reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

bibi a sama sobie zajdź :-p
anecik anemię to ja miałam w okolicach marca, a później to juz poszło z górki, szkoda gadać, jakoś to będzie
naokoło same kłopoty, przykrości i problemy,
najgorsze choroby dzieci, dobrze że Majęcja ma tylko przeziębienia łapie

reklama
Gaga - dziewczyno weź się za siebie, jak wiesz co cię gnębi to już przecież jest dobry początek :sorry: Wcześniej Majką zajmowała się mama, teraz też ci pomaga? Jak tata?

Mi udało zrzucić kilka kg tyle że brzuch pozostał :confused2:. Ale D. planuje zakup atlasa (serio) to może skuszę się na ćwiczenia:rofl2:. Przed wakacjami chodziłam na ćwiczenia 2 razy w tygodniu z Anią ale od wakacji tygodni, gdy obie laski były zdrowe były chyba 2 - ale ja wtedy zaniemogłam i czasami to bałam się brać Ankę na ręce bo bałam się, że ją upuszczę :shocked2:
A właśnie - jutro Maria bierze ostatni dzirń antybiotyk, to Ania od wczoraj ma katar :confused2: a ja nie wiem czy nie mam zapalenia oskrzeli :eek:m

Maia właśnie siedzi mi na kolanach bo boi się sama być w swoim pokoju :wściekła/y:

Agata ja mam taki plan że moja mama by musiała z pracy rezygnowac żeby zostac z Mają, teraz jest na urlopie, ale się rozchorowała, to z Maja nie posiedzi, Krzysiek wziął urlop, ale dzis i jutro ma audit więc ja jestem na opiece a w poniedziałek juz idzie do przedszkola
ciekawe co będzie dalej
Agata ja to bym wogóle na twoim miejscu jakąs mała siłownię sobie zrobiła :-p
ale ja to leń jestem, mi sie ćwiczyc nie chce

co do ćwiczeń to ja też miałam baaardzo ambitny plan zacząć od poniedziałku biegać 30 min dziennie, no i oczywiscie w poniedzialek pełna zapału ruszyłam....tak się skończyło że to był pierwszy ostatni dzień treningu....zakwasy miałam do dziś, ledwie chodzilam a co dopiero biegać...przyszalałam od razu z kopyta pierwszego dnia....ehhhh
u nas wczoraj było zebranie w przedszkolu....ponad 2 godz na tych krzesełeczkach....masakra!!!! a ten nowy program bez sensu dla mnie...
u nas malowanie, kolorek wyszedł fajny:)))) podoba mi się ;-) ale sajgon w domu straszny :eek:

Ja bym zapisała sie na taniec, ale mój szanowny małżonek musiałby być w domu o 20 a to ostatnio trochę szwankuje :confused2: W sprawach ćwiczeń i innych zresztą też jestem mega leniem. Ostatnio to najchętniej w ogóle nie wychodziła z łóżka :sorry:

Czy ja muszę mieszkać na takim zadupiu :confused2:

Rozmawiałam dzisiaj z jedną mam kolegów Marii o szkole podstawowej - bo ponoć jest jedna dobra, społeczna, większość dzieci z przedszkola do niej idzie - Marysia jednak do niej nie pójdzie bo wszystkie miejsca są zarezerwowane :szok:

Mailen - jakie zmiany programowe?, hm u nas tylko powiedzieli co jest w programie

agata co do zmian programowych to przedszkole to jedna wielka zabawa, zero książek i nauki, dzieci nie uczą się (żadnych literek, zadnego czytania) do momentu pójścia do szkoły 1/5 czasu spędzają na swieżym powietrzu, czy jest deszcz czy mróz muszą wyjsc chociaz na 15 min a reszte czasu spędzają na.... "swobodnej zabawie" :eek:
w tamtym roku mieli ksiazki i w ogole sporo sie uczyli, wierszykow, piosenek, a teraz jeszcze nie slyszalam zeby Olek cos tam sobie podspiewywal....???? nowa pani minister baaaardzo wyluzowala atmosfere, tylko gorzej jak po takiej swobodnej przedszkolnej zabawie 6-cio letnie dzieci trafią do szkoły to pierwszej klasy i przyjdzie im 45 min siedziec w jednym miejsc- w ławce, to dopiero dzieci szoku doznają:szok:

wlasnie przegladalam zdjęcia w naszej galeryjce i cofnęłam się troszkę w tył Agatko powiedz mi z jakiej firmy macie narożnik w salonie, bo ja jestem na etapie poszukiwania narożnika, to jest naturalna skóra, jak się sprawuje? jakie firmy sa godne polecenia.

wlasnie przegladalam zdjęcia w naszej galeryjce i cofnęłam się troszkę w tył Agatko powiedz mi z jakiej firmy macie narożnik w salonie, bo ja jestem na etapie poszukiwania narożnika, to jest naturalna skóra, jak się sprawuje? jakie firmy sa godne polecenia.

Mailen - narożnik jest włoski, skóra naturalna jakoś tam zabezpieczona, ale też nie maksymalnie jak można, firma droga jak cholera - takie marzenie D., żeby mieć kanapy tej firmy (natuzzi). Ale ostatnio szukałam łóżka do naszego starego mieszkania i widziałam bardzo dużo fajnych kanap, bardzo podobną do naszej widziałam w domotece na targówku ale o wiele tańszą.;-)
Moi rodzice kupili sobie teraz bardzo fajny skórzany narożnik, firmy BWR - jak się będzie sprawować zobaczymy, firma ma różne opinie, mam nadzieję, ze będzie ok :tak:
Po tych poszukiwaniach łóżka to nawet poprosiłam D., żeby przypomniał mi dlaczgo wybraliśmy tę a nie inną firmę do domu. Szczerze mówiąc nie widziałam różnicy między tańszymi modelami :no:

reklama
A z tym przedszkolem - u nas jest podręcznik, nie pamiętam jaki ale jest, jest cały program przedszkola na ten rok (tolerancja, poznawanie kontynetów i coś tam jeszcze), nie sądzę, żeby zrezygnowano z nauki liter/czytania/pisania skoro dzieci znają cały alfabet. Maria chodzi do prywatnego przedszkola ale przecież nie powinno być takich dużych różnic - zwłaszcza, że pierwsze państwowe przedszkole w tej części Białołęki dopiero otwarte we wrześniu :eek:

Do góry