reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

gaga pisze:
Agata ja to bym pewnie jeszcze bardziej wymagająca była ;D ale zgadzam się z tymi wymogami w 100%

Gaga wymieniłam tylko kilka spraw które nasunęły mi się po 1 telefonie i jedej rozmowie dzisiaj. To raczej nie wymagania - bo tu jedno podstawowe - ma pokochać dziecko, którym się będzie zajmować - oczywiście w jakimś rozsądnym stopniu. Te rzeczy wydają mi się pewnym kanonem nie tylko przy szukaniu pracy niani ale ogólnego zachowania z potencjalnym pracodawcą.

Z inej beczki Gaga czy ty nie masz może aparatu canona S2. Bo moja koleżanka zastanawia się czy kupić taki od naszego znajomego. Aparat ma rok.

reklama
agata806 pisze:
gaga pisze:
Agata ja to bym pewnie jeszcze bardziej wymagająca była ;D ale zgadzam się z tymi wymogami w 100%

Z inej beczki Gaga czy ty nie masz może aparatu canona S2. Bo moja koleżanka zastanawia się czy kupić taki od naszego znajomego. Aparat ma rok.

ja mam S1 ale S2 też jest ok, ja jestem z niego bardzo zadowolona :)

Marta - ona lubi szokować. Wiele jest w tym prawdy (odnośnie zachowań dziecka, które pewnie ma kolki skoro płacze o stałych godzinach) a efekt wzmacnia styl pisania. Widać też że nie wiele czytała albo rozmawiała z innymi mamami. Ja tam jakiś super oczekiwań nie miałam a mimo to rzeczywistość mnie przerosła nie raz, a na początku w szpitalu zaaowocowało mega deprechą. Jak ma się późno dzieci to znacznie trudniej jest się przestawić - że ważniejsze są potrzeby dziecka a nie nasze. Nasze stają się równie ważne dopiero po jakimś czasie.

Wiecie ostatnio nie mogę opanować się z jedzeniem