reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowa mama

Agatko ja mieszkam poza Warszawa, 40 km mam na Targówek, jestem z Wyszkowa, to po trasie na Białystok teraz mamy odwodnice wiec 30 min się jedzie, aby przez Marki się przebić to luzik, moze wlasnie do Reduty sie w ten wekeend przejadę, bo musze w koncu Olka obkupić...mam nadzieje ze jeszcze nie wszystko wykupione! Olek nadal siedzi domu, ten tydzien pewnie jeszcze odpocznie od przedszkola, tym bardziej ze M w domu, wiec posiedza. M byl dzis z Olkiem kontrolnie u lekarza a przy okazji na zaleglym bilansie, i mamy skierowanie do chirurga z podejrzeniem przepukliny pachwinowej. Ale wiem ze dostac sie gdziekolwiek do lekarza to masakra, trzeba isc prywatnie, bo panstwowo to sie okaze to samo co z migdalem oczekiwanie na zabieg w Kajetanach 22 miesiące, a dziecku grozi nieodwracalny niedoschłuch masakra!!!! jak nie masz kasy to cię tak wyleczą ehhhhhh.....

reklama
ejo

ja tez bylam dzis na kontroli u lekarza z dziewczynami, Hanka odpukac w miare ok, tzn. ma katar, ale moze chodzic do przedszkola

natomiast helena dostala skierowanie na przeswietlenie pluc:eek::crazy:

jutro sprobuje jej zrobic echhh

Ja dzisiaj kupiłam buty w ccc, w bartku można zapomnieć, innych butów poniżej 200 nie kupisz więc do przedszkola niech będą takie a na spokojnie poszukam czegoś jeszcze. W sumie w przedszkolu nie wychodza jak jest mokro więc nie muszą być super nieprzemakalne te buty :sorry:

Atol - o rany, ale może lekarka woli zrobić rtg niż domyślać się co sie dzieje :sorry:, oby tak było. Daj znać jak będziesz mieć jakies info.

Cholerka zostawiłam w samochodzie porfel i telefon i boję się pójść do samochodu bo stoi na zewnątrz a nie w garażu :zawstydzona/y: A my nie mamy bramy w ogrodzeniu i kazdy może wejść na działkę :confused2:

hej bylam na przeswietleniu, zdjecie mam, ale opisu nie, bo lekarka do czwartku na urlopie:confused2:

w kazdym razie cos tam w plucach jest:crazy:

czekam do czwartku

Zdrówka wszystkim chorującym!

Ja w sobotę zabrałam dziewczyyny do fryzjera więc, żeby nie popsuć warkoczyków to nie założyły czapek. Oczywiście spotkałam naszą pediatrę (w berecie, szalu i trzęsącą się z zimna); pewnie czeka kiedy przyjdziemy!

Żużaczku, hop hop! Czy to już pod koniec października robi się ciasto na pierniki? Możesz gdzieś wrzucić przepis, bo nie mogę znaleźć, a były pyyyyyyszne.

Arabella z tymi piernikami to 3-4 tygodnie przed świętami się działa. Ja w tym roku spróbuję tez je zrobić.
Dziewczyny zdrowe po spotkaniu z pediatrą? ;-)

Ania wraca do przedszkola od poniedziałku. Jeszcze jej kaszel został ale niby już może iść, tak oceniła lekarka. Ciekawe, ile pochodzi. Zaczęłam jej dawać Padmę basic i zobaczymy, czy działa. Jedno jest pewne - ohydne w smaku, ja bym tego do ust nie wzięła ale Ania dzielnie to znosi.
Od kilku dni ANia śmiga w okularkach. Fajnie wygląda a najważniejsze chce w nich chodzić.

To tyle w skrócie. Idę małej obiad podać.

u Heleny wszystko ok z plucami, a kaszle nadal:sorry2:

w kazdym razie moze isc do przedszkola

jo-anna-on a skad podejrzenie ze Ania zle widzi?

na bilansie to wyszlo?

u Hani na bilansie niby jedno oko cos gorzej, ale pielegniarka stwierdzila ze to wina tablicy niedostosowanej do malych dzieci????????????????

nie wiem, moze powinnam do okulisty sie udac?

Arabella z tymi piernikami to 3-4 tygodnie przed świętami się działa. Ja w tym roku spróbuję tez je zrobić.
A mamy ten przepis na wątku kulinarnym? Szukałam wczoraj, ale znalazłam tylko wersję z melasą, a chciałam taki z karmelizowanym cukrem.

Dziewczyny zdrowe po spotkaniu z pediatrą? ;-)
Nie odpowiadam;-)

na bilansie to wyszlo?
u Hani na bilansie niby jedno oko cos gorzej, ale pielegniarka stwierdzila ze to wina tablicy niedostosowanej do malych dzieci????????????????
nie wiem, moze powinnam do okulisty sie udac?

U nas na bilansie właśnie tak wyszło i kazała nam iść do okulisty więc poszłyśmy, a tam sie okazało, że wszystko OK.

My dzisiaj po imprezie na 2 latka Magulci. Jak ten czas leci!

reklama
na bilansie to wyszlo?
Ania przed wakacjami miała podrażnione spojówki i poszłyśmy do okulistki, która stwierdziła zeza i zbadała wzrok (Ania czytała z tablic). Nie widziała wszystkich cyferek. We wrześniu miała już dokładniejsze badania na atropinie i wyszła wada. Ania nosi +0,75 przez pół roku i potem do kontroli. Jakby nie podrażnione spojówki to bym nie wpadła na to, że Ania gorzej widzi = nie było oznak tego.

A mamy ten przepis na wątku kulinarnym? Szukałam wczoraj, ale znalazłam tylko wersję z melasą, a chciałam taki z karmelizowanym cukrem.

My dzisiaj po imprezie na 2 latka Magulci. Jak ten czas leci!
Nie wiem, czy jest przepis ale wpisz sobie w wyszukiwarkę pierniczki staropolskie i znajdziesz np to: STAROPOLSKIE PIERNICZKI - Kura Domowa
W wolnej chwili przejrzę knigę Ćwiertakiewiczowej, tam też powinien być przepis na pierniczki.

Sto lat dla Madzi!!!

Do góry