reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Gaga no właśnie co z tym katarem ???. W nocy Marysia też miała trochę kataru, przez to kiepsko spała. Kudre boję się czy jej te spacery długaśne nie zaszkodziły bo ostatnio to po 5 godzin na dworzu byłam dla jej zdrowia :p. Na dodatek rano tak dziwnie popłakiwała przez sen. Dałam jej na wszelki wypadek cebion wapno i krople do nosa i maść majerankową. Niektóre dzieci mają katar przy ząbkowaniu ale przy pierwszych ząbkach niczego takiego nie było.

reklama
no ja wlasnie sie tez troszke boje, moze to jednak zabki, oby, nie wiem czy nie daruje sobie spacerku dzis ( rano juz byłysmy) bo u nas słonko ale wieje

nie wiem jak z katerem ale moja chyba dla odmiany zaczęła robić luźniejsze kupki i zwalam to też na ząbkowanie. Co do spania to Roksi ostatnio robi sobie przerwy w spaniu w nocy tzn. nad ranem koło 4 budiz się na cyca /wyobraźcie sobie że jeszcze karmie  ::) , sama nie wiem jak to się stało) i tak min. godzinke buszuje, ona potem rano odsypia a ja do roboty, kochane dzieciątko  ;)

gaga pisze:
no ja wlasnie sie tez troszke boje, moze to jednak zabki, oby, nie wiem czy nie daruje sobie spacerku dzis ( rano juz byłysmy) bo u nas słonko ale wieje

Ja też daruję małej spacer. Nic się nie stanie a wiart u nas też wieje.

Anika a powiedz jak niania, zadowolona jesteś ??? No i jak Roksi na nią reaguje.???
Super że jeszcze karmisz. To pewnie trudne przy powrocie do pracy?

Witoń ma plesniawkowe zapalenie buziuchny. podobno na tle wirusowym. Szaleje teraz coś akiego wśród dzieci. Aphtin nie pomógł. teraz gencjana i specjalne smarowanko... Biedniutki bardzo. Ma temperaturę i boli bo buzia. Przy tej infekcji moze być nawet do 40 stopni... u nas na razie 38. Nic mu nie podaję na zbicie, bo nie rosnie. Lekarz powiedziala, ze jutro juz powinna spasc. Dodatkowo ma katar... odchorowuje pewnie Komunię...Dzielnie jednak sie usmiecha i czasem pogada nawet trochę.

anika u mnie chyba też zostanie to ranne karmienie, tylko u mnie jest jeszcze pobudka o 4, 6, 8 na cyca :)
a jka tam w pracy ??? zaglądaj do nas częściej

zuzaczku ucałuj Witonia mocno, bidna mordzinka mała
ale jem pyyyyyyyyycha jabłko :) chce ktoś ???

Anika, ma w umowie napisane: okers próbny 7 miesięcy. Taki okres próbny mają w tej firmie kierownicy...
A tak poza tym miło Cię znowu czytać. Długo Cię nie było. Wpadaj częściej , jak dasz radę...Buziaczki dla malutkiej !!!

Agata, Gaga, Anika, u nas katar trwa już ponad dwa tygodnie. Do tego w momencie przebicia żąbka lużniejsze kupy.
Narazie zwalam to na ząbki. Ja już się wyklują i to wszystko przejdzie będę szczęśliwa.
Całe szczęście, że nie dizeje się nic innego. Też nie wiem co mam robić. Czekać jeszcze czy do lekarza...

Żużaczku, zdrówka dla Witonia.

słowiczku może ten katar rzeczywiście od ząbków, Majka tez czasami ma luźniejsze kupki, ja do lekarza chyba pójde w przyszłym tygodniu, Majce skończyła się ze 3 tyg temu witamina D i jeszcze nie byłam u lekarza co ze mnie za matka !!!!!!!!

reklama
u mnie cycole się dostosowały do nowego harmonogramu dnia i nie ma problemu, wracam z pracy ok 15-16 karmie, 18 karmie, 20-21 po kąpieli karmie, a potem 2-4-6 i na 7,30 jestem w pracy, super nie? już wiedze jak mi zazdrościcie  ;D
Niania jest super, tfu tfu, mała ją uwielbia, strasznie się cieszy jak ją tylko zobaczy, dużo chodzą na spacery a przede wszystkim dużo się mała przy niej uczy, nawet to że podaje ręke na przywitanie, co wygląda super. A powiem wam że fajnie jest w pracy, co prawdo od cholery tego ale mam poczucie że wróciłam do ludzi i żyje, fakt że czasu to już nie mam wcale i ciągle jestem w biegu, teraz też już lece z tym autem.

Żużaczku ucałuj biedulka Witonia w chorutką buziunie!

Do góry