reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

reklama
zuzaczku taka wysypka jak u Witonia to pewnie po płynie, u nas też tak było jak mi się nie chciało raz umyć pojemnika
ale mi łeb dziś napier............ poezja
kobity jak wy to robicie że w nocy tyle siedzicie i rano wcześniej wstajecie i lajtowe jesteście ??? ja na ryj padam, jeszcze jak Majka je w nocy co 1-1,5h to wogóle kosmos, smoczek jak dostaje to jest wilekie wycie, strasznie mi się poprzestawiała

Gaga, ja tez sie nad tym kilka razy zastanawiałam, skąd te nasze kobitki biora siłę?? U mnie niby dziewczyny spia prawie cała noc, ale budza sie po kilka razy i trzeba wstawac dawac im smoka i tez sie nie wysypiam, a wstaja ostatnio o 6,30-7,00, bo cos im sie poprzestawiało.

A tutaj mam przepisa na zupke dla Maluszków, podpatrzona u lipcówek:
marchewke,pietruszke,kawalek selera,duzy ziemniak i kawalek pora obieram i kroje na male plasterki, potem zalewam wrzatkiem i gotuje do miekkosci, potem miksuje z okolo150ml tej wody w ktorej gotowalam i dodaje kleiku kukurydzianego do gestosci, i w ten sposob mam zupki na dwa dni-wychodz okolo300ml
przed podaniem podgrzewam zupke i na 150ml daje lyzeczke masla lub oliwy z oliwek.
miesko zawsze gotuje osobno i na koniec dodaje do wczesniej przygotowanej jarzynowki.
jak otworze puszke groszku lub kukurydzy to gotuje wiecej jarzynowki wlasnie z dodatkiem groszku i kukurydzy i zamrazam poporcjowana a z reszty robie purre ziemniaczano-kukurydziane i ziemniak-groszek i tez zamrazam.
mam w ten sposob obiadki na okolo 8 dni.

Moje chcą jesć, nie ma z tym problemów. Wlasnie rozglądam się na allegro za blenderem, bo nie mam nic do zmiksowania takiej zupki.

Ja dzisiaj rano wybralam się na zakupki na bazarek, bo mojego brata córeczki ( moja i Piotrka chrześnica) mają w lutym urodziny i jedzeiemy w sobotę na imprezę i chciałam im coś kupić. A przy okazji kupiłam swoim dziewczynkom super sweterki po 15 zł i bluzeczki po 5 zł. Jestem naprawdę zadowolona.

reklama
Witam po poludniu
sto lat dla Szymona
Moja Hania to ranny ptaszek 7 godzina najpozniej "na nogach", a tak czasami to budzi sie o 5-6, z tymze biore ja wtedy do nas do lozka i jeszcze uda sie przysnac do 7, wtedy je i podobnie jak u żużaczka okolo 9 kimka do 10, papa jarzynkowa, potem okolo 11:30 znow kimka (jak mam wolne to wtedy z nia sobie pokimam :)) do 13, o 13 kaszka okolo 15 kolejna kimka do 16 potem papa z mieskiem i potem czasami spi czasami nie, okolo 19-19:30 kapiel i mleczko. Ostatnio zjada wieczorem nawet 240ml! Zasypia najpozniej o 21. Nawet chcialam ja przestawic na pozniejsze zasypianie i pozniejsze wstawanie ale zakonczylo sie to kompletnym fiaskiem i awantura ::) wiec niech juz ma tak jakchce.
Dziewczyny jakie ja owoce moge jej dawac? Na jablko jest na 100% uczulona, bananow tez nie moze jesc,a w Hippie gruszkach,morelach i brzoskwiniach jest grysik ryzowy i tez nie moze wiec juz sama nie wiem, jak na razie daje jej same warzywka. Poradzcie cos pls

mailen gratuluje milej nocki ;D, od razu lepiej sie czlowiekowi robi...

Do góry