reklama
skaba1
sierpień'05 marzec'08
moja koleżanka tez mi opowiadała że sąsiedzi spią jeszcze z 5 latką i to cała noc i tu dla mnie to jest przesada !! co innego spanie cała noc a co innego od czasu do czasu albo wkradanie sie nad ranem !!!
Ty tu TAKI wykład a ja Cię posadziałam że garka przypalonego skrobiesz![]()
ale wy tu dzisiaj mądrze gadacie:-):-):-)
moze ja nie przywiązuję do tego tak wielkiej wagi, bo nigdy nie miałam z tym problemów.. Bartek teraz w dzień zasypia sam.. a wieczorem to się czasem zastanawiam czy to bardziej mnie czy jemu potrzebne, żebym przy nim była...
ale moje obie szwagierki przegapiły ten moment i efekt taki, że jeden synio 7-letni do tej pory w nocy do nich przychodzi (dłuugi czas mieli tylko jeden pokój, ale teraz już mają osobne), a drugiego też oduczali jak miał 7 lat (wiedział, ze mu nie wolno spać z nimi to kładł się pod drzwiami sypialni) i do tej pory zasypiają razem... to chyba przesada...
jak w pierwszych miesiącach brałam Bartka do łożka to też mi mówiły, że każdy mówi o osobnym spaniu, ale wszyscy biora dzieci do łóżka.. i pewnie też bym ten błąd popełniła.. tyle że Bartek nie chce z nami spać (może sekretem jest nasze chrapanie:-):-):-)) za to duuużo przytulamy sie w ciągu dnia.. zresztą on wogóle traktuje swój pokój baaardzo jako swój teren i często się tam zamyka i sam bawi.. a jak już się nabędzie sam to przybiega nas wycałować:-):-)
słowiczek
mama pisklaczków
Arabella, widzę, ze Twój czort jak mój.Słowiczku, poradź, bo nie wiem co robić. Misiunia też ma taki wieczorny rytuał i do zeszłego tygodnia było wszystko super. Nawet przez chyba 10 dni zasypiała sama. Teraz za nic w świecie nie chce leżeć, nawet jak ja leżę z nią. Łazi po domu, woła tatę, rozbiera się, wyjmuje ciuchy z szafy i przymierza. Ja ją odnoszę do łóżka, a ona z powrotem. Po kilku takich akcjach na mój widok zaczyna ryczeć. Co mam z nią zrobić?
Ja byłabym na Twoim miejscu konsekwentna i odnosiłabym na miejsce tak długo aż by uległa. A niech się drze...widzi, ze od krzyków i jej parad wysiadasz i jej odpuszczasz, więc wykorzystuje. Też tak miałam z Łukim. On uparty a ja jeszcze bardziej. Wywalczyłam...A młoda poprostu sprawdza na ile może sobie pozwolić...Z tego co czytałam wcześniej, to w Twoim mężu znalazła sobie autorytet...może pogadaj z nim, niech przejmie tę część obowiązków z usypianiem Misulki.
A Ty przez ten czas odpoczywaj, no bo ty w końcu w ciąży jesteś....
justyna
Fanka BB :)
Skaba no to pakuj pakuj !!!!
jak obejmuje sprawy ciążowe to ok !!!
Konsekwencja przede wszystkim !!!!
Moja koleżanka ma syna w tym samym wieku i ona zawsze mi mówi "a bo Liwia to taka usłuchana i zasypia sama i reaguje jak wołasz i nie ucieka " powiedziałam jej ze u nas kąt te cuda zdziałał i to co wcześniej w poście pisałam i ona stwierdziła ze musi tez zastosowac to, po czym jak ich odwiedziliśmy skarzy sie że mały jest inny niz Liwia i nie idzie sobie z nim tak poradzić tymi sposobami i że kąt nie działa po kilku godz pobytu u nich co zauważyłam : mały uderzył Liwie i ona przestań bo pójdziesz do kąta, zabrała coś tam i znow przestań bo pojdziesz do kąta i tak chyba z tysiąc razy a ani razu go do tego kąta przy mnie nie zaprowadziła !! druga rzecz to jak uderzył Liwie zaraz dostał w tyłek po czym i tak za chwile jak mu coś nie pasowało znów ją klepnoł więc wziełam go i kucnełam i prosto mówie mu że Liwusie to bolało i czy chce żeby płakała ??? i jak będzie ją bił to nie będzie chciała do niego przyjeżdzać itd i co mały popatrzył takimi wielkimi oczkami jakby dotarło do niego że źle zrobił ...
jak obejmuje sprawy ciążowe to ok !!!
Konsekwencja przede wszystkim !!!!
