reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎉🎊 🌞 Sierpniowe kreski 🌞 🎊🎉

Dziewczyny, luteinę brać od 16 dnia czy czekać aż mi pomiar temp i pik na owulakach wskaże prawdopodobną owulację? Wciąż czekam na paczkę ale chciałabym mieć jakiś plan w głowie 🙈
Zapisałam się na badania przed operacją ale ciągle mam nadzieję że się uda i ja odłożę 🙈 badania i tak będą po terminie następnego okresu 🥴
Ja bym nie brała przed potwierdzona owulacja. Poza tym jakie masz wskazania do luteiny?

reklama
Właśnie się załamałam... Dostałam wynik progesteronu.... W dniu transferu 10ng/ml... Gdzie wszędzie pisze ze 20 i wiecej a najlepiej 25ng/ml... Biorę duże dawki dopochwowo i jeszcze zastrzyki... Ale dupa..
Osobiście miałam 8,9- lekarz powiedział, że do transferu ma być od 9,4 więc dostałam dodatkowo duphka… co prawda u nas skończyło się na biochemie, ale piszę to po to, żeby się nie przejmować aż tak progiem😊

Czyli w sumie każdy z tych progesteronów, które przyjmujesz wychodzi we krwi i masz 10ng?
A nikt nie zlecił Ci sprawdzenia proga przed transferem?
mojej lekarki prowadzącej nie ma i inny lekarz robił mi transfer. On nie zleca badania progesteronu bo uważa że te leki które biorę wystarczają.. Przy poprzednich transferach miałam 19ng/ml i 21...a teraz 10!!!

Hej, mam wyniki
1691499020202.png

Jak dla mnie to są okej chyba. PRL przy górnej granicy, ale owulki są ładne więc chyba nie ma co przy tym grzebać.
TSH takie jest i pewnie takie bedzie, bo ja nigdy nie zeszłam poniżej 2, ale też żaden lekarz mi nie kazał.

Właśnie się załamałam... Dostałam wynik progesteronu.... W dniu transferu 10ng/ml... Gdzie wszędzie pisze ze 20 i wiecej a najlepiej 25ng/ml... Biorę duże dawki dopochwowo i jeszcze zastrzyki... Ale dupa..
10 to minimum, nie ma co panikować. A który progesteron bierzesz? I czy przy tym pomiarze już brałaś?

Przed transferem nie spotkałam się, żeby lekarz zlecał badanie proga, tylko w dnu transferu.
no ja w sumie na transferach mało się znam, ale na logikę skoro musi być jakiś poziom do transferu, to chyba dorbze by było wiedzieć jaki jest poziom, zanim zrobi się transfer? Bo może to być od góry tarnfser skazany na porażkę?
Nie wiem jak brzmię, ale ja nic nie neguję tylko pytam z ciekawości :D bo wiecie, na in vitro nie znam się kompletnie.

no ja w sumie na transferach mało się znam, ale na logikę skoro musi być jakiś poziom do transferu, to chyba dorbze by było wiedzieć jaki jest poziom, zanim zrobi się transfer? Bo może to być od góry tarnfser skazany na porażkę?
Nie wiem jak brzmię, ale ja nic nie neguję tylko pytam z ciekawości :D bo wiecie, na in vitro nie znam się kompletnie.
No tak właśnie powinno być. Jest za niski w dniu transferu to albo się przesuwa transfer albo dokłada leków. Moja lekarka zalecała badanie zawsze a ten nie. Ale i tak zrobiłam..

reklama
Nie robią tak. Badają w dniu transferu i jak wyjdzie, że za mało to ładują leki.

Do góry