reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎉🎊 🌞 Sierpniowe kreski 🌞 🎊🎉

reklama
Hmm wujek Google mówi ze średnio jajowody maja około 12 cm długości i 1-4 mm średnicy (wow! Myślałam ze raczej centymetr średnicy). Pewnie na szczegółowym opisie Ci napiszą ile dokładnie mm masz?

ale w sensie anatomicznie? Nie po to jest hsg żeby je udrożnić jak są wąskie?
Podczas powtórnego HSG okazało się, że są drożne. Tak mi powiedział ordynator tydzień temu. I powiedział, że płytka z opisem będzie za tydzień. No i dziś mi mąż to odbierał. Po prostu jest napisane, że jajowody drożne, ale o wąskiej budowie. Czyli ja to rozumiem jako wadę anatomiczną.

Podczas powtórnego HSG okazało się, że są drożne. Tak mi powiedział ordynator tydzień temu. I powiedział, że płytka z opisem będzie za tydzień. No i dziś mi mąż to odbierał. Po prostu jest napisane, że jajowody drożne, ale o wąskiej budowie. Czyli ja to rozumiem jako wadę anatomiczną.
też rozumiałbym to jaka wadę anatomiczną. Pytanie czy istotną. O tyłozgięciu, które tez jest wada anatomiczna, mówili, że jest problemem w zajściem w ciąże, teraz już niekoniecznie.

Może to że wąskie to wcale nie jest źle, wydaje mi się że jakby było odchylenie użyli by określenia że są za wąskie.
Raczej nie jest to zbyt dobre. Kojarzę taką dziewczynę na forum, która miała waskie jajowody i poskręcane. Miała jeszcze laparoskopię i chyba nie udało się naturalnie, ale nie pamiętam nicku.

może to nie jest wada tylko po prostu cecha? Ja się na ostatniej wizycie dowiedziałam, że mam małą macicę. Nie musi to być od razu razu wada anatomiczna, może po prostu pewne odstępstwo od średniej, które nie ma większego znaczenia? Kiedy idziesz do swojego lekarza teraz?

może to nie jest wada tylko po prostu cecha? Ja się na ostatniej wizycie dowiedziałam, że mam małą macicę. Nie musi to być od razu razu wada anatomiczna, może po prostu pewne odstępstwo od średniej, które nie ma większego znaczenia? Kiedy idziesz do swojego lekarza teraz?
Nie idę. Mam umówiona wizytę ciążowa 😂
Tzn nie mam już po co iść do niej. Jedynie podglądać sobie pecherzyki. Wszystko mi już zleciła co mogła. Staramy się do terminu wizyty w poradni naturalnie. Jak tam nam nie uda się z inseminacja to idziemy w IV.
Co ja więcej mogę zrobić?

reklama
Hmm wujek Google mówi ze średnio jajowody maja około 12 cm długości i 1-4 mm średnicy (wow! Myślałam ze raczej centymetr średnicy). Pewnie na szczegółowym opisie Ci napiszą ile dokładnie mm masz?
Niestety nie ma tam pomiaru. Dlatego napisałam pseudo opis bo napisali całe 3 zdania, że kontrast wypełnił jamę macicy i jajowody. Że są wąskie i wniosek, że są drożne. Po chuju opis.

Do góry