reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎉🎊 🌞 Sierpniowe kreski 🌞 🎊🎉

reklama
a to, że niezbyt mądre rzeczy Ci mówi, to Ci nie przeszkadza?

Powinien od razu wysłać Cię na betę i kazać zbadać progesteron - od razu. Test nie jest pozytywny po samym zapłodnieniu. żeby beta HCG było wykrywalne w moczu, zarodek musi się zagnieździć. Może się zagnieździc nieprawidłowo i przez to dochodzi do poronienia, owszem, ale musi się zagnieździć. Do tego endometrium minimalne do zagnieżdżenia przyjmuje się od grubości 6mm, najlepiej jakby miało te 8-9mm lub więcej. 12mm jest to więc przyzwoite endometrium. Ważne jest przy tym, aby było trójlinijne.
Wiec skoro w macicy na dzien dzisiejszy nic nie ma ,to blade kreski na tescie sobie uroilam 🤔

Wiec skoro w macicy na dzien dzisiejszy nic nie ma ,to blade kreski na tescie sobie uroilam 🤔
Czy nie madre to nie wiem, nie mi oceniac,nie zagłębiałam się nigdy w tym temacie.ale jako jedyny rok wcześniej postawił diagnozę i mnie z tego wyciągnol. Inny to już na stół mnie chciał położył.

pęcherzyk w macicy jest widoczny przy becie rzędu 1000. Blade kreski na testach widać przy becie typu ok. 4-50. Nie ma opcji, żeby gin był w stanie zobaczyć ciążę na USG przy wartościach bety dających blade kreski na teście ciążowym, w dodatku o czułości 10. Niestety nie wiemy jaki masz dokładnie wynik bety, bo Twój lekarz Cię na nią nie wysłał.

I nie wiesz, czy dzisiaj nic w macicy nie ma, bo przy tak wczesnej ciąży nikt Ci nic nie dojrzy na USG.

Nie wkręcałam się w temat dokładnie, ale moja ciotka singielka zrobiła sobie IV w warszawie. DO tej pory samotnie wychowuje dziecko. Więc wydawało mi się, że nie trzeba być w związku 🤷‍♀️ No ale ona też ma "plecy" więc może dlatego....
jeżeli robiła to przed 2015 r., to jest to możliwe. Od ustawy o leczeniu niepłodności już niestety nie - tylko małżeństwa/pary heteroseksualne. I tak nie za bardzo się da ściemniać, że "jesteśmy parą", bo ojciec przy dawcy nasienia musi formalnie uznać potomstwo "powstałe" w ten sposób.

reklama
Do góry