Moja koleżanka ma syna w tym samym wieku i ona zawsze mi mówi "a bo Liwia to taka usłuchana i zasypia sama i reaguje jak wołasz i nie ucieka " powiedziałam jej ze u nas kąt te cuda zdziałał i to co wcześniej w poście pisałam i ona stwierdziła ze musi tez zastosowac to, po czym jak ich odwiedziliśmy skarzy sie że mały jest inny niz Liwia i nie idzie sobie z nim tak poradzić tymi sposobami i że kąt nie działa po kilku godz pobytu u nich co zauważyłam : mały uderzył Liwie i ona przestań bo pójdziesz do kąta, zabrała coś tam i znow przestań bo pojdziesz do kąta i tak chyba z tysiąc razy a ani razu go do tego kąta przy mnie nie zaprowadziła !! druga rzecz to jak uderzył Liwie zaraz dostał w tyłek po czym i tak za chwile jak mu coś nie pasowało znów ją klepnoł więc wziełam go i kucnełam i prosto mówie mu że Liwusie to bolało i czy chce żeby płakała ??? i jak będzie ją bił to nie będzie chciała do niego przyjeżdzać itd i co mały popatrzył takimi wielkimi oczkami jakby dotarło do niego że źle zrobił ...
słowiczek
mama pisklaczków
skaba, nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia...jak wcześniej pisałam, jak jest komuś tak wygodnie i nie koliguje z innymi sprawami, to dlaczego tak nie może być????
Najważniejsze to zgadzać się ze sobą, ze swoimi przekonaniami...a jak ktoś ma wątpliwości, pytania to zawsze można się kogoś poradzić.Czy nie?????
Najważniejsze to zgadzać się ze sobą, ze swoimi przekonaniami...a jak ktoś ma wątpliwości, pytania to zawsze można się kogoś poradzić.Czy nie?????
słowiczek
mama pisklaczków
No bardzo mi się podoba ta Twoja reakcja i jak najbardziej prawidłowa...a laska po trzecim razie powinna była kolesia do kąta wywalić.Moja koleżanka ma syna w tym samym wieku i ona zawsze mi mówi "a bo Liwia to taka usłuchana i zasypia sama i reaguje jak wołasz i nie ucieka " powiedziałam jej ze u nas kąt te cuda zdziałał i to co wcześniej w poście pisałam i ona stwierdziła ze musi tez zastosowac to, po czym jak ich odwiedziliśmy skarzy sie że mały jest inny niz Liwia i nie idzie sobie z nim tak poradzić tymi sposobami i że kąt nie działa po kilku godz pobytu u nich co zauważyłam : mały uderzył Liwie i ona przestań bo pójdziesz do kąta, zabrała coś tam i znow przestań bo pojdziesz do kąta i tak chyba z tysiąc razy a ani razu go do tego kąta przy mnie nie zaprowadziła !! druga rzecz to jak uderzył Liwie zaraz dostał w tyłek po czym i tak za chwile jak mu coś nie pasowało znów ją klepnoł więc wziełam go i kucnełam i prosto mówie mu że Liwusie to bolało i czy chce żeby płakała ??? i jak będzie ją bił to nie będzie chciała do niego przyjeżdzać itd i co mały popatrzył takimi wielkimi oczkami jakby dotarło do niego że źle zrobił ...
U nas jako takiego "kąta" nie ma ale za to młody "ląduje " w swoim pokoju.
justyna
Fanka BB :)
Arabelka Słowiczek dobrze radzi niech Twój męzuś tez przyjdzie i ją odkłada do lózeczka !!! Musicie razem konsekwentnie A ty moze powygłupiaj sie z nią jak dziecko niech ma w Tobie tez troszkę koleżankę, bo z tego co piszesz ( mało więc nie wiem dokladnie ) to Ty jesteś od obowiązków a tatus od zabaw !!! Jak konsekwentnie to razem a nie że Ty tak a poleci do Taty i on ja ulula jak chce !!!
słowiczek
mama pisklaczków
ale wy tu dzisiaj mądrze gadacie:-):-):-)
:-)
hehehehehhe, mądrzymy się;-):-);-);-);-);-);-)
jak za dużo to skrócić prosze!!!!
skaba1
sierpień'05 marzec'08
skaba, nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia...jak wcześniej pisałam, jak jest komuś tak wygodnie i nie koliguje z innymi sprawami, to dlaczego tak nie może być????
ja mam czasem spore obawy, że coś przegapię... bo Bartek na codzień, jak jest ze mną to przeważnie jest grzeczny... tzn. czasem coś mu sie nie spodoba i zaczyna się awanturować, ale szybko mu przechodzi - zresztą nauczył się już, że ze mna w taki sposób nie wygra.. ale boję się, że jak kiedyś rozszaleje się na dobre to będzie za późno na wprowadzanie jakiś zasad..
a do mój J, on Bartkowi na wiele pozwala i zauwazyłam, ze Bartek przy nim zachowuje się znacznie gorzej.. dłuuugo by pisać o błędach wychowawczych.. no i mam z tym problem.. Bartek jest baaardzo ruchliwy, ale to jest taka radosna ruchliwość.. boję się tylko czy kiedyś się to w coś złego nie obróci.. nad czym nie zapanujemy..
reklama