reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2015

Pupui gratulacjr kochana!!!

U nas smok tez jest fuj chociaz czasem troche possie ale widac ze nie lubi.

Juz po usg. Nic tam nie widac tylko duzo gazow. Ale przed badaniem dopiero co zjadl i plakal wiec normalne ze mial gazy.

W srode wizyta u specjalisty.

No i dzwonilam do osteopaty i w poniedzialek ide na pierwsza sesje. Nie chce sie za bardzo nastawiac ale tylko u niego widze jakis ratunek

reklama
Pupui Kochana gratulacje i buziaki dla Olusia :-*

Cina oby ten osteopata pomógł :-)

My też byliśmy dziś na kontroli w związku z tą wysypka i pediatra potwierdziła na oko alergię i w przeciwieństwie do lekarza u którego byliśmy poprzednim razem pochwaliła za pozostanie przy piersi.. Jeśli do szczepienia (16.09) nie odpadnie kikut to dostaniemy skierowanie na chirurgiczne usunięcie. Na problemy ze zrobieniem kupki zalecila espumisan i tyle. Przez kilka dni podawałam bobotic na ten brzuszek ale kupki zaczęły się robić zielone i bardziej się męczył więc odstawiłam a teraz chyba spróbuję z biogaią..
W nocy przy karmieniu wyczułam dwa guzki za uszkiem Tymcia ale dr kazała tylko obserwować, boję się że to coś poważnego :-( umowilam się już do polecanego pediatry na prywatną wizytę ale to dopiero 22.09 więc będę się zamartwiać do tego czasu...

Tak poza tym Tymi waży już 4990 a co za tym idzie przytył już 1390 od porodu :-D wczoraj pierwszy raz świadomie się do mnie uśmiechnął i tak też przywitał tatusia po powrocie z pracy, co niezwykle nas cieszy bo do tej pory wyglądał jak mały gremlinek ze złosną minką :-D udało się mu również trzykrotnie przewrócić z brzuszka na plecki, a dziś pierwszy raz zasnął na brzuchu, a wcześniej wytrzymywał 5 minut i był płacz więc teraz każdy dzień jest pełen niespodzianek :-)

Martuszka super :). Oj tak, teraz maluchy będą nas zaskakiwały z dnia na dzień :).

Ode mnie własnie odeszła położna. Zważyła małego i waży już 4,200 :D. Przez tydzień przybrał 200% hahahaha. Ale nie widac po nim, położna się śmieje,że czaruje wagę heh, rozchodzi mu się gdzieś po ciele. Ogólnie przez prawie 2 tygodnie, z wagi 3400 wypisu ze szpitala przybrał 800g. Mój mały wielki człowiek :*

Mamuśki jak "bawicie" sie ze swoimi maluchami? Rozwijacie jego zmysły w jakiś konkretny sposób?

Cinamona u nas smok Avent był bleeeeee, Nuk był bleeeeeeeeeeeeeee, ale Lovi jest spoko, bo ma mniejszy "języczek". W prawdzie wypada mu co jakiś czas, ale daje rade o wiele dłużej go ssać

Papui gratulacje! Witaj Olek! Fajne masz imię [emoji6]
Aleks też nie chce smoka. Mam wrażenie, że jest dla niego za duży choć kupiłam dobry rozmiar.
Cinamona no to super, że nic nie widać. Oby teraz osteopata pomógł [emoji4]
My już po pediatrze, ale do doopy bo stwierdziła u Olka pleśniawki i że wysypka to potówki, a później jak byłam u położnej i go oglądała to powiedziała, że żadnych pleśniawek nie widzi, a wysypka na buzi to trądzik niemowlęcy, a reszta to reakcja na nowe otoczenie tzw uczulenie na świat /życie. Mamy go wykąpać trzy razy w nadmanganianie potasu i się nie przejmować bo samo minie, a trwać może nawet do 3 m życia... Położna spoko, na dodatek mieszka na moim osiedlu więc super. Ale lekarka młoda i mimo super podejścia ta błędna diagnoza spowodowała, że będziemy szukać innej przychodni. Najważniejsze, że to nie jakieś uczulenie czy coś.

Pupui gratuluję serdecznie! Zdrówka dla Olusia i dla mamusi! :*

Cina oby osteopata pomógł, żebyś nie musiała się już stresować, a i żeby malutkiemu pomóc...

Love Twoje dziecię chyba się z moim zmówiło bo u nas pobudki o 2.40, 5.20, 6...ale dalej już nie wiem, bo nieprzytomna byłam ;)

Coś u nas z brzuszkiem się zaczyna, gazy małemu zalegają chyba, bo marudny taki i wierci nóżkami i pręży się i spina i malutkie bączki idą, ale już nie tak jak wcześniej tylko jakby na siłę wciśnięte, a i to nie zawsze mu się udaje :( masuję mu brzuszek w nadziei, że to coś pomoże, często przy masowaniu bączki idą więc chyba działa?
Nie mogę patrzeć jak się tak męczy :(

Martuszka, ależ cieszą takie nowości u potomka! :) już nie tylko je i śpi i robi kupy hahaha fajnie fajnie :) a tymi guzkami rzeczywiście się nie przejmuj jeśli Ci tak dr mówi, po co się martwić na zapas!

Ostatnia edycja:
My też po wizycie położnej. Kazała karmić co 3h i nawet jak śpi to budzić bo wtedy żółtaczka zejdzie szybciej. Kazała też przemywać pępek patyczkiem kosmetycznym z octeniseptem bo słabo schnie. Dziś Szymek ma gorszy dzień i nie chce dłużej pospać, marudzi i stęka.
U nas też smoczek lovi pasuje i na chwilę zapycha buzię ale za długo ssać nie chce ale to akurat dobrze.

Ancikowa chwyć małemu nóżki i na przemian lewą , prawa dopychaj do brzuszka, lub obie na raz. U mojego to pomaga na problemy z kupką. Biorę go też na ramię z mocno podkurczonymi nózkami. Często sie wtedy skupczy.

Zuzzi też bym zmieniła pediatrę.

Ale fajnie dziewczyny!
Niby wszystkie sierpniowki, ale jakie duże różnice w rozwoju maluchów w ciagu tego pierwszego miesiąca!

Lilija,
Ja mam takie opaski na rączki i skarpetki na nóżki, żeby go trochę zaktywizować.
Jest tez taka książka Zabawy fundamentalne. Sporo tam takich fajnych pomysłów.
Teraz głownie czarno białe obrazki mi daje, bo na opaski jeszcze za wcześnie. I trzymamy sie na kolankach, nogami o mój brzuch oparty. Młody leżał tak wczoraj i oglądał świat ponad godzinę :-)

Cinamona,
To swietnie, ze nic nie zobaczył. Jest szansa, ze to nie refluks jednak...

Zuzzi,
Ile klocuszek wazy? Od słabej pediatry uciekaj... Ja z najstarszym chodziłam do przychodni na Książkową, ale krótko. Opinie mam z okolicy były dobre.

Panikara,
Trzymam kciuki za pępek!

Martuszka,
Pierwszy uśmiech bezcenny. Tatuś dumny? Z pępkiem sie nie martw, myśmy zaliczyli jeden u chirurga, w dumie to odetchnęłam z ulga, tyle czekania.

Love,
U mnie tez takie godziny pobudek w nocy, ale mnie to tak bardzo nie meczy... Może dlatego, ze mój ksiaze w dzień tez potrafi dać odetchnąć.

Ja tez sie wzięłam dziś a gotowanie obiadu a potem znalazłam wczorajszy w lodowce. To już mamy na jutro :-)

reklama
Do góry