reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Agatko ja mieszkam poza Warszawa, 40 km mam na Targówek, jestem z Wyszkowa, to po trasie na Białystok teraz mamy odwodnice wiec 30 min się jedzie, aby przez Marki się przebić to luzik, moze wlasnie do Reduty sie w ten wekeend przejadę, bo musze w koncu Olka obkupić...mam nadzieje ze jeszcze nie wszystko wykupione! Olek nadal siedzi domu, ten tydzien pewnie jeszcze odpocznie od przedszkola, tym bardziej ze M w domu, wiec posiedza. M byl dzis z Olkiem kontrolnie u lekarza a przy okazji na zaleglym bilansie, i mamy skierowanie do chirurga z podejrzeniem przepukliny pachwinowej. Ale wiem ze dostac sie gdziekolwiek do lekarza to masakra, trzeba isc prywatnie, bo panstwowo to sie okaze to samo co z migdalem oczekiwanie na zabieg w Kajetanach 22 miesiące, a dziecku grozi nieodwracalny niedoschłuch masakra!!!! jak nie masz kasy to cię tak wyleczą ehhhhhh.....

reklama
ejo

ja tez bylam dzis na kontroli u lekarza z dziewczynami, Hanka odpukac w miare ok, tzn. ma katar, ale moze chodzic do przedszkola

natomiast helena dostala skierowanie na przeswietlenie pluc:eek::crazy:

jutro sprobuje jej zrobic echhh

Ja dzisiaj kupiłam buty w ccc, w bartku można zapomnieć, innych butów poniżej 200 nie kupisz więc do przedszkola niech będą takie a na spokojnie poszukam czegoś jeszcze. W sumie w przedszkolu nie wychodza jak jest mokro więc nie muszą być super nieprzemakalne te buty :sorry:

Atol - o rany, ale może lekarka woli zrobić rtg niż domyślać się co sie dzieje :sorry:, oby tak było. Daj znać jak będziesz mieć jakies info.

Cholerka zostawiłam w samochodzie porfel i telefon i boję się pójść do samochodu bo stoi na zewnątrz a nie w garażu :zawstydzona/y: A my nie mamy bramy w ogrodzeniu i kazdy może wejść na działkę :confused2:

hej bylam na przeswietleniu, zdjecie mam, ale opisu nie, bo lekarka do czwartku na urlopie:confused2:

w kazdym razie cos tam w plucach jest:crazy:

czekam do czwartku

Zdrówka wszystkim chorującym!

Ja w sobotę zabrałam dziewczyyny do fryzjera więc, żeby nie popsuć warkoczyków to nie założyły czapek. Oczywiście spotkałam naszą pediatrę (w berecie, szalu i trzęsącą się z zimna); pewnie czeka kiedy przyjdziemy!

Żużaczku, hop hop! Czy to już pod koniec października robi się ciasto na pierniki? Możesz gdzieś wrzucić przepis, bo nie mogę znaleźć, a były pyyyyyyszne.

Arabella z tymi piernikami to 3-4 tygodnie przed świętami się działa. Ja w tym roku spróbuję tez je zrobić.
Dziewczyny zdrowe po spotkaniu z pediatrą? ;-)

Ania wraca do przedszkola od poniedziałku. Jeszcze jej kaszel został ale niby już może iść, tak oceniła lekarka. Ciekawe, ile pochodzi. Zaczęłam jej dawać Padmę basic i zobaczymy, czy działa. Jedno jest pewne - ohydne w smaku, ja bym tego do ust nie wzięła ale Ania dzielnie to znosi.
Od kilku dni ANia śmiga w okularkach. Fajnie wygląda a najważniejsze chce w nich chodzić.

To tyle w skrócie. Idę małej obiad podać.

u Heleny wszystko ok z plucami, a kaszle nadal:sorry2:

w kazdym razie moze isc do przedszkola

jo-anna-on a skad podejrzenie ze Ania zle widzi?

na bilansie to wyszlo?

u Hani na bilansie niby jedno oko cos gorzej, ale pielegniarka stwierdzila ze to wina tablicy niedostosowanej do malych dzieci????????????????

nie wiem, moze powinnam do okulisty sie udac?

Arabella z tymi piernikami to 3-4 tygodnie przed świętami się działa. Ja w tym roku spróbuję tez je zrobić.
A mamy ten przepis na wątku kulinarnym? Szukałam wczoraj, ale znalazłam tylko wersję z melasą, a chciałam taki z karmelizowanym cukrem.

Dziewczyny zdrowe po spotkaniu z pediatrą? ;-)
Nie odpowiadam;-)

na bilansie to wyszlo?
u Hani na bilansie niby jedno oko cos gorzej, ale pielegniarka stwierdzila ze to wina tablicy niedostosowanej do malych dzieci????????????????
nie wiem, moze powinnam do okulisty sie udac?

U nas na bilansie właśnie tak wyszło i kazała nam iść do okulisty więc poszłyśmy, a tam sie okazało, że wszystko OK.

My dzisiaj po imprezie na 2 latka Magulci. Jak ten czas leci!

reklama
na bilansie to wyszlo?
Ania przed wakacjami miała podrażnione spojówki i poszłyśmy do okulistki, która stwierdziła zeza i zbadała wzrok (Ania czytała z tablic). Nie widziała wszystkich cyferek. We wrześniu miała już dokładniejsze badania na atropinie i wyszła wada. Ania nosi +0,75 przez pół roku i potem do kontroli. Jakby nie podrażnione spojówki to bym nie wpadła na to, że Ania gorzej widzi = nie było oznak tego.

A mamy ten przepis na wątku kulinarnym? Szukałam wczoraj, ale znalazłam tylko wersję z melasą, a chciałam taki z karmelizowanym cukrem.

My dzisiaj po imprezie na 2 latka Magulci. Jak ten czas leci!
Nie wiem, czy jest przepis ale wpisz sobie w wyszukiwarkę pierniczki staropolskie i znajdziesz np to: STAROPOLSKIE PIERNICZKI - Kura Domowa
W wolnej chwili przejrzę knigę Ćwiertakiewiczowej, tam też powinien być przepis na pierniczki.

Sto lat dla Madzi!!!

Do góry