reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎉🎊 🌞 Sierpniowe kreski 🌞 🎊🎉

U mnie się burza właśnie rozkręca 😅 mało mile dźwięki dla ucha 🙉

Mam pytanie do dziewczyn, które odstawiły niedawno tabletki antykoncepcyjne. Czy pierwszy okres, nie z odstawienia tylko już ten "normalny" był u Was bardzo intensywny? Czy raczej taki "niewiadomo co"?
Przed tabletkami moje okresy były strasznie intensywne, bolesne, aż mdlałam. A ten to taki jest... No nie wiem niby jest, trochę go nie ma. Trochę więcej krwi, potem praktycznie nic. Brzuch delikatnie ćmi, nie wykręca z bólu, a nawet na tabletkach mnie wykręcało 🙈 zawsze pierwszy dzień ledwo żyłam, drugiego wracałam powoli do życia. Dziś jest drugi dzień, a ja mam wrażenie jakby się jeszcze nie zaczęło, bo nic się nie dzieje 😅 ostatnie dwa krwawienia z odstawienia też były delikatniejsze ale brzuch mimo to wykręcało z bólu a teraz nic 🥴

Jak brałam tabsy okresy miałam bolesne, dwa pierwsze dni najgorsze. I lało się nie raz ze mnie jak że świni xD
Teraz te okresy są jakby normalne? Na pewno dużo mniej intensywne i nie są bolesne. Teraz po od stawianiu jedynie co to występuje u mnie plamienie kilka dni przed i czasem po.

reklama
Na to trzeba mieć mocne nerwy 😅
I mocny nos!
A skąd Ci się wzięły te zainteresowania?
A nie wiem. Trudno stwierdzić dlaczego coś nas zaczyna interesować. Ja od dziecka kochałam biologię i biologiczne książki popularno naukowe, miałam mikroskop i mogłam w nim trzymać oko non stop. Potem zaczęły mnie interesować bardziej medyczne patologie - a to chyba taka pierwotna cecha - coś jak upodobanie ludzi do freak show za dawnych czasów. Chciałam iść na medycynę, ale uznałam, że jestem za głupia i poszłam na psychologię :D (sorry koledzy psychologowie). Tam z kolei najbardziej interesowała mnie neurologia, neuropsychologia i patologia mózgu. I na studiach nadal lubiłam sobie poczytać do poduszki podręcznik medycyny sądowej, historię medycyny i kryminologii. Uwielbiam książki Jurgena Thornwalda btw.
I oglądałam programy o sekcjach i operacjach i dziwnych przypadkach medycznych.
Kryminały też lubię tylko takie obrazowe - z seryjnymi mordercami, patologami i antropologami sądowymi i relacjami z sekcji 🤷🏼‍♀️
A generalnie taka pogodna i milusia ze mnie babeczka 😉

I mocny nos!

A nie wiem. Trudno stwierdzić dlaczego coś nas zaczyna interesować. Ja od dziecka kochałam biologię i biologiczne książki popularno naukowe, miałam mikroskop i mogłam w nim trzymać oko non stop. Potem zaczęły mnie interesować bardziej medyczne patologie - a to chyba taka pierwotna cecha - coś jak upodobanie ludzi do freak show za dawnych czasów. Chciałam iść na medycynę, ale uznałam, że jestem za głupia i poszłam na psychologię :D (sorry koledzy psychologowie). Tam z kolei najbardziej interesowała mnie neurologia, neuropsychologia i patologia mózgu. I na studiach nadal lubiłam sobie poczytać do poduszki podręcznik medycyny sądowej, historię medycyny i kryminologii. Uwielbiam książki Jurgena Thornwalda btw.
I oglądałam programy o sekcjach i operacjach i dziwnych przypadkach medycznych.
Kryminały też lubię tylko takie obrazowe - z seryjnymi mordercami, patologami i antropologami sądowymi i relacjami z sekcji 🤷🏼‍♀️
A generalnie taka pogodna i milusia ze mnie babeczka 😉
Poszukaj @lek.ziora na insta - myślę że ten profil powinien Cię zainteresować 😉

@Myszko ale mi chodziło o to, że to jedno zdanie wyrwane z kontekstu można zrozumieć trochę dwuznacznie xD
A nie że same zainteresowania są dziwne.
Ja słucham podcastów kryminalnych o też mi się dziwią ludzie, jak jakieś bestialskie zbrodnie i ich opisy mogą mnie ciekawić. A jednak

reklama
Siknełam dzień wcześniej, ( dzis 10dpo) na zdjęciu ciężko uchwycić , ale ten cień cienia który ja widzę na żywo, to fabryczna pewnie.

Ale wstawiłam zdjęcia , żeby nie było.
Nasikam jutro z pierwszego moczu i zobaczę, jeśli będzie to samo , to bedzie znaczyło, że fabryczna.

Załączniki

• 20230805_150510.jpg
    20230805_150510.jpg
    1 022,2 KB · Wyświetleń: 140
  • 20230805_150528.jpg
    20230805_150528.jpg
    806,2 KB · Wyświetleń: 141
Do góry