reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

gaga Ankas ma razję - zaraz będzie wiosna opuszcza nas choroby i splin zimowy. Zaczniemy pieknieć i oby nie kiełkowac ;D

Coraz więcej zębistów na forum. Nam ida i ida i dojsc nie moga.....
...life is brutal full of zasadzkas sometimes kopas w dupas....

reklama
sprawdziłam sloiczki gdzie jest kukurydza i wszytskie sa oznaczona jako bezglutenowe, wiec kukurydza nie zawiera glutenu na 100%. Tylko trzeba dobrze sprawdzić skład tych chrupek - czy nie ma tam sladowych ilosci innych skladników.
Ja się zastanawiam czy Witkowi ich nie kupić?? Ale jemu nie ma szans , żebym końcowke chrupka zabrała i boje sie, żeby się nie zadławił

A właśnie dziewczyny miałam się Was zapytać.Moja kolezanka w listopadzie urodziła córeczkę, miała bardzo ciężki poród,dziecko było duże,to jej pierwszy poród.A teraz ciągle ma jakies problemy z tą mała,co nie pojedzie do lekarza to się do czegoś przyczepi,chcialabym jej jakoś pomóc bo bardzo się martwi (zresztą nie dziwię sie wcale).Ostatnio posła do swojego pediatry do przychodni żeby zaszczepić mała,a pani doktor powiedziała ze nie moze jej zaszczepić bo mała ma jakies napięci mięśniowe i najpierw trzeba to skonsultować z neurologiem. Więc ona poszła oczywiscie prywatnie do neurogoga,naszego miejscowego i pani neurolog powiedziala że mała ma napięcie mięsniowe w nóżce i że przed nimi pół roku rehabilitacji. Pózniej ktos jej jeszcze polecił druga neurolog,ktora przyjezdza do nas z Międzylesia.Wiec poszła w sobotę do niej ta jej znowu powiedziała że ma delikatne napięcie mięśniowe w rączce i pokazała ćwiczenia,żeby robiła z małą 4 razy dziennie i za miesiac zeby przyszła do kontroli.Dziewczyna wyszła od niej zielona z nerwów bo juz sama nie wie co robić,co lekarz to inna diagnoza......????Moze ma jednostronne to napiecie w rączce i nózce?
Nie wiem sama co jej poradzić.A tak wogóle to co to jest to napięcie mięsniowe, czy to coś groźnego?

często się zdaza u dzieci ktore przezyly jakis stress. W tym wypadku cięzki poród. U synka mojej kolezanki wystapiło napiecie mięsniowe po pobycie w szpitalu (miał duzo zastrzyków). Po cwiczeniach rehabilitacyjnych wszytsko przeszło.
A tak wogole to tak sobie mysle... nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszło. Czy zauwazyłyscie, ze nasze forumowe dzieciaczki ktore chodzily na rehabilitację sa bardziej sprawne ruchowo i wyćwiczone?? :laugh:... Np. synek Słowczka to REKORDZISTA!!!! Wciąz trwam w podziwie

Jeszcze coś o tej oliwie z oliwek-można dodawac do zupki łyżeczke masełka ale ono uczula.Bianka to mały alergik więc nie ryzykuje.Dla alergików najlepsza oliwa z oliwek.Polecam.

Dzieńdoberek. U mnie od rana nie było prądu, więc dopiero zaglądam do Was. Wczoraj woda, dziś prąd - jak nic ktoś chce nas stąd wykurzyć. Ale plus taki, że zajęłam się Potterem, bo nic innego nie mogłam robić. I dzięki temu skończyłam Księcia Półkrwi :)
Chrupki nie mają glutenu na pewno, tak jak mówisz Żużaczku. A skład to kaszka kukurydziana plus woda. U niektórych producentów do tego odrobina soli. Ja kupuję taki duże, jak półtorej parówki - Markowi wygodniej trzymać takie w rączce, a zanim dojedzie do małego kawałka, to już gdzieś gubi chrupasa i dajemy mu nowego, dużego. Popołudniowa przekąska to tak przeciętnie ze 4-5 chrupasów.

Gaga - to pewnie przez chorobę Majki tak myślisz i pogodę, córcia wyzdrowieje i znowu wszystko będzie ok.  Mamą jesteś wspaniałą i nie ma co o tym dyskutować.

A tak w ogóle to dzień dobry :laugh:.

O tej oliwie też czytałam że albo masło albo oliwa z oliwek, pewnie najlepiej z pierwszego tłoczenia. I od 6 miesiąca chyba to już trzeba je dodawać ze względu na jakieś tłuszcze (nie ma co wyedukowana jestem :p). Ja chyba dam troszkę masła - dzisiaj premiera ziemniaka  bo oliwy to jak tak nie lubię, do smażenia owszem ale tak sama dla mnie pachnie okropnie.

Mailen z tego co wiem to dobra rehabilitacja prowadzona systematycznie powoduje że dzieci rozwijają sie prawidłowo i wszystko wraca do normy. Żużaczek ma rację, ja np. nie ćwiczę z Marysią jakoś specjanie i pewnie dlatego jeszcze nie siedzi sama ale boję się coś kombinować. W sobotę idę na szczepienie to podpytam się o jakieś ćwiczenia. Rodzice dzieci rehabilitowanych znają dużo ciekawych ćwiczeń, które rehabilitują i jednocześnie dodatkowo rozwijają malucha.

ankas mięsko wkladam najpierw a potem do tego dorzucam wazywka.
agata ja tez nie znosze zapachu oliwy, tym bardziej przy smazeniu wiec od 2 lat uzywam tylko tej z pestek winogron. Nie ma najmniejszego zapachu, nawet na patelni. POLECAM.. aha... i bardzo zdrowa jest. Tylko dla malucha to bym chyba nie ryzykowała, bo to jednak z winogron.

No to ja chyba tez takie wielkie chrupacze zakupię . Ale nie dzis bo nas zawiało kompletnie. Taka śnieżyca hula ze hej

reklama
U nas też pada śnieg. I jak tu wyjść na spacer. W wózku to nawet mała tego by nie poczuła ale ja tak ::). Ja wiem że spacery są zdrowe dla dzieci a co z rodzicami? Jak to jedna pani doktor kazała jakiejś mamie nosić dziecko tak, żeby było oparte na biodrze, mama na to, że ma problemy z kręgosłupem i to będzie ją boleć, a pani doktor - dziecku to nie przeszkadza :p.

Do góry