reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

No to juz po zabiegu
Operacja trwała ok godziny. najpierw dostał "głupiego jasia" a po pół godzinie pojechał na salę operacyjną (juz taki trzepniety). Jak sie wybudził to troche popłakał bo nie wiedział co sie znim dzieje (słabo widział, był zdrętwialy no i krew z noska mu leciala). Dostał leki przeciwbólowe i poszedł spac a jak sie po godzinie obudził to był juz jak skowroneczek i pielegniarki podrywał jak mu przyszły kroplówke odłanczać. W sumie wycięli mu trzeci migdał i podcieli dwa boczne. Jak nie zagoraczkuje to do piatku będzie w domku. Uf... jak to dobrze, ze to już za nami...... Od razu zaczał noskiem oddychac....

reklama
Gratuluję Żużaczko tobie, ale przede wszystkim twojemu synowi!!!!!!!!!!!!
Cieszę się że najgorsze macie już za sobą i mam nadzieję że teraz się skończą Wasze problemy zdrowotne. No i naprawdę podziwiam odwagę twojego dziecka!

U mnie pogoda też nieciekawa - zimno i co chwilę pada. Strasznie opóźnione jest to słonko w tym roku. I do truskawek w ogródku tak daleko... Jeśli w ogóle będą przy tej pogodzie... A tak bym sobie zjadła.

Mój mężulek pomalował wczoraj sufit w kuchni i teraz wietrzę całe mieszkanie. Ale za to jutro przyjadą zamontować mi kuchnie! Bardzo się cieszę i nie mogę się doczekać!

moja dzidzia

Hej !!
Żużaczku, teraz to już będzie wszystko dobrze.

U mnie leje od samego rana i znowu zrobiło się zimno. Brrrr, jak wyskoczyłam po zakupy to trochę zmarzłam. Nie lubię zimna, ale i gorączki też. I jak tu dogodzić a zwłaszcza babie w ciąży  :laugh: :laugh: :laugh:

Co do zachcianek. Jak dziś w sklepie zobaczyłam arbuza to oczywiście MUSIAŁAM go wziąć. Jeszcze kawałek zostało...
A do truskawek tak jakoś mnie nie ciągnie...

Happy, ja już od miesiąca po remoncie kuchni i po montażu nowych mebli. Tak się cieszę, że już to za nami. Teraz to ja mogę siedzieć w kuchni, bo wcześniej to nawet patrzeć na nią nie mogłam... ( taką brzydką zostawili poprzedni właściciele).
Czeka nas jeszcze tapetowanie dwóch pokoi, ale to już mąż zapowiedział, że w lipcu. Tak aby zdążyć przed narodzinami...

Mobugaj, dziewczyny mają rację. Dzidzia pewnie się przekręca. Też miałam taki okres, że dziecko leżało poprzecznie a teraz od miesiąca już jest ustawione główką w dół. Jak będziesz u lekarza to powiedz mu o swoich wątpliwościach a on napewno rozwieje Twoje troski.

Pozdrawiam

hej dziewczyny!!!
U mnie pogoda brzydka leje deszcz i jest zimno aż się nosa nie chce wystawiać za dom.
Mam pytanko czy któraś z was odczuwa już skurcze i to dość częste bo ja jestem przerażona tymi skurczami czasem są częste i bolesne a czasem żadkie i bezbolesne gin
kazał brać mi nospę ale ja i tak mam złe przeczucia a do tego brzuchol mam taki duży że każdy myśli że ja mam termin na lada dzień .Zgóry dzięki za odpowiedz

Żużaczku masz super chłopaka! Myślę że nie pożałujesz swojej decyzji. Moja chrześnica przez to przeszła jak miała ok 4,5 latek, bardzo dużo chorowała, niemalże non-stop, po zabiegu jak ręką odjął a mninęły 2 lata.
U mnie maleńka jest już główką do dołu, najlepiej to czuć jak ma czkawkę, hihihi, ale jeszcze czasami, w zależności od mojego położenia, układa się trochę w bok.
Wyczytałam że najczęściej dzieci przekręcają się między 32 a 34 tygodniem.
Gdzie te piękna słoneczna i gorąca pogoda, którą zapowiadali od miesięcy???

Anikawi na pewno nie będe żałować :D. Bogucha od razu po zabiegu zaczał inaczej oddychac. Chyba po raz ppierwszy od wielu lat spał z zamknieta buzią. Migdał miał tak rozrosnięty, ze groziło mu nocne niedotlenienie. Szkoda jedynie, ze tyle musiałam czekac na wolny termin :-[, no ale doczekalismy się ;D

Słowiczku dobrze wiem o czym mówisz bo ja na moją też nie mogę patrzeć. U nas była prowizoryczna - kilka mebli i sama płyta gazowa. Ale najbradziej cieszę się ze zmywarki bo nienawidzę zmywania naczyń!

Domi23 - nie lekceważ takich skurczy bo jeśli są bolesne to niedobrze. Ja przez to też biorę nospę i mam zakaz chodzenia. Mogę tylko leżeć i ewntualnie siedzieć bo inaczej grozi poród przedwczesny. No i oczywiście zakaz noszenia czegokolwiek i seksu. ::)

Najlepiej skonsultuj to z lekarzem. Jeszcze tylko troszkę :)

moja dzidzia

Bogucha jest juz w domku. Nareszcie, bo chirurgia dziecieca jest jednak przygnebiająca - codziennie nowe maluszki po operacjach róznistych przywożą na oddział. Czasem całkiem malutkie kruszynki.
Bogucha ma jeszcze problemy z mówieniem i gardło go boli przy przełykaniu ale mam nadzieje, ze juz codziennie będzie lepiej. Osłabiony tez jest jeszcze utrata krwi i bladziutki okropnie (dzis spalismy sobie razem chyba ze 2 godziny - w szpitalu taki przemiał i harmider, że tam na pewno by nie zasnął.

Kupilam dzis na allegro kołyske dla maluszka. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54054447 jak Wam sie podoba?

hej!!
Żużaczku śliczna ta kołyska. My kupiliśmy łóżeczko z drewexu model katarzynka sosnowe 120x60, a do tego materac z wypełnieniem kokosowym, pościel, przewijak itp.... i masę innych drobiazgów.
Czas ucieka i trzeba gromadzić wszystko.
Jak Wasze nastroje??
Pozdrawiam

reklama
heja laski ja włśnie siedzę przy kompie i mam zamiar zamówic trochę rzeczy dla dzidzi pościel , wyprawke , rożek i rózne pierdoly wczoraj jeszcze byłam zdecydowana co biorę a dziś znowu pustka :)

Do góry