reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎉🎊 🌞 Sierpniowe kreski 🌞 🎊🎉

reklama
Sorki za zmianę tematu.
Czy któraś z Was miała Ovitrelle ? Ja dziś po badaniach ( wyniki dostałam po 15.00) zaaplikowałam igle 🩼ok 18

Gin napisała, że mam współżyć 24 h po i 36 po iniekcji.🤪
W ulotce piszą że w tym samym dniu.

Zatem jeśli zrobiłam zastrzyki ok 18 to jutro ok 18 mam współżyć.🙄

Pierwszy raz jestem na stymulacji stad pytam, czy te 24h to zawsze ? 🙄
Ja brałam Ovitrelle. Moja gin kazała współżyć bezpośrednio przed podaniem zastrzyku i następnego dnia. Według internetów owulacja powinna nastąpić 24-48h po zastrzyku.

Ja gdzieś już tam słyszałam, ale jestem w szoku, że tyle ludzi tak robi. U nas normalnie je się rosół na drugi dzień, bo zawsze lepiej wtedy smakuje. 😅
U mnie na drugi dzień rosół, na kolejny pomidorowa. Ewentualnie inna zupa. Chyba, że jest na obiad tylko zupa bez drugiego to cały gar schodzi w jeden dzień.

Nie mam czasu, a w weekend wędzę pyszny schabik ;)
What If Ok GIF by Ryn Dean

A co do książek, zaraz muszę oddać do biblioteki bo już kończy się termin, a przeczytane kilka stron. Na wyjazd pakowanie było na wariata, połowę rzeczy nie zabrane, książka nawet przez myśl nie przeszła.

A ja w drodze do kliniki po dzisiejszym telefonie od koordynator. Mamy 11 jajeczek i będziemy patrzeć czy jest szansa na szybki transfer na naturalnym cyklu jeśli będzie jakiś ładny zarodek (a musi być!!!). Szanse na ten szybki transfer małe, ale sprawdzić trzeba. Miałam 1dc 2 dni po rozpoczęciu stymulacji dawczyni więc teoretycznie szanse są o ile mam cykl owulacyjny Jak się nie dzieje to się nie dzieje, a jak się dzieje to od razu kamikadze.

reklama
@Avy, w zimie kwiaty wysyłają najczęściej DPD i InPostem ze specjalnymi ogrzewaczami i w styropianie, to może jest coś, co działa w drugą stronę i chłodzi? Jak zamawiałam zioła i oleje, to miałam je w takiej grubej termicznej srebrnej torebce i w styropianowym opakowaniu właśnie.

Do góry