reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

reklama
Żużaczku !!! mi lekarka powiedziała ze ile dzieci przyjmuje to rzadne z nich sie nie pokrywa z teorią ksiązkową co do rozwoju. Liwia jak miała 4 m-ce przewracała sie na brzuch i lekarka stw ze to w/g ksiązki robią dzieci w 6 m-cu ale np na przed ramionach opierała sie m-c później a powinna przed obrotami. A z brzuszka na plecy nie umie. Takze jak przewraca sie Witek na boczki to ok,  widocznie Witek najpierw zajoł sie nauką mówienia zeby se z mamą pogadac a kondycje bedzie pzniej doskonalić bo przeciez teraz wszyscy go noszą to mu wygodnie  ;D  a tak w ogóle to moze poustawiaj mu zabawki itp połóz sie na przeciw jak go na brzusia położysz - próbowałaś tak ?

aha i moze sprobuj z lusterkiem go zachecic do lezenia na brzusiu !!

A Liwcior ma takie szorstkie rączki i nózki po zewnętrznej stronie co to moze być ??? kapie ja z żelem Oliatum i jakby odrobine lepiej !! ale nie wiem z czego ??

taka szorstka skórka w tych miejscach co mowsz to moze byc objaw alergii na mleko, ale tez przesuszonego powietrza

Witonia niczym nie jestem w stanie zachecic do leenia na brzuchu, wszystko to co pisałyście, łacznie z lusterkiem i o wiele więcej wyprubowałam. nawet telewizor... klapa na całego. Wrzask, złosc...oj... az uszy więdna tak klnie.

Justyna nie chcę Cię martwić , ale lekarka po obejrzeniu własnie takiej szorstkiej skórki przepisała Julce nutramigen i prawdopodobnie ma alergię na białko mleka krowiego

Justyna, pytałaś o to czy czymś myjemy dziąsełka. O tuż ja nie. Ale lekarka ( ordynator noworodków i dzieci u nas) polecala nam tylko jak maluchy skończą 6 miesięcy- Zymafluor. Ale nam to mówiła, ze względu na to, że my bierzemy żelazo a ono niszczy ząbki. I będę musiała to zakupić. A i jeszcze polecała takie szczoteczki z canpola - http://www.canpol.com.pl/product.php?lp=70&gr=300&pd=1473

normalnie EUREKA!! Odkryłam jak Witek lubi lezec na brzuszku - NA GOLASA!! Tylko i wyłacznie ale bez najmniejszych oporów i ile tylko dusza zapragnie. Własnie wymienili nam okna i teraz w domku wiatr nie piź......i wiec moge mu na to pozwolic.

Aha, co do brygady. Adres i cennik powinnam miec jutro.PAMIETAM o tym ale teraz nie sezon i gdzies sie panowie ukryli ;)
A co postepów w naszej budowie to w lutym okienka nam wstawiaja i jestem na etapie łamania sobie głowy jakie szprosy zrobic do ciemno bukowych okien (taki miodowy brąz). Moze zlote??????

reklama
o matko tylko nie alergia :( ale jakby to była alergia to nie powinno tez byc na buzinie ???
Domicela i co nie karmisz juz piersią ??
Marta ja własnie myslałam o czyms takim - dzieki

Do góry