reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

reklama
A ja jestem polonistka z wykształcenia, a z zawodu korektorka - czyli moja praca polega na poprawianiu błędów w tekstach. I widzę je wszystkie! W książkach i gazetach mi bardzo przeszkadzają, na forum przeszłam nad nimi do porządku dziennego. Trudno, żeby ktoś siedział ze słownikiem, jeżeli chce na gorąco powiedzieć kilka słów, bo wtedy ważniejsza jest treść. A jeżeli siedzę z Marasem na kolanach to też piszę bez znaczków diakrytycznych, tzn. bez ogonków.
A na forum N zaglądałam wczoraj, bo zaintrygowały mnie te rajstopki. Któraś skrytykowała, że głupio dzieci w tym wyglądają i że chłopcy nie powinni nosić. A moi noszą. Maras ma z ostatniej dostawy "na ciuchach" - a akurat były tylko różowe i czerwone. Ale on jest zadowolony i wszystko mu jedno. Michał do przedszkola też chodzi w rajtuzach (co podobno obciach). Szatnia jest przy drzwiach i nie będę rozbierać dziecka zimą do majtek w przeciągu, żeby zdjąć mu rajtuzy i ubrać spodnie. Zresztą w naszym przedszkolu wszystkie dzieci tak chodzą. Mało tego... Ostatnio po Micha przyszli sąsiedzi żeby zabrać go do świetlicy i stanęła taka trójka chudych czterolatków w rajtuzkach - jedna dziewczynka i dwóch chłopaków. I fajnie wyglądali... A o świetlicy napiszę w galerii przy zdjęciach.

hej!!
Wszytskiego naj naj dla Mareczka pierwszego siedmiomięsieczniaka w naszym gronie!!!
Oj ja odkąd poszłam do pracy zaglądam na bb bardzo rzadko .......tyle nowych mamuś się pojawiło, a mnie brak nawet czasu aby nadrobić zaległości w czytaniu!!!
Byle do wakacji bo wtedy będzie więcej czasu......
Mam pytanko..macie jaieś namiaty na stronki gdzie wysyłają darmowe próbki?
I jeszcze pytanko do mamuś z doświadczeniem........... czy papmersy z serii lets go! nadają się do zakładania w nocy naszym maluszkom czy są jeszcze zbyt duże?? Mój Tomuś wyczynia w nocy takie akrobacje że cięzko zapinać zwykłego pampersa i wpadłam na pomysł aby wypróbować te które zakłada się jak majteczki..... co Wy na to???
Pozdrawiamy...............

cześć dziewczyny!!!

STO LAT DLA MARECZKA

anecik, ja Ci niestety nie doradzę w sprawie pampersów, ponieważ Wiktor ma na nie uczulenie
i my używamy biedronkowych od 7-18 kg, ale wydaje mi się, że zawsze mozna spróbować, prędzej czy póżniej
i tak pewnie Tomuś będzie je nosił

goga, z tym mlekiem modyfikowanym to chyba masz rację, nie będę wciskac mu na siłę.
Wczoraj zrobiłam kaszkę ryżową z jabłkami właśnie na tym mleku i Wiktorek zjadł wszystko ze smakiem,
także będę mu robic te kaszki.

AGTA, BOZEGO BŁOGOSLAWIEŃSTWA DLA DZIDZI Z OKAZJI CHRZTU!
reglit0ts5ib.gif

100 LAT DLA MARECZKA!!!!

Buziaczek dla MARECZKA

A my dalej walczymy z biegunką. Łukaszkowi już lepiej, bo pije kleik marchwiowo-ryżowy.
Natomiast Gaba nic nie chce pić ani jeść. Mąż był już z nią na oddziale dziecięcym.
Jest lekko odwodniona ale puścili ją. Jeżeli nie będzie poprawy do wieczora to jedzie na noc do szpitala...

reklama
Hejka Siepniówki,
dawno mnie nie było, nadrobiłam tylko kilka stron reszta później, powolutku praca przejmuje wolne chwile a od marca przejmie je całkiem :( , ale jak będę w pracy to napewno będę wpadać na BB.
Teściowie wpadli na weekend i właśnie pojechali, szkoda że tak daleko mieszkają albo żeby chociaż na tydzień zostali a tak byli jak by ich nie było...

DLA MARECZKA ZALOTNY UŚMIECH OD ROKSI :laugh: I BUZIACZKI OD JEJ MAMY :-*
I DOŁĄCZAM 1000 SPÓŹNIONYCH CAŁUSÓW DLA OLIWCI I WIKTORKA!!!!!

Do góry