reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

hej!!
Ja byłam wczoraj u rodziców na działeczce łapałam słonko nie obeszło się oczywiście bez grillowania!!! Wczystko było by pięknie gdyby mi nogi nie puchły!! Trzeba się jednak do tego ciepełka przyzwyczaić!!!
Anika napisz proszę co fajnego dla maleństwa kupiłaś?
A co do tego arbuza..... też bym zjadła!!
Życzę miłej i słonecznej niedzieli!!
Pozdrawiam

reklama
W "Calineczce" jeszcze raz polecam ten sklep, kupiłam rożek/waniliowy/miluteńki, ręcznik - też rożek, gruby i widać ze wysokiej klasy, cena zresztą też - 43 zł, i kaftaniki, bluzeczki, pajacyki i śpiochy w rozmiarach 56-62. bluzeczeki i kaftaników po 2-3, a śpiochów 3 sztuki w tym jeden grubszy taki po kąpieli i na noc, bo tak sobie myślę że na początku sierpnia zimno raczej nie będzie więc kaftanik i rożek wystarczą no i jakieś skarpetusie, a zobaczę jaka "maleńka" się urodzi to dokupię już na konkretny rozmiar, zresztą jeszcze sporo ciuszków dostanę.
A w sobotę wyskoczyłam do sklepu w Zielonce i znów dokupiłam śpioszki z przecudną żyrafą i kaftanik i całą wyprawkę na 56. Chyba tych ciuszków na 56 to już wystarczy.
A w niedziele wyciągnęłąm męża na godzinkę na stadion 10-lecia po ręcznik /na zmianę/ i kocyk, przy okazji kupiliśmy pościel, ale facet dał mi ochraniacz na małe łóżko 60/120 a ja mam wieksze 70/140, jutro jadę oddać, mam nadzieję że mi przyjmie.
A ja twierdze, że nie lubię zakupów....
pozdrowionka

Anikawi pewnie, że starczy tych na 56. Moj synek( a nie był taki wielki - 3450) nosił je tylko przez tydzien, potem pielucha przestała się miescić i rekawki zrobily sie za ciasne ;D. teraz kupuje wszystko od 62 rozmaru, najwyzej zatocze rękawki. poza tym podstawową wyprawke dostane przy wypisie w klinice (razem z rozkiem)

Ja też kupuje rozmiar 62. Ja się urodziłam dość długa 55 to rozmiar dla takiego dzidzia 56 jest na styk . Lepiej podwinąć rękawki niż pieniądze w błoto wyżucić. Pozdrawiam

Hej kochane,

Ja też kupuję na 62. Mam chyba tylko 1 śpioszki z kaftanikiem, 2 koszulki i 2 body na 56 tak na wszelki wypadek. Ale tak naprawdę to cały czas czekam aż poznam płeć dziecka bo wtedy łatwiej coś dobrać. Myślałam żeby odkupić cały taki zestaw dla maleństwa przez anonse ale najpierw muszę wiedzieć czy to chłopiec czy dziewczynka:) Liczę na to że na sobotniej wizycie u gina moje maleństwo w końcu się odsłoni tak żeby nie było już wątpliwości ::)

My też ostatni weekend spędziliśmy ze znajomymi grillując przy słoneczku.

Anikawi - bardzo się cieszę że tak dobrze znosisz ciąże. Ja też mam koleżankę, która mówi że ciąża to najpiękniejszy okres jej życia bo zawsze dostawała takiej energii że mogłaby góry przenosić. U mnie niestety podziałało na odwrót, ale za to optymizmu nic nie jest w stanie mi odebrać ;D

Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

moja dzidzia

Aha - znlazłam ostatnio ciekawą wersję wyprawki wraz z komentarzem. Wkleję ją na wątek wyprawki - może Was to zainteresuje.

hej!!
Anika zakupy dla maleństwa to świetna zabawa!! Teraz jeszcze trzeba to wszystko wyprać i wyprasować!!! Ja do prania wyprawki kupiłam JELP podobno bardzo dobry!!! Ja też kupuję rozmiar 62, ale mam kilka drobiazgów w rozm. 56 tak na wszelki wypadek.
Jakiej firmy kosmetyki planujecie kupić dla maleństwa??? I przedewszystkim jakie???
Czy u Was też jest tak ciepło??? Strasznie mi nogi puchną!!!
Pozdrawiam!!

Ja dla synka kupowałam kosmetyki Bambino - jedyne na które nie miał uczulenia. Nie uzywałam wogóle oliwki tylko zasypke.

zastanawiam się cały czas nad pieluchami które będą lepszze pampersy czy tetrowe a flanelowe ? ::)

reklama
Flanelowych uzywa sie tylko zewnetrznie, nie do"bezposredniego obsiusiania". Np. pieluszkujesz tetrowymi a flanelową zawiązujesz jak becik na nózkach. Tetrowe i tak powinno sie mieć bo sa rewelacyjne w profilaktyce "bioderek". Jesli uzywasz tylko tetrowych to zakładasz 2 między nózki i jedna na trójkat, a jesli pampersów to pampers, jedna tetrową między nózki i jedna na trójkąt. Mój synek pampersy miał tylko na noc. A dzieki szerokiemu pieluszkowaniu uniknał majteczek ortopedycznych bo miał jedno bioderko wywichniete.

Do góry