reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowa mama

hej!!
Żużaczku mój mąz prosi o przepis na naleweczkę z moreli.......
Żużaczku jak lekarz zalecił to możesz podawać soczek ....
Anda poczekaj jeszcze z tym dokarmianiem z tydzień.... (podobno kolki trwają do końca 3 mies) ..... spróbuj zwinąc z ręcznika wałek i podłożyć jej taki knif pod pupę wtedy nóżki w czasie kopania pójdą w górę i dzięki temu będą pracować mięśnie brzuszka i mała będzie się lepiej odgazowywać.... ja dokarmiam Tomka raz dziennie (przyzwyczajam go do butelki ) i dostaje już soczek jabłkowy... a niebawem wejdą kaszki...

Pozdrawiam

reklama
ufff Majcia dzis jadłą żadziej nie tak jak wczoraj, trzymajcie kciuki za noc, bo ja juz jak zjawa wyglądam
anda ja też bym poczekała z dokarmianiem, po co sie spieszyć myślę że mleczko mamy najlepsze
idę obiad w kńcu zjeść, teściowie byli i jkaos nam obiadek przepadł ;D

anda no nie wiem. Jak swiat swiatem zawsze wszedzie pisza, że to miezanka mozna maluszka utuczyć a nie cycą. Ja podobnie jak mówia dziewczyny, powstrzymała bym sie przed podawaniem sztucznego mleczka - tym bardziej, że wtedy to dopiero moga się kolki zacząć. Nam lekarka poradziła włesnie częstrze dostawianie do piersi, wtedy maluszek je mniej łapczywie i nie łyka powietrza a i mleczko jest mniej tłuste. no i sprawdza sie to co powiedziala. Przepis na naleweczkę w dziale o gotowaniu ;D

andadziewczyny maja racje,wstrzymaj się z tym dokarmianiem.Szczerze mówiąc po raz pierwszy spotkalam sie z taka opinią lekarza!
Z tego co wiem to dokarmia sie własnie wtedy ,kiedy dziecko karmione piersią nie przybiera na wadze,a nie odwrotnie

czesc dziewczynki. znowu robie przeglad z ostatnich dni....
Justyna a czy lekarz powiedział Ci, dlaczego wit. D3 dawać akurat rano?? Ja od początku daję wieczorem... A jeżeli chodzi o sposób podawania, to mi kilku lekarzy mówiło, że kropelki prosto do buzi. Pytasz też o kaszki... Ja ostatnio pytałam naszą lekarkę i ona mi akurat kazała się wstrzymać z kaszkami, bo one powodują przyrost wagi. A Markowi to akurat niepotrzebne (waży ok. 8500 g).
I wszysctkie piszecie o tym, że zaczynacie od soczku... Czytałam ostatnio eksperta na e-Dziecku i on pisał, że nie ma sensu podawanie dziecku innych napojów niż mleko. Co Wy na to? Mój Marek akurat soczkiem pluje i wykrzywia się na herbatę.
Gaga Ty się chyba zastanawiałaś nad tym, kiedy podawać coś dziecku karmionemu piersią. Wszyscy zalecają, żeby się wstrzymać do skończenia przez dziecko sześciu miesięcy...

Anecik mi macierzyński kończy się równo za tydzień.  :( Pamiętaj, żeby oprócz wypoczynkowego wykorzystać jeszcze w tym roku dwa dni opieki nad dzieckiem, bo jak ich nie wykorzystasz, to przepadają (nie przechodzą na następny rok).
Słowiczku - a propos mat... Marzyła mi się dla Marka mata Tiny Love "Odkrywczy szlak". Nowa kosztuje grubo ponad 200 zł - poza naszym zasięgiem. Znalazłam na allegro używaną. Zadbana, wyprana, pięknie pachnąca. Zapłaciłam 58 zł.
tu Marek nad kawałkiem maty (można ją dowolnie łączyć z 4 części)

Marta trzymam kciuki za Twoje dziewczynki, żeby dobrze zniosły te majtasy ortopedyczne i żeby jak najszybciej się ich pozbyły :)
Anda ja też pierwszy raz słyszę, żeby ktoś kazał karmić butelką, bo z piersi za dużo dziecko je... Podobno z piersi nie da się dziecka przekarmić. Dziewczyny dobrze mówią - wstrzymaj się jeszcze trochę.

Goga z tym wprowadzaniem od 6 miesiąca też słyszałam, jak dobrze pójdzie nie zamierzam nic wcześniej podawać, ale to już zależy jak mała przybiera na wadze
anda ja też słyszałam że na piersi nie da sie przekarmić dziecka, a dokarmia się tylko jeśli masz za mało pokarmu i dziecko nie jest w stanie pomóc ci w prodzukcji mleka - nie wzbudza laktacji
wiecie co strułam sie chyba czymś, tylko czym ??? cała drżę o małą żeby jej nic nie było, brzuch mi nawala tak że awaryjmy powrót z polka był ;D mała dosypia teraz przy oknie
kochne zuzaczkowe dzięcie wszystkiego najlepszego z okazji 3 miesiączka
idę w końcu to nosidełko na allegro zakupić, ale ze mnie dupa jeśłi chodzi o takie rzeczy chyba tydzie się decydowałąm ;D

dziewczyny pomocy
Maja robi kupki i takie cos jakby serek tam jest, nie ma śluzu ale taki serek cos takiego nigdy wcześniej tak nie było, czy to cos złego ???

reklama
gaga dzieki za zyczonka ;D ale ja sie chyba pokickalam z tym suwaczkiem... hm... jest 2 miechy i 4 tygodnie i nie wyskoczyło 3 miechy... ;)

Co do serka to pewnie wyglada to jak tzw' Serek wiejski" - granulki w płynnej kupce. Wszystko jest oki. Może tak byc.

Do góry