by go zajac nie daje rady. Nic go nie interesuje zbytnio. Jak cisza to wiem ze w toalecie
1 rozwija papier
2eyciaga podpaski
3 bawi sie zelami
4 wrzuca smieci do toalety

Dobra ja juz ubrana k gotowa do wyjscia. Emil ubrany je sniadanie. Alicja spi ale mam wszystko przygotowane. Starszaki spia i sniadanie juz na nich czeka.
Niesamowite jak sie mozna szybko wyrobic. Wstalam pol godz. Temu
Dodam ze moj m pol godziny na kibelku siedzial hahaha. Ale zrobil owsianke dla emilka ;)
Coz ja wczoraj chcialam do toalety na 2-ke .. z jakiegos powodu nie moglam isc i mi sie odehcialo.. takze czeka mnie zatwardzenie.
No ale mysle ze dory czas mam na poczatek dnia i jakbede wstawac tak jak dzis to na spokojnie sie wyrobimy.

Dobra ide sie napic herbatki puki chlopcy spia. Za 20 min ide ich budzic.

Ja nie wiem czy to działa w druga stronę. Logopeda tłumaczyła, ze to działa tak, ze chlopcy, kt nie mówią sa jakby nadaktywni, niemożność wyrażenia siebie zamieniają na ruch. I ze jak zaczynaja mowić to wtedy na ogół ta aktywność spada.

Kruszka,
Wydaje mi sie ze u nas było gorzej

Akuku,
Brawo dla ciebie!!!

Widzialyacie dziś może ten czerwony księżyc w nocy? U nas było tak jasno ze wyłączyłam lampkę. Na zaćmienie sie spóźniłam, widziałam polowke

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry