reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

reklama
Jezu ale Bibi dał nam w kość. Cały dzień kolka. Zasnoł o 18 i po kąpaniu już oczywiście spać nie chciał. Czekam do 23 daje mu flache i ide komara uciąć.
Widze, że wy dziewczyny to takie profesjonalne nosidła marzycie kupić. Widać, że urlop to raczej aktywnie spędzacie.
Bibi nosek też ma zatkany. Niewiem czemu bo u nas w domu jest raczej w nocy wilgotnie (mimo, że to jest blok).
Pa

widzę że już robicie plany na świąteczne prezenty dla Bąbelków  :)
ja mam zamiar kupić krzesełko Chicco  - ma regulowane siedzisko (można je dość mocno odchylić do tyłu), regulowaną wysokość, podwójną tackę i można je używać do 3 roku życia dziecka. Kupiłam takie samo mojemu chrześniakowi pod choinkę i sprawdziło się idealnie  :)
small7gv.gif

Mailen i to jeszcze jak ten buziak zadziałał Liwcior spał aż do 6 rano !!
Dzis piłyśmy pierwszy soczek, Liwcia miała na początku niewyraźną minke ale jutro dwie łyzeczki to zobaczymy czy zasmakuje !!
Goga póki co to my te soczki testujemy a za jakis czas spróbuje też jabłuszko surowe. Kupuje te gotowe soczki i zupki tez bede z tych gotowych dawac. Jak powiedziała jedna lekarka w programie o dzieciach ze czasem taka kupna marchew ma tyle nawozu w sobie ze marchewka nie powinna sie nazywać.
Ja o wakacjach nawet nie myśle, marzy mi sie morze ale znajac życie bedzie tysiąc innych rzeczy i kasa pusta!!
My w sypialni mamy zakręcony grzejnik a drzwi do pokoju otwarte i tam okno uchylone bo mamy małe pokoje i szło by paść!
Tak dzis wiało że chyba by mi wózek porwało  ;) i siedziałyśmy w domu!!
Klinke fajne to krzesełko a ile kosztuje ??

justyna - najtańsze to ono nie jest ale teraz jest promocja w Chicco i kosztuje 579PLN.
Warto bo jakby nie patrzeć te 3 latka posłuży

O, widzę, że nie tylko ja nie śpię o tej porze :-)
Monika , aktywne spędzanie urlopu to swoją drogą (ja już nie mogę usiedzieć na miejscu po prawie roku spędzonym głównie w domu), ale takie nosidło świetnie się sprawdza też w mieście. Wsiąść z dwójką dzieci do tramwaju - to dopiero wyprawa. A z nosidłem wygodniej niż z wózkiem (jak mam wózek, to się boję, że zgubię Michała, bo motorniczy w tramwaju jakoś niedokładnie patrzy w lusterko - widzi, że wynoszę wózek i zaraz chce zamykać drzwi, a Michał jeszcze na schodach - często tak mam). A jeżeli chodzi o wakacje - pamiętam, jak niedawno Ci zazdrościłam, jak pisałaś, że jedziesz nad morze i wklejałaś zdjęcia ;) Z Bibim pewnie też się gdzieś wybierzecie.
Justyna wiem, że słoiczki lepsze, ale nie mam serca patrzeć na to marnotrawstwo. Dam pół łyżeczki jednego dnia, pół drugiego, a reszta do kosza (bo nikomu to nie smakuje). A jak poskrobiemy kawałek jabłka, to Marek pociamka, a Michał zachęcony jego przykładem chętnie je drugą połówkę.
My też siedzimy w domu. Jutro podobno ma padać deszcz ze śniegiem :( Dopiero wyszliśmy z jednego przeziębienia, nie chcę zaraz drugiego...
Klinke fajne takie krzesełko, ale cena też fajna... Ja Michałowi kupiłam innego typu.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72438041
Dziś mały ma 3,5 roku i przy swoim stoliku maluje, rysuje, lepi. Będą się dzielić z Markiem, ale myślę, że Michałowi jeszcze ze dwa lata posłuży. I jakby któraś z Was kupowała takiego typu krzesełko, to zwróćcie uwagę, żeby blacik był doczepiany, a nie przykręcany...
Dobrej nocki, a ja wracam do roboty :)

No fakt cena mało zachecająca ale krzesełko fajne a ja bardziej myślałam o takim jak Goga ma, ale poki jeszcze nie siedzi to odpuszczam a na razie lezaczek idealnie sie spisuje !!
My dzis rekord pobiłyśmy i gniłysmy do 11nastej dobrze ze Liwia nie wdała sie w tatusia i nie nalezy do skowronków :)
Doradzcie dziewczyny co kupic na 30 urodziny kolezance ktora jest nauczycielka ?? myslałam o jakims ładnym piorze czy czymś takim, co ??

Goga faktycznie jak na takie maluchy to poki co powinny te słoiczki byc wielkości przecieru pomid w puszcze. Zobacze jak Liwii bedzie smakowac ale tez na pewno wiecej niz łyżeczke nie zje :)
Nie no ide juz spac !!

Justyna - a może napiszemy do producenta, niech robią jedzenie dla maluchów np. w saszetkach ;-) Dwie łyżki jabłuszka, dwie łyżki zupy...
A krzesełko Michałowi zaczęło być potrzebne gdzieś między 8. a 10. miesiącem - nie pamiętam dokładnie.
Ależ się dziś nocne marki zrobiłyśmy :-) Kończę robotę i teraz też już idę spać.

reklama
goga my mamy tez bardzo podobne krzeselko do Twojego. U Bogusia sprawdziło sie idealnie (wlasnie potem jako stolik uzywal). potem pozyczylismy znajomym. Własnie nam oddali. Ciekawe w jakim stanie, bo jeszcze zapakowane. Ale nowego nie bedziemy kupowac. Nasze jest z troche grubszych elementów drewnianych ( z VOXU)
Co do słoiczków to chyba gerber ma takie maciupuncie, dosłownie wie łyzki od zupy. Te pierwsze przeciery właśnie.

Do góry