reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

gaga jezeli Maja ma stwierdzone w kupce enteropatogenne E. coli, a ja wiem tylko ze sa one najczestsza przyczyna biegunek u dzieci, a pani doktor jakos w ogole nie zwraca na to uwagi to moze isc do innej pani doktor i sie zorientowac co ona powie i bez dalszych badan nie dawac malej zadnych lekow

a moze taka jej uroda ze rzadkie kupki robi ??? jesli przybiera ok na wadze to moze nie ma co sie tak tym przejmowac
albo jak wyzej zmienic p. doktor

moja pediatra jest tylko od szczepien, bilansow i wypisywania skierowan, jeszcze nic ciekawego sie od niej nie dowiedzialam i chyba ja jej wiecej informacji przynosze od specjalistow niz ona mi ::)

glowa do gory i dzialaj

reklama
atol juz trzech lekarzy mi powiedziało że nic nie trzeba z tym robić, a biegunka to chyba jak dziewczyny mówią po lekach, zaczęła się po syropku, a potem mała dostała biseptol, dopiero dziś dałam sam lakcid i zobaczymy, przedtem miałą wodniste kupki, ale takie chyba ok, a teraz to woda po prostu

no to na pewno biseptol, poczekaj troche i bedzie dobrze
a po roznych lekach nie tylko po antybiotykach dzieci maja jazdy z kupami i nie ma sie co martwic na zapas

Witam.
GAGA mnie by bardziej martwiła krew i sluz w kupce-przeciez to oznacza ze jest cos nie w porzadku.Z tego co pamietam to pisałas ze majka juz wczesniej czyli przed braniem lekarstw miała sluz i krew w kupce.Co ci powiedzieli na to lekarze?
CZy robiłas posiew kału?
ATOL -nie wydaje ci sie ze powinno sie zrobic w takim przypadku posiew kału i antybiogram i dac cos na E.coli?Moze to ona powoduje krew isluz ileczenie powinno sie zaczac od usuniecia jej?Biseptol mógł tylko pogorszyc sprawe-z tego co wiem to duzo ludzi ma na niego uczulenie objawiajace sie róznie:wysypka,biegunki.

ankas napisalam duzo na ten temat w samo zycie, masz racje ze biseptol mogl tu pogorszyc sprawe, ale jesli gadze trzech lekarzy mowi zeby sie E. coli nie przejmowac to ja bym juz nic nie robila tylko poczekala po odstawieniu lekow na efekt

a moje dziecko dzisiaj rano po jedzeniu takie kupsko walnelo ze az sie przerazilam wielkoscia, gdzie jej sie to miesci ???

Cześć
Ja się wykończę z tą moją córcią. Ona w ogóle nie potrafi zasnąć. Kiedyś to przynajmniej przy cycu jej się udawało, a teraz to jedynie na spacerze po 10 minutach wrzasków. Teraz jest np. zmęczona jak nie wiem co, ale jak tylko kładę ją na łóżko (do łóżeczka już wolę nie ryzykować) to wrzask. Próbowałam to przeczekać, ale po kilku minutach wpada w taką histerię, że łzy się leją i trudno ją uspokoić. Macie jakiś sposób na spanie?

ankas Majka miała kiedyś śluz ale to wieki temu i dawno przeszło, co do ecoli to na pewno jest ok, ja myślę że to leki chyba

arabella co dziecko to sposób :) Majka zasypia jak ciągnie kachę z butli, przy cycu, jak dam smoka, albo jak się koło niej położe, ale jak nie ma ochoty zasnąć to nic nie pomoże

arabella ja to miałam tydzień temu i nawet pisałam o tym. Samo przeszło po tygodniu właśnie takich wrzasków i niechcenia spania ale myślałam ,ze mnie wykończy okazało się ,że to najprawdopodobniej zeby i dalam jej na noc czopek na lepsze spanie zadziałało i potem to tylko odsypiała i odsypiała, także cierpliwości i uszy do góry kiedyś na pewno zachce się jej spać

hej!!
Fajny pomysł z tym nowym wątkiem....
Mój Tomuś po raz drugi zanął wczoraj wieczorem na wersalce przy tatusiu!!!!
Niestety w nocy dalej się budzi!!
Któraś z Was wspominała że jej koleżanka będzie sierpnióweczką 2006 dziewczyna mojego brata też. Tomuś będzie miał kuzynkę albo kuzyna o rok młodszego.... Szykuje mi się w związku z tym wesele w rodzinie i to już w lutym.......
Arabella nasz Tomek też jak Majcia od Gagai jak nie chce to nie ma na niego siły spać nie pójdzie.... na spacerku zaspypia błyskawicznie.....
Czy można dziecku dac zwykłej herbatki z cukrem? Bo mój Tomuś nie chce tych wszystkich koprekowych, malinowych, jabłkowych.... a zwykłej wypił kilka łyczków i chciał więcej ale bałam się mu dac...
Pozdrawiamy

reklama
Anecik, podobno mozna zwykla, ale bardzo slabiutka, taka slomkowego koloru. I ja bym radzila jednak bez cukru. dzieciom do roku nie powinno sie slodzic ani solic.
A sierpniowki to u mnie - i to kilka, w tym bratowa ;-)

Do góry