reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

anda, słowiczku i i nne mamy trzymajcie sie i nie dajcie sie chorobskom
ja dzis chyba zajrze dopiero wieczorkiem bo kupa roboty przede mna, a dziś jeszcze jakaś próba przed chrzcinami, i chrzestni do nas przychodza i trzeba jakis obiad im zrobić bo będa po pracy, ehhhh a w domu nic nie ma ;) muszę iśc na zakupy

reklama
Gaga my wczoraj byliśmy na takiej ala próbie tzn.takim spotkaniu do chrztu, ksiądz mówił co kiedy i jak ;) tylko ze do Nowego Roku to ja zapomne hihi.
OK ja też lepiej nie bedę marnowała tu czasu tylko biorę się do roboty, jeszcze ostatnie porządki i trzeba mamie pomóc w kuchni...

Majeczko sto lat!!!! I buziaczki od Olka!!!

A ja jestem w jakimś bojowym nastroju. Mam wszystkich dosyć :mad:. Przygotowania do świąt - brak, porządków - brak. Do tego mała dzisiaj obudziła się o 7 (co było ok) ale po jedzeniu stwierdziła, że spać to ona nie będzie, bawić sie za bardzo nie będzie, piszczeć - oooo tak a moja tolerancja na wysokie dzwięki jest bardzo niska (nawet tv czy monitor na czuwaniu potrafi doprowadzić mnie do szału).
Wczoraj mój mąż wrócił po 21 a ja chora siedziałam z Marysią. Poprosić rodziców żeby posiedzieli nie było sensu bo mała reaguje na innnych ludzi niż rodzice płaczem więc kończy się noszeniem na rękach. Mała zanim się przyzwyczai to mijają ze 2 godziny :p. Ale byłam zła i chyba mi to tak od wczoraj zostało.
ALe nic jak wróci z angielskiego to oganmiemy mieszkanko później zakupy i pieczenie piernika. Humor na pewno będę miała lepszy.
Słodkich przygotowań  :)

no to motorek w dupie już mam ;) mąż zażyczył sobie murzynka na wigilię (my w tym roku papu nie tradycyjne) i pizze ;) muszynek się piecze pizza jutra, obiadek dziś już się robi po woli, zakupy zrobione, mała w łóżeczku śpi !!! a ja zaglądam na bb ;) ale już uciekam bo wszystko w kuchni się gotuje

A my zaraz jedziemy z Łukaszkiem na oddział dziecięcy do szpitala. Nadal gorączkuje, płacze i jeszcze coś mu charczy jak oddycha, a sam oddech ma płaski. Tak się boję.

A fryzurkę nową już mam. Jak tylko wszystko będzie z Łukaszkiem ok to później zdjątko wkleję.

Pozdrawiam. Trzymajcie się.
Miłej pracy...

Troszkę mnie nie było i widzę ogromne zaległości.
Ja od dwóch dni przy garach.Dobrze że mama przyjechała i pomaga. Co prawda wigilia u siostry ale tyle osób będzie że nie miałam sumienia jej samej z tym wszystkim zostawiać.

U nas choineczka od wczoraj stoi ubrana :) Osobiście ją do domu przytargałam ;)

Słowiczku, Anda - dużo zdrówka dla dzieciaczków.
Mój Tymonek też od dwóch dni budzi się z zapchanym noskiem i pokasłuje. Byłam u lekarza ale nic nie stwierdziła. Nawet płuca mu prześwietlili..... :(
Trochę jestem zła bo bez potrzeby mi maluszka prześwietlili ale pani doktor jakaś przewrażliwiona i coś o zapaleniu płuc zaczęła mówić. W sumie lepiej dmuchać na zimne ale to prześwietlenie chyba jednka niepotrzebne było...

