reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎉🎊 🌞 Sierpniowe kreski 🌞 🎊🎉

Wiecie co, mój mąż zeżarł dzisiaj 15 naleśników z nutellą i bananem 😱😅
Ja nie wiem jak on to zrobił xd🤣
A po niecałej godzinie organizm zwariował i skończyło się 💩
Wink Bu GIF by Buuuilustraciones

reklama
Ja wpadłam na pomysł, że pójdę do wioski obok do Lidla. Jak już byłam w połowie polnej drogi to okazało się się idzie na mnie burzu. W pół godziny zrobiłam 4 km i zakupy 😅 leciałam do domu jak głupia, turbo spocka... Acha, burzu poszła bokiem, nie spadła ani kropla 😂 Zobacz załącznik 1553624
Zdjęcie wygląda jak obraz na płótnie 😁

W ogóle sprawę mam. Bo w zaleceniach od profesorki mam wpisane, żeby jeść minimum pół szklanki kiszonek dziennie. Ale ile można wpieprzać ogórki i kapustę. Na samą myśl, że mam zjeść coś kiszonego to mnie skręca. Stąd zupa ogórkowa wjechała. Zrobię może jutro kapuśniak, ale czy to wystarczy? Czy ugotowane mają takie same wartości odżywcze jak surowe? Kupiłam dzisiaj kimchi, zobaczę jak wejdzie. Dajcie jakieś patenty na przemycenie kiszonek!
Nie straci wartości jeśli nie zawrze, można tylko podgrzewać. Kiszone buraki i barszcz z nich. Tylko tak - mi smakują a już pozostałym domownika nie. W sumie wszystko można kiść. Cukinia jest podobno całkiem ok, ale nie próbowałam więc nie potwierdzę.

@Avy ja jeszcze mężowi do pracy robię, ale to bardziej na przekąskę. Tortille posmarowana serkiem do tego do środka wrzucam właśnie ogórka kiszonego, paprykę czerwona, możesz dać szynke i ser żółty, czasem wrzucam wędzonego łososia. Sa też kiszone rzodkiewki. Zawijam to w rulon i kroje w plastry i wychodzą takie ślimaczki. Może takie coś by Ci też smakowało.

@Avy spróbuj sobie też taką mini sałatkę do kolacji np. ogórki kiszone, ogórki zielone, pomidor, szczypiorek, sól, pieprz i do tego jogurt/śmietana. Proste i smaczne. Spokojnie przemycisz tam ogóry.

Z kapusty to surówki, kapusta zasmażana, fuczki albo sok z kapusty kiszonej po prostu. W sumie jest tyle kiszonek... Ostatnio czytałam, że ludzie kiszą nawet arbuza. 😬

reklama
@Avy spróbuj sobie też taką mini sałatkę do kolacji np. ogórki kiszone, ogórki zielone, pomidor, szczypiorek, sól, pieprz i do tego jogurt/śmietana. Proste i smaczne. Spokojnie przemycisz tam ogóry.

Z kapusty to surówki, kapusta zasmażana, fuczki albo sok z kapusty kiszonej po prostu. W sumie jest tyle kiszonek... Ostatnio czytałam, że ludzie kiszą nawet arbuza. 😬
O nie... Kiszonego arbuza bym chyba nie przełknęla... 🙈

Do góry