reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🎉🎊 🌞 Sierpniowe kreski 🌞 🎊🎉

@Avy ja jeszcze mężowi do pracy robię, ale to bardziej na przekąskę. Tortille posmarowana serkiem do tego do środka wrzucam właśnie ogórka kiszonego, paprykę czerwona, możesz dać szynke i ser żółty, czasem wrzucam wędzonego łososia. Sa też kiszone rzodkiewki. Zawijam to w rulon i kroje w plastry i wychodzą takie ślimaczki. Może takie coś by Ci też smakowało.
Odpada, bo tortilla ;)
Ale coś tam wykombinuję z tego co mi napisałyście :)

reklama
Nie straci wartości jeśli nie zawrze, można tylko podgrzewać. Kiszone buraki i barszcz z nich. Tylko tak - mi smakują a już pozostałym domownika nie. W sumie wszystko można kiść. Cukinia jest podobno całkiem ok, ale nie próbowałam więc nie potwierdzę.
moja bratowa robiła kiedyś kiszone pomidory i były niby spoko ale jednak troszkę dziwne 😅

@Avy spróbuj sobie też taką mini sałatkę do kolacji np. ogórki kiszone, ogórki zielone, pomidor, szczypiorek, sól, pieprz i do tego jogurt/śmietana. Proste i smaczne. Spokojnie przemycisz tam ogóry.

Z kapusty to surówki, kapusta zasmażana, fuczki albo sok z kapusty kiszonej po prostu. W sumie jest tyle kiszonek... Ostatnio czytałam, że ludzie kiszą nawet arbuza. 😬
te soki z kapusty kiszonej i kiszonego buraka to na pewno w lidlu kiedyś były bo miałam fazę, że kupowałam 😊

Ja lubię bardzo kiszone ogóry i kapuchę😃

reklama
Do góry