Wczoraj dałam Tymkowi jabłko i banana z Hippa i tak się spłakał po tym - brzuszek go bardzo rozbolał. Całe szczęście że niewiele mu dałam bo to nowa potrawa i tylko testowaliśmy. Postanowiłam póki co mu tego nie podawać. Niby napisane że od 4 miesiąca ale jakoś nie mam przekonania. Widziałam podobne deserki Bobovity i były od 10 miesiąca ??? zgłupiałam trochę......

Dziewczyny - jako że jutro będę niedostępna chciałam Wam, Waszym maluszkom i tatusiom życzyć

Świąt wypełnionych radością i miłością,
Niosących spokój i odpoczynek ,
Nowego Roku spełniającego wszelkie marzenia,
Pełnego optymizmu, wiary, szczęścia i powodzenia.

my po naukach chrzcielnych, było przynudzanie ;D jutro pewno też nie dam rady tu zajrzeć
When snow pada na trotuar
And the children happy are,
When ślizgawka on the street,
And we all a grzaniec need,
Then you know, to wydarzenie:
Yes, it's Boże Narodzenie.

All parkingi są zajęte,
People jeżdżą jak najęte,
Tesco, Karfur, Hypernova,
Gorączka przedzawałowa
Shopping choinkowe things
And the Christmas bell rings.

Merry Christmas, merry Christmas,
Hear the music, enjoy ten czas,
Wesołych świąt, wesołych świąt,
Merry Christmas, pozdrawiam Was...

Mother in the kitchen bakes
Sernik, piernik, śledzie makes
Daddy zaś w living pokoju
Choinkę nam stawia w znoju
He is hanging bombki szklane,
Where drabiną he dostanie...

Finally rodzinka cała
W living room'ie się zebrała
Now sings the happy family
"Oh, what a wonderful christmas tree"
And in the house każdy zajęty
Roz-packing swe cud prezenty.

Mama ukrytą finds pod choinkę
Patelnię z teflonu i nową szminkę,
Tata gets socks and new krawatkę,
Children zabawki i shirts na dokładkę.
Prezydent speaks potem on TV,
Wszystko around in harmony...

...póki się mother do kitchen nie udała
i wielki fire w piecyku ujrzała.

And so comes brave straż pożarna
Na wszystko ready i bardzo ofiarna
And they bring very long węże
I drabiny swe potężne
otwarli zawory i water aż chlupie,
Christmas mam teraz gleboko w .....

A teraz poważnie

Kochane moje mamusie i dzidziusie i tatusiowie i inne maluszki
Z całego serca chciałam wam złożyć spokojnych i pogodnych Świąt
Spełnienia marzeń tych dużych i tych najmniejszych
żeby każdy dzień niósł ze sobą spokój i radość
aby te nasze małe kruszynki rosły zdrowo i radośnie patrzyły na świat
żeby nasi mężowi troszkę bardziej nas rozumieli
no i w końcu abyśmy my mogły się codzień uśmiechać
dzielę się z Wami opłatkiem razem z Maja i Krzyśkiem

118yr.jpg

reklama
Cześć Dziewczyny. Nie odzywam się prawie wcale bo mam tyle roboty przed świętami i chrzcinami, że nie mam już siły. Ale postanowiłam dzisiaj do Was zajrzeć chociaż na chwilę.
Słowiczku, mam nadzieję, że z Łukaszkiem wszystko w porządku i będzie zdrowiutki.
Anda, szybkiego powrotu do zdrowia dla Oliwci.
Spóżnione życzenia dla wszystkich miesięczniaków i całuski od dziewczynek:)

A dla wszystkich Was i Waszych rodzin:
Niech nadchodzące święta, pełne rodzinnego ciepła i odpoczynku, napełnią Was prawdziwą radością i pokojem. Niech będzie to dla Was chwila wytchnienia od codzienności, chwila refleksji i dobrej nowiny, która wyzwoli to, co najlepsze i da siły do podejmowania nowych zadań na cały zbliżający się Nowy Rok.
Tego wszystkiego życzy Wam Marta i Piotr z Anią i Alicją.

Do góry