reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

anikawi juz cie wpisałam ;D
my jutro przywozimy łóżeczko, pościel juz jest uprana, w poniedziałek piorę ubranka i czas powolutku się szykować

reklama
Ja mam już łużeczko i dziś zamówiłam pościel 2 komplety i 2 prześcieradelka. Mam tak w ogole 2 problemy. Nie wiem co mam zrobić z Cobuniem (moim psem), on śpi z nami w sypialni. Do łóżka nie wchodzi ale i tak jest w nim pelno siersci. Na pewno do łuzeczka też jej nawlazi. Zebym nie wiem jak sprzątała to to cholerstwo wszędzie fruwa. No cóż takie są uroki dużego psiurka. I tak mysle, że jak bym go teraz wyganiać zaczeła to nie skojarzy sobie tego z dzidziusiem. Potem może czuć się odrzucony - no nie wiem jak myślicie? No a 2 problem to kolezanka mi uświadomiła, że dzidzia powinna przebywać w pastelowych kolorach. A ja mam w sypialni krwisto czerwone ściany. Zeby to zabardzo nie pobudzalo malca. Nawet wózki odradzają czerwone. Pozdrawiam Monika

mobugaj my mamy ten sam problem z psem, ale gdziekolwiek by nie spał to i tak sierść będzie wszędzie, jedyna rada to chyba codzienne odkurzanie, my mamy jeszcze kota a to cholerstwo może wchodzic do łóżeczka dzidzi i też nie wiem co z nia zrobić, no ale to wyjdzie pewnie jak juz dzidzia będzie.
A jeśli chodzi o kolorki to czerwień rzeczywiście pobudza :) pewnie nie macie ochoty przemalowywać sypialni ;D

Faktycznie będziesz miała pobudzone dzieciątko. Jak da Wam porządnie popalić nocnym wstawaniem to czerwień w sypialnie może się okazać nieoceniona:)

Sama jestem ciekawa jaki ten mój synek okaże się po urodzeniu ;D Ja uwielbiam długo spać i próbuję teraz wyrobic sobie normę na zapas ;D Żeby to się tak dało...

A u moich znajomych z kolei sami chłopcy. Jak chłopców dużo wokoło to Wasze dziewczynki będą miały w czym wybierać ;)

My ze zwierzakami problemów nie mamy - nasz psiaczek mieszka w ogrodzie. Ale i tak trzeba go będzie zapoznać z nowym mieszkańcem. A po spotkaniach z naszym psotnym sąsiadem podchodzi do dzieci z dużą rezerwą. Sama jestem ciekawa jak zareaguje.

W końcu zamówiłam na allegro fotelik do samochodu. Zawsze to troszkę taniej a przecież w tym pierwszym to dzidzia i tak za długo nie pobędzie.

moja dzidzia

Słowiczku - skorzystałam z rady i usunęłam swoją wiadomość z galerii coby nie psuć estetyki wątku ;D

Troszkę się nas zbiera :)

moja dzidzia

Co do piesków, to wiem z doświadczenia, że te będą zazdrosne o nowych domowników. Także trzeba będzie uważać, żeby nieświadomie nie skrzywdzić ich ego. Przecież to też członkowie rodziny.
To będzie taj jak z drugim dzieckiem. Jedno zazdrosne o drugie...

Happy zapomniej o długim spaniu. Ja też uwielbiałam i nadal uwielbiam długo spać. Ale moje dziecię niestety nie wdało się we mnie... Ranny ptaszek z tego mojego Słowiczka. No chyba, że Ci się uda...

Mój pierwszy syn od pierwszej doby spał w nocy po 6 godzin ciagiem ;D ;D, za to w dzien jadł co pół godziny :D

hej!!
U mnie w nocy gigantyczne burze i lało strasznie!!! Teraz już niestety robi się gorąco!!
Od wczoraj mam straszny ucisk na nerw kulszowy!! Boli jak diabli i mam problemy z siadaniem i schylaniem się! Prawa noga jak kłoda!!
Nasze rybki na szczęście nie będą zazdrosne o dzidzię, ale nie zazdroszcze Wam tych problemów!! Monika im wcześniej wystawisz psa z sypialni tym lepiej!! Zanim dzidzia się urodzi może już oduczysz psiaka spania w sypialni!! Powodzenia!!
Happy podobno w tym foteliku 0-13kg maleństwo jeździ nawet do roku czasu!!
Pozdrawiam

reklama
Monika myślałam, ze jestesmy takie oryginalne z naszymi Wiktorkami a okazuje sie, ze w rankingu najpopularniejszych imion dla chłopaczków Witek jest na 15-stym miejscu na ponad 150 imion.... i to tylko w Warszawie

Do góry