reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎉🎊 🌞 Sierpniowe kreski 🌞 🎊🎉

reklama
o tak jak na załączonym obrazku.

Zaczyna powoli rosnąć przed owulacją, przyjmuje się, że w szczytowej fazie jest w 7dpo i wypadałoby, by jego wynik był dwucyfrowy. Później w przypadku braku ciąży zaczyna opadać. Jednocześnie, on dość mocno skacze, jego wartości potrafią się wahać na + i -.
a, tak tylko sama siebie doprecyzuje, że jeżeli po 7dpo progesteron zaczyna spadać to to nie oznacza, że ciąży nie będzie albo nie podniesie się po implantacji. Chodziło mi o to, że jak nie będzie ciąży, to po prostu sobie tam opadnie stopniowo do tych wartości z I fazy cyklu.

a, tak tylko sama siebie doprecyzuje, że jeżeli po 7dpo progesteron zaczyna spadać to to nie oznacza, że ciąży nie będzie albo nie podniesie się po implantacji. Chodziło mi o to, że jak nie będzie ciąży, to po prostu sobie tam opadnie stopniowo do tych wartości z I fazy cyklu.
Siadaj. Piątka.

Baby Boomers Ok GIF by Originals

Pytam, bo byłam wczoraj na monitoringu i dostałam duphaston, bo w poprzednim cyklu zbadałam proga 3 razy w 2 fazie i uznała, że za szybko spada. I zastanawiam się, czy go brać. W 1 dpo miałam 3, w 9dpo 10, a 11 dpo już 6 ng/ml. Faza lutealna u mnie 14 dni.

Pytam, bo byłam wczoraj na monitoringu i dostałam duphaston, bo w poprzednim cyklu zbadałam proga 3 razy w 2 fazie i uznała, że za szybko spada. I zastanawiam się, czy go brać. W 1 dpo miałam 3, w 9dpo 10, a 11 dpo już 6 ng/ml. Faza lutealna u mnie 14 dni.
Miałam większe wartości a i tak dostałam dupka bo po 5 dniach zaczął spadać.

reklama
Do góry