reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

hej kobitki
necik mi odmówił posłuszeństwa i mam troche zaległości :sorry2:
a do teog chorubska nas dopadły, Olek 2 raz w ciągu miesiaca chory, a wczesniej moze ze 3 razy w ciagu 3 lat:confused: no coż przedszkole;-) ale mimo tego nie żałuje że chodzi bo na prawde oprócz chorób i nerwów które nasiliły sie u niego jest super, wraca zadowolony, codziennie z nową piosenka na ustach:-):-D
gaga Majka nie jedyna jedynaczka;-) Olek póki co też samotny i nie zapowiada się w najbliższym czasie na zmiane:-) moze za 2-3 lata, kto wie....zreszta niektórych rzeczy nie raz nie da sie zaplanowac:-D
ja dodatkowo jestem pochłonięta urządzaniem kuchni, meble juz zamówione, teraz czas wybierania sprzętów, ale ja sie na tym zupelnie nie znam, kieruje sie niestety jak to kobieta wygladem a Marcin jest od ustalania parametrów;-) ale nie mamy jeszcze liderów co do marek sprzętów:confused: co do piekarnika bardzo podobaja mi sie te z wozkiem piekarnika, OK nie zanudzam Was, ale jestem otwarta na porady, moze Agata mi cos podpowie ona jest pochlonieta budowa i tymi sprawami, no i w pierwszej kolejnosci musimy wybrac zlew do kuchni.....czy ktos ma ten z granitu? wizualnie mi sie podobaja choc cenowo niekoniecznie;-)ale ciekawe jak w użytkowaniu

reklama
hej hej !!!!

a ja jakos zaniemogłam w piątek, potem łikendzik u znajomych a dzis malowanie sypialni i mąż mi zaniemógł leżał dosłownie jak nieboszczyk a ja latałam to do domu to do zakładu to zrobić jesc cos, to po Liwie ! o 18 zadzwoniłam do gina bo miałam sie umówić na usg a on mi ze mam być juz wiec pędem pozbierałam sie i w 15 min dojechałam na miejsce zziajana jak rex :baffled: ale dzidzior zdrowy i śmiesznie siedzi głowa jeszcze u góry a nogi pozawijane :-D no i nie szło podejżec i potwierdzić ze dalej dziewczynka :blink: no i klops ma 1288g wiec całkiem nieźle bo norma to 1 kg !

a mnie się zmywarka marzy bo jak będzie 2 dziecko to się przyda poleci któraś z Was jakiś model?
kup kup to ostania rzecz której bym sie z kuchni pozbyła :-D a facet co naprawia i ma serwis polecał nam boscha albo simensa no i chyba jako trzecie whirpool ! mówił ze mało awaryjne i b. dobre ! my mamy bosha !

zdrówka chorowitkom !!!

Liwia dzis w przedszkolu miała zdjecia do kalendarza :-D uśmiałam sie jak mi opowiadałq no i byłq oburzona bo pan fotograf zrobił jej tylko jedno zdj a ona mu ponoc powiedziała ze chce jeszcze a on jej na to ze braknie mu filmu na inne dzieci :sorry2: moja mała modelka :-D ale z jakim przejęciem mi opowiadała " tylko raz mi zrobił zdjecie a ja chciałam jeszcz tak i tak " i uśmiechy strzela :-D

Agatka a w jaki rozmiar teraz ubierasz maluche ??? 56 ??? no i ten kombinezon jaki ma rozmia że mówisz ze taki duzy ?? bo ja łansie jestem na etapie rozglądania soe za kombinezonem a nie chce takiego na wyrost !!! jaka długa była jak sie urodziła ???

Mailen - ja wybiorę zwykły piekarnik, jakoś nie jestem przekonana do tych nowych wynalazków, zlew wstępnie wybrałam franke z fragranitu - podobno bardzo dobry ale nie wiem jak się sprawdzi i czy nie zmienię jednak na stalowy ale podwieszany :tak::tak:
Firmy nie podpopowiem bo sama biję się z myślami, nawet takimi czy wszystkie sprzęty mają być tej samej firmy :sorry2:, lodówka simensa, zmywarka też, płyta raczej też - pozostaje piekarnik :sorry2:, a okap firmy Teka - popatrz na ich ofertę, sprzedają co prawda od 3 lat ale mają bardzo ładne sprzęty i do tego w dobrych cenach :tak::tak:

Justyna - ja kupiłam kurtkę rozmiar newborn bo to z cheeroki ale też jest spora, a kombinezon 0-3 mc i mała w nim toneła a urodziła się to mierzyła 55 cm. Problem jest taki że w tych foteliku dziecku chyba niewygodnie niezależnie co mu człowiek założy :dry: Ubranka mam na 50 (ale z h&m) i są na teraz i jeszcze troszeczkę albo 56 - 62. Generalnie przyjełam zasadę, że nie będzie miała wszystkiego za dużego :sorry2:

Dobra muszę się wyszykować do lekarza z maluchem - pierwsza wizyta u pediatry.:tak:

Wizyta u pediatry zaliczona, Ania przytyła 300 g i jestem z siebie bardzo dumna :-)
Poza tym mamy antybiotyk na ropiejąco oczko, gencjanę na rączkę (chyba też jakieś bakterie) i ustalone pierwsze szczepienia.:tak::tak:
Pojechałam sama autem z maluchem i wróciłam. Jestem gotowa do dalszych wojaży, szkoda tylko że ten tyłek cały czas mnie tak boli :no:

Justyna - ja kupiłam kurtkę rozmiar newborn bo to z cheeroki ale też jest spora, a kombinezon 0-3 mc i mała w nim toneła a urodziła się to mierzyła 55 cm. Problem jest taki że w tych foteliku dziecku chyba niewygodnie niezależnie co mu człowiek założy :dry: Ubranka mam na 50 (ale z h&m) i są na teraz i jeszcze troszeczkę albo 56 - 62. Generalnie przyjełam zasadę, że nie będzie miała wszystkiego za dużego :sorry2:
no własnie dlatego pytam !! bo ja wkurzałam sie przy Liwii niemiłosiernie jak nózki toneły w tych długaśnych nogawkach a kurtka to w ogóle masakra jak za duza i na cito kupowaliśmy mniejsze wiec teraz pytam bo jesteś na świeżo :-D no bo ogólnie tendencja lepiej wieksze bo dłużej posłużą a ja nie jestem za taką praktyką bo kombinezon jest góra do marca to taki rozmiar 62 bedzie akurat na takiego malucha dobry w marcu a tak bedzie sie topić ! Dzieki za rade bo utwierdziłam sie w swoim przekonaniu :tak:

Witam,

Ze Słonecznej , na której dzisiaj naprawdę słonecznie :-).Właśnie wpadłam na kawkę i przysłu****ę sie Waszym rozmowom na temat kombinezonów dla maluszków. Ostatnio byłam w mothercare i mają boskie :rolleyes2:, zwłaszcza dla dziewczynek. Byłam bliska kupienia czegokolwiek na bliżej nieokreślona przyszłość :sorry2:.Normalnie zazdroszczę Wam tych maleńkich ciuszków :happy2:

Abstrahując,czy dacie wiarę, że mam jeszcze poziomki w ogródku :shocked2:...niektóre jeszcze kwitną :tak:...
Dzisiaj robiłam fotki, więc niedługo wstawię do galerii, jeśli ktokolwiek mam ochotę popatrzeć :sorry2:

Agata, po raz kolejny napisze, że jesteś niesamowita...wulkan energii :cool2:

Justyna
, fajna ta twoja córcia :-D. Póki co jest główną modelką w domu, więc zachowuje się jak najbardziej na miejscu. Hankę zdjęcia do kalendarza ominęły przez chorobę :baffled:

witam
ja kupiłam kombinezony na 50 -tzn mój maz :-):-):-):-):-) nawet ich nie widziałam

tak sie dzisiaj fatalnie czułam ze myslałam ze sie roztroje.... dzisiaj tylko 2 skórcze wic chyba sie vniezanosi

reklama
zaneta trzymaj sie, juz nie tak dlugo:sorry2:

u nas dziewczyny chore, tzn katar, w kazdym razie Hania nie chodzi do przedszkola, chce zeby wydobrzala choc troche do piatku do naszego wyjazdu

Helenka coraz wiecej mowi, normalnie z dnia na dzien mnostwo nowych wyrazow, dzis nowe ojejku majo, nie wiem o co chodzi:sorry2:

kinek fajne zdjecie Hani:happy2:

Do góry