reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

a ku ku

u nas to samo, krzyczy mamo kupe robie:-p

a z zaklinowaniem, to moj brat byl mistrzem, kiedys sie zaklinowal w kosciele, wsadzil glowe pomiedzy barierki oddzielajace oltarz od reszty kosciola i darl sie w nieboglosy:-D

reklama
Cześć!!!
Synuś padł jak odkurzałam chatkę:-) i mam teraz chwilkę luzu...

Ja problemu ze szczebelkami nie mam, bo Łuki od kilku miesięcy śpi w normalnym łóżku, ale za to skubaniec nauczył się jakiś czas temu otwierać barierkę i musimy uważać ( hehehehehhehe) w nocy, żeby sobie nie otworzył i nie buszowal po domu...ale na szczęście zawsze przychodzi nas budzić a potem ewentualnie sam otwiera...jak dzisiaj...bo zobaczył balooooony i serpentyny...przygotowane na jego urodziny w salonie na dole...

Bibi z Ukim już trochę lepiej...ale miałam wizję, że lądujemy w szpitalu, bo chwilowo było z nim bardzo źle...ale pił chętnie, coś tam jadł...i udało się.
Jest na tyle lepiej, ze dziś dam mu mały kawałeczek tortu.

Justyna, tylko o nas nie zapomnij!! Życzę Ci szybkiego uporania się z pracką.
Skaba to nie przelewki!!! Odpoczywaj babo a nie praca. Praca nie zając!!!!! Teraz dzidzia najważniejsza. A skoro masz wyrozumiałego szefa to na zwolnionko szybciutko!!!!
Evelinka u nas tylko MiniMini leci. Ewentualnie coś na dvd ale z tych "dobrych" bajek, typu Strażak SAM, Kot Filemon, Tubki, ect...A innych programów z bajkami to boję się włączać...

A my już możemy nocnik i nakładkę wywalić. Łuki nie chce załatwiać się na tym ustrojstwie. On na kibelku już załatwia swoje potrzeby...chyba przykład bierze z nas wszystkich. Co nie oznacza, ze z pieluch już zrezygnowaliśmy. Młody ma poprostu zachcianki. Ale zaczyna już wołać. I to uważam za jakiś postęp.
Ostatnio nawet z wanny i basenu kazał się wyciągać, bo chciał siku...a co najlepsze siusiu zaczyna robić jak dorosły mężczyzna.:-)

A ja z kolei muszę kupic drugi nocnik (ale juz tyle kasy co na pierwszy nie wywalę) bo nie chce mi się zapindzielać po osiedlu z nocnikiem - z samochodu i do samochodu. Marysia przynajmniej raz w tygodniu odwiedza moich rodziców, do tego mama D. i znajomi. A na toaletę nie chce usiąść - boi się bo nie ma gdzie się oprzeć. Nakładę mamy ale zaraz chce schodzić nawet jak ją trzymam.
Z wołaniem - różnie, raz się uda na czas, raz nie nie narzekamy z nianią

Witam
Skaba uważaj na siebie i do lekarza maszeruj i zwolnij stanowczo!!
Bibi niezły kombinator z Badisia
my po obiadku i zaraz mała kłade mieliśmy jechać gdzien na weekend nad wodę i dupa blada bo pogoda powalona leje od rana co chwile
moze kręgle w weekedowa sobotkę zobaczymy
a co wiecej trochę spokojniej do 15 mamy pózniej znów zadyma będzie
ponawiam pytanko o wózeczek spacerówke jakie macie?? jaką polecacie??

Margerita - my mamy spacerówkę e-sprit :-p, beznadzieja a może my ją za bardzo ekploatujemy - non stop składamy i rokładamy, znosimy po schodach i obciążamy zakupami. Przy następnym bobo będzie co innego - i to całe kupowanie zachęca mnie do drugiego dziecka - chyba mam nierówno pod sufitem :-p

Hellou, gdzie jesteście?
W domu posprzątane, zaraz jedziemy na zakupki, bo impreza w niedzielę tuż tuż :-p.
Ania siedzi i ogląda Kubusia i Hefalumpy. Któryś raz z kolei, to ją na prawdę wciągnęło - jakby dziecka nie było.

Wiola
wy na spacerek łóżeczkiem jeździcie? :-):-D:-)

Margarita my mamy parasolkę Kazoo Deltima, chciałaś chyba coś tańszego więc nie polecam. Nie jest zły, ale...nie ma to jak x-lander zwykłą spacerówka.

SKABA kobieto slow down!

reklama
he he u nas to samo z sikaniem jak u słowiczkowego Łukaszka,tyle że jeszcze czasem na nocnik jeszcze siadzie.No, a na mazurach jak chciał siku to na brzeg jeziorka wychodził.:tak:Ale na stojąco nie umie sikac:no:Oj widze że postepy nocnikowo kibelkowe w pełni:-):happy:

Do góry