reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

Kurczę, też jestem uzależniona od BB. Zamiast robić tłumaczenie, w każdej wolnej chwili wchodzę na forum.
My kąpiemy na zmianę w Oilatum, tym żelem Nivea i od czasu do czasu mydełkiem. A buzię też tylko wodą i to czasami przegotowaną
Kiedyś Misia też miała takie suche plamki na skórze i pani doktor kazała nam kupić maść Nova Baza. Szybko zeszło.

reklama
Oj to uzależnienie to chyba większość z nas ma. Ja mam praktycznie przez cały dzień włączony kopmuter i jak tylko mogę to sprawdzam czy ktoś coś napisał:)

A ja poszłam za radą Żużaczka - oczywiście:), moja Ala miała często takie suche policzki i kupiłam krem Oilatum Soft, który polecił Żużaczek i policzki są śliczne różowiutkie. Dziękuję Żużaczku:)

Ankas Liwie tez myłam Niveą i własnie po tym dostała szorstkiej skórki właśnie takich liszajków !!
Gaga ja juz wcześniej pisałam ze Biseptol moze powodowac biegunke i wysypke a z tego co pamiętam Majcia dostawała to. I mysle ze Żuzaczek ma racje musi organizm pozbyc sie tych lekarstw bo tak to moze Cie to mylić !! Trzymaj sie !!

Jak robicie ten krochmal do kąpieli tak tradycyjnie ?? I ile ??

kurna mac z tymi lekarzami, nam dała biseptol na tą biegunke że niby cos tam tylko nie wiem, co wypier......... w chu............ te lekarstwa, zakupię lakcid i to będe jeszcze małej dawać + moja dietka + marchewka+ kaszka ryżowa, jak do tygodnia nie przejdzie to ide prywatnie do lekarza, pier............. NFZ
rany ale jestem nabuzowana

Gaga biseptol to na pewno przepisała Ci na tą grype jelitową czy żołądkową co podejrzewała u Majci bo wątpię zeby na samą biegunke dała biseptol - chyba ze ją tak poniosło !!
Jak tak czytam to ciesze sie ze ja trafiłam w przychodnio na zajeb.... lekarkę na prawde super no i nie cza wywalać po 50zł za wizyte u prywatnej chociaz dla pewności czasem do niej zajde bo ona tez jest lekarzem w pełnym tego słowa znaczeniu !!!

A moja Marysia poszła spać 15 minut temu :(. Kurcze dla niej każde wyjście zaburza wszystko, ona zawsze w samochodzie albo autobusie śpi więc drzemki wypadają różnie a i tak do stałego rytmu dnia daleko. Jedyne co stałe to 6 posiłków i 3 drzemki w ciągu dnia. Ostatnio budzi się ok 8 i później nie chce już spać a zasypia przecież późno. Na pewno nie śpi 14 godzin dziennie.

Gaga trzymam kciuki za Majkę jutro u lekarza, a może spróbować jeszcze innego w ramach NFZ :-[.

A oliatum soft to ja również polecam. Stosowałam u małej jak miała malutką ciemieniuchę na brwiach - ja myślałam, że mała ma bardzo suchą skórę tak jak ja i to po prostu przesuszona skórka i dlatego kupiłam ten krem. A ż ja nie skojarzyłam jak lekarka zapytała co na to stosuję ::). Sama zresztą też czasami używam.

Śpicie? A ja dopiero skończyłam Michałowi piec rogaliki do przedszkola. Jutro maluchy hucznie obchodzą dzień babci i dziadka, więc trzeba wysłać dzieci z prowiantem na poczęstunek ;)
Żużaczku, Justynko - jak któraś z Was ma czas i ochotę, to róbcie mapę, proszę bardzo. Może bym się kiedyś za nią zabrała, ale to chyba w ogóle przestałabym spać. Ostatnio coraz później się kładę, a ja nigdy nie należałam do tych nocnych marków. Ech, urlop wychowawczy bez forsy coraz bliżej, to i pracować trzeba coraz więcej...
Gaga - trzymam kciuki za Majcie. Ciekawe, co ci lekarze powiedzą.

Witam z rana, tak sie zastanawialam nad tymi kupkami , bakteriami i az zaczelam szukac notatek na ten temat, mialam ostatnio szkolenie nt antybiotykow, napisze wiecej w dziale samo zycie moze sie cos przyda

reklama
dupa nie lekarz dzisiaj, miejsc nie ma !!!!!!!!!!! rany ale będe kląć, więc ucekam żeby tu nie bluzgać

Do góry