reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowa mama

bibi a sama sobie zajdź :-p
anecik anemię to ja miałam w okolicach marca, a później to juz poszło z górki, szkoda gadać, jakoś to będzie
naokoło same kłopoty, przykrości i problemy,
najgorsze choroby dzieci, dobrze że Majęcja ma tylko przeziębienia łapie

reklama
Gaga - dziewczyno weź się za siebie, jak wiesz co cię gnębi to już przecież jest dobry początek :sorry: Wcześniej Majką zajmowała się mama, teraz też ci pomaga? Jak tata?

Mi udało zrzucić kilka kg tyle że brzuch pozostał :confused2:. Ale D. planuje zakup atlasa (serio) to może skuszę się na ćwiczenia:rofl2:. Przed wakacjami chodziłam na ćwiczenia 2 razy w tygodniu z Anią ale od wakacji tygodni, gdy obie laski były zdrowe były chyba 2 - ale ja wtedy zaniemogłam i czasami to bałam się brać Ankę na ręce bo bałam się, że ją upuszczę :shocked2:
A właśnie - jutro Maria bierze ostatni dzirń antybiotyk, to Ania od wczoraj ma katar :confused2: a ja nie wiem czy nie mam zapalenia oskrzeli :eek:m

Maia właśnie siedzi mi na kolanach bo boi się sama być w swoim pokoju :wściekła/y:

Agata ja mam taki plan że moja mama by musiała z pracy rezygnowac żeby zostac z Mają, teraz jest na urlopie, ale się rozchorowała, to z Maja nie posiedzi, Krzysiek wziął urlop, ale dzis i jutro ma audit więc ja jestem na opiece a w poniedziałek juz idzie do przedszkola
ciekawe co będzie dalej
Agata ja to bym wogóle na twoim miejscu jakąs mała siłownię sobie zrobiła :-p
ale ja to leń jestem, mi sie ćwiczyc nie chce

co do ćwiczeń to ja też miałam baaardzo ambitny plan zacząć od poniedziałku biegać 30 min dziennie, no i oczywiscie w poniedzialek pełna zapału ruszyłam....tak się skończyło że to był pierwszy ostatni dzień treningu....zakwasy miałam do dziś, ledwie chodzilam a co dopiero biegać...przyszalałam od razu z kopyta pierwszego dnia....ehhhh
u nas wczoraj było zebranie w przedszkolu....ponad 2 godz na tych krzesełeczkach....masakra!!!! a ten nowy program bez sensu dla mnie...
u nas malowanie, kolorek wyszedł fajny:)))) podoba mi się ;-) ale sajgon w domu straszny :eek:

Ja bym zapisała sie na taniec, ale mój szanowny małżonek musiałby być w domu o 20 a to ostatnio trochę szwankuje :confused2: W sprawach ćwiczeń i innych zresztą też jestem mega leniem. Ostatnio to najchętniej w ogóle nie wychodziła z łóżka :sorry:

Czy ja muszę mieszkać na takim zadupiu :confused2:

Rozmawiałam dzisiaj z jedną mam kolegów Marii o szkole podstawowej - bo ponoć jest jedna dobra, społeczna, większość dzieci z przedszkola do niej idzie - Marysia jednak do niej nie pójdzie bo wszystkie miejsca są zarezerwowane :szok:

Mailen - jakie zmiany programowe?, hm u nas tylko powiedzieli co jest w programie

agata co do zmian programowych to przedszkole to jedna wielka zabawa, zero książek i nauki, dzieci nie uczą się (żadnych literek, zadnego czytania) do momentu pójścia do szkoły 1/5 czasu spędzają na swieżym powietrzu, czy jest deszcz czy mróz muszą wyjsc chociaz na 15 min a reszte czasu spędzają na.... "swobodnej zabawie" :eek:
w tamtym roku mieli ksiazki i w ogole sporo sie uczyli, wierszykow, piosenek, a teraz jeszcze nie slyszalam zeby Olek cos tam sobie podspiewywal....???? nowa pani minister baaaardzo wyluzowala atmosfere, tylko gorzej jak po takiej swobodnej przedszkolnej zabawie 6-cio letnie dzieci trafią do szkoły to pierwszej klasy i przyjdzie im 45 min siedziec w jednym miejsc- w ławce, to dopiero dzieci szoku doznają:szok:

wlasnie przegladalam zdjęcia w naszej galeryjce i cofnęłam się troszkę w tył Agatko powiedz mi z jakiej firmy macie narożnik w salonie, bo ja jestem na etapie poszukiwania narożnika, to jest naturalna skóra, jak się sprawuje? jakie firmy sa godne polecenia.

wlasnie przegladalam zdjęcia w naszej galeryjce i cofnęłam się troszkę w tył Agatko powiedz mi z jakiej firmy macie narożnik w salonie, bo ja jestem na etapie poszukiwania narożnika, to jest naturalna skóra, jak się sprawuje? jakie firmy sa godne polecenia.

Mailen - narożnik jest włoski, skóra naturalna jakoś tam zabezpieczona, ale też nie maksymalnie jak można, firma droga jak cholera - takie marzenie D., żeby mieć kanapy tej firmy (natuzzi). Ale ostatnio szukałam łóżka do naszego starego mieszkania i widziałam bardzo dużo fajnych kanap, bardzo podobną do naszej widziałam w domotece na targówku ale o wiele tańszą.;-)
Moi rodzice kupili sobie teraz bardzo fajny skórzany narożnik, firmy BWR - jak się będzie sprawować zobaczymy, firma ma różne opinie, mam nadzieję, ze będzie ok :tak:
Po tych poszukiwaniach łóżka to nawet poprosiłam D., żeby przypomniał mi dlaczgo wybraliśmy tę a nie inną firmę do domu. Szczerze mówiąc nie widziałam różnicy między tańszymi modelami :no:

reklama
A z tym przedszkolem - u nas jest podręcznik, nie pamiętam jaki ale jest, jest cały program przedszkola na ten rok (tolerancja, poznawanie kontynetów i coś tam jeszcze), nie sądzę, żeby zrezygnowano z nauki liter/czytania/pisania skoro dzieci znają cały alfabet. Maria chodzi do prywatnego przedszkola ale przecież nie powinno być takich dużych różnic - zwłaszcza, że pierwsze państwowe przedszkole w tej części Białołęki dopiero otwarte we wrześniu :eek:

Do góry