reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎉🎊 🌞 Sierpniowe kreski 🌞 🎊🎉

Zwal to na moj wiek🤣🤣🤣Ja ci nawet odpisywalam, że u mnie powoli ale się wybarwiaja. Może dziady się zestarzały, a nic innego po przeprowadzce w kartonach nie znalazłam...jak się odgrzebie to może wygrzebie pinki chociaż... tym razem ten dziad mi nawet owu nie pokazal

Posiadanie wszystkich symptomów pt.bol jajników, cyckow itp.tez nie jest razu gwarantem czy wyznacznikiem zlych hormonow. U mnie nie jest. Może to jest jak z wrażliwością ludzi, jedni mają większą i emocje od razu, a inni jak taran do przodu i pewnie tak moze byc i z organizmem i reagowaniem na jakiekolwiek zmiany, jedni żadnych objawów, bo organizm nie reaguje, a niektóre wszystkie symptomy...
W każdą stronę to nic złego. A co do lekarzy to wiadomo, co lekarz to opinia, tyle, że inna😊
Powiem Ci pierwszy cykl stymulacji te horieny cały czas były blade i nie wyłapałam piku, ale już w kolejnych cyklach mi się udało. Także one sa zmienne jak baba. 😂

Ostatnia edycja:
reklama
dopiero się trochę opanowałam 😆 i też nadrabiam ale od razu napiszę😅 jak weszliśmy do recepcji to miałam atak paniki i musiał się ugryźć w policzek od środka żeby się nie poryczeć 🫣 ale potem było już tylko lepiej! Dr Rawski zrobił na nas piorunująco dobre wrażenie. Konkretnie, miło, precyzyjnie. No wszystko mi się zgadza, póki co🙏🏼 zostaliśmy zakwalifikowani do procedury - ciężki czynnik męski. Dostaliśmy do zrobienia dodatkowe badania - ja jakieś pierdoły typu hcv, czystość pochwy, w zasadzie wszystko do zrobienia od ręki. Stary dostał dodatkowo AZF i CFTR przy czym doktor powiedział, ze to jest „żeby było” jako dodatkowa diagnostyka ale ponoć w razie czego i tak się tego nie leczy. Powiedział wręcz, ze nawet nie musimy się hamować oczekiwaniem na wynik tego badania. Zaproponował by badania zrobić w szpitalu, gdzie również przyjmuje, w ramach programu ochrony zdrowia prokreacyjnego. Dorzucił mi tez do tego trombofilię, która i tak chciałam robić prywatnie. Jedyny problem jaki się pojawił - termin w tej poradni do 10.11 - nie chcemy czekać tak długo i zobaczymy co zaproponuje bo prosił o SMS w takiej sytuacji. Wolę to zrobić prywatnie ale szybko😬 zaraz do niego napiszę bo dopiero co się tam dodzwoniłam. Wczoraj pik na owulaku, dzisiaj widział już zapadnięty pęcherzyk. Endo 9,6. Wszystko gra i buczy, zadowolony był 😉 jak tylko będziemy mieć te brakujące wyniki- widzimy się ponownie i zaczynamy stymulację. Będziemy zapładniał wszystkie komórki jakie uda się uzyskać, z uwagi na ten ciężki czynnik męski. Także tego, zaczynamy 👊🏻👊🏻👊🏻 już umówiłam się na sobotę do lekarki, która obiecała, ze jak będę wiedziała czego potrzebuje to mi wystawi z pakietu skierowania na te badania. Wizyta kosztowała jakieś 160 zł czyli załapaliśmy się na te promkę co kombinowałem wtedy😅 i na ten moment to chyba tyle 🥹
trzymam mocno kciuki 🤞🤞

A tak w ogóle to ja tak czytam, przegladam forum i stwierdzam ze cos nie halo ze mna. I tez jak przypominam sobie gadania innych kobiet. Ja oprocz delikatnego pobolowania w dole brzucha dzien przed @ (ale tez nie zawsze go zauwazam) to nie mam zadnych objawów nadchodzacej miesiaczki.
Zadnych pryszczy, bolacych cyckow czy kłujących jajnikow. To samo w trakcie cyklu tez nie czuje ze mam np. owulacje.
A sie naprawde obserwuje. I jedyny wyznacznik u mnie to sluz. On sie zmienia w trakcie cyklu i tyle. Nie mam tego calego korowodu objawow zmieniajacych sie w trakcie cyklu.
Moze to objaw jakiejs niedomogi hormonalnej. Ma ktos podobnie?
ja też nie mam żadnych objawów zbliżającej się @. Czasami wyskoczy mi jakiś jeden pryszcz na brodzie i to tyle. Też zależy od cyklu. Teraz jestem w okolicach owu i mam już 3 wielkie pryszcze na brodzie, bola mnie jajniki na zmianę i cycki mam trochę pełniejsze i obolałe.. więc czekam na tego cionza ☺️

ja też nie mam żadnych objawów zbliżającej się @. Czasami wyskoczy mi jakiś jeden pryszcz na brodzie i to tyle. Też zależy od cyklu. Teraz jestem w okolicach owu i mam już 3 wielkie pryszcze na brodzie, bola mnie jajniki na zmianę i cycki mam trochę pełniejsze i obolałe.. więc czekam na tego cionza ☺️
No właśnie, ja dopiero odzyskałam okres i nawet nie wiem kiedy faktycznie była owulacja, ale ze nas jak nie nas poniosło w 15-16 dc a wtedy miałam owulacje zwykle …

reklama
Do góry