reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🎉🎊 🌞 Sierpniowe kreski 🌞 🎊🎉

widziałam, że ktoś w bloku założył sobie klimę ale faktycznie warto popytać. Chociaż cały czas liczę na to, że uda nam się kupić jakąś szeregowke . Niestety ceny ostatnio tak podskoczyły że musielibyśmy wziąć znacznie większy kredyt niż zakładaliśmy🙁 i trochę nie wiemy co dalej
ja lubię swoje mieszkanko, mimo że jest na 3 piętrze. Kupiliśmy do kapitalnego remontu więc trochę kasy w to włożyliśmy ale mamy tak jak nam się marzyło. Jedynie czego mi brakuje to balkonu albo kawałka podwórka tak dla samej siebie 😕 myśleliśmy kiedyś żeby kupić coś innego, ale domku nie chcemy i trochę nam szkoda że tyle pracy i serca włożyliśmy w to mieszkanie.

reklama
Wiesz, ja nie odpuszczam samych starań, bo chce mieć to dziecko. Będziemy robić ta inseminację. Ale 2 dni temu byłam na roczku córki naszych znajomych. I też tyle dzieci tam było, nikt nie starał się tak długo jak my. Każdemu się udało, tylko nie nam. Jest mi przykro i smutno.

Niestety, u nas już od dawna w płodne seks jest z rozsądku. Trudno.
Napewno niedługo będzie lepiej. Zawsze takie kryzysy kiedyś dobiegają końca. No i tak jak mówiłam, nie odpuszczam forum na 100, będę zaglądać i czasem coś napiszę, ale ciągle przesiadywanie chce ukrócić :)
Jasne, jeśli tylko to ma polepszyć Twoje samopoczucie i pomoże Ci odciągnąć myśli, to po prostu zaglądaj od czasu do czasu. Daj proszę jutro znać jak wyniki, jeśli już będą. Trenuj, wyleguj się na pięknej kanapie, zjedz wielką michę makaronu, cokolwiek, by zrobiło się choć ciut lepiej.

dokładnie jak piszesz. My mamy niestety konserwatora od ulicy więc nie ma opcji, moglibyśmy od strony podwórka ale to nie ma sensu bo to strona południowa więc na rachunki byśmy nie wyrobili 😉
Ale wiesz, że konserwator zabytków to nie jest jakaś wyrocznia? Mogliście złożyć dokumenty o wydanie zgody na zamontowanie jednostki w elewacji frontowej. Często się zdarza, że uda się załatwić zgodę.

Jasne, jeśli tylko to ma polepszyć Twoje samopoczucie i pomoże Ci odciągnąć myśli, to po prostu zaglądaj od czasu do czasu. Daj proszę jutro znać jak wyniki, jeśli już będą. Trenuj, wyleguj się na pięknej kanapie, zjedz wielką michę makaronu, cokolwiek, by zrobiło się choć ciut lepiej.
Jak Ty mnie znasz :D wszystkie 3 rzeczy to moje ulubione zajęcia :D ale treningi w ten upał są trudne. Wczoraj nie zrobiłam bo nie miałam siły :/ i ogólnie od 4 dni się zbieram, żeby odkurzyć ale nie mam sił... Ale pozwalam sobie na taką zwałe. Taki czas mam i już. Muszę się przytulić i tyle.

Jak Ty mnie znasz :D wszystkie 3 rzeczy to moje ulubione zajęcia :D ale treningi w ten upał są trudne. Wczoraj nie zrobiłam bo nie miałam siły :/ i ogólnie od 4 dni się zbieram, żeby odkurzyć ale nie mam sił... Ale pozwalam sobie na taką zwałe. Taki czas mam i już. Muszę się przytulić i tyle.
Niestety ta duchota nie sprzyja niczemu. Jeśli Cię to pocieszy, to u mnie po podłodze walają się takie kłęby sierści, że wplątują się pomiędzy palce u stóp przy chodzeniu. 🫣😆 Ale szczerze mówiąc sram na to, nic mi się nie chce i mam tylko nadzieję, że nikt nie wpadnie na pomysł odwiedzin. 🤪 Przytul się i nabierz nowych sił. ☺️

Ale wiesz, że konserwator zabytków to nie jest jakaś wyrocznia? Mogliście złożyć dokumenty o wydanie zgody na zamontowanie jednostki w elewacji frontowej. Często się zdarza, że uda się załatwić zgodę.
myślę że to by nie przeszło ponieważ to nie jest budynek wolnostojący, tylko taki ciąg 7 klatek z zabytkowymi elewacjami. My mamy dobrze bo okna na obie strony budynku a sąsiedzi obok tylko na ulicę i mimo że muszą zrobić kratki wentylacyjne to też mają problem i do tej pory ich nie mają. Druga sprawa te kamienice są przy głównej drodze więc tym bardziej nie ma szans. W sumie serii sobie w salonie na podłodze ta klima i nikomu nie przeszkadza 😉 tylko trzeba pamiętać żeby co jakiś czas spuścić wodę z niej

myślę że to by nie przeszło ponieważ to nie jest budynek wolnostojący, tylko taki ciąg 7 klatek z zabytkowymi elewacjami. My mamy dobrze bo okna na obie strony budynku a sąsiedzi obok tylko na ulicę i mimo że muszą zrobić kratki wentylacyjne to też mają problem i do tej pory ich nie mają. Druga sprawa te kamienice są przy głównej drodze więc tym bardziej nie ma szans. W sumie serii sobie w salonie na podłodze ta klima i nikomu nie przeszkadza 😉 tylko trzeba pamiętać żeby co jakiś czas spuścić wodę z niej
A to macie taka bez rury na zewnątrz?

reklama
Do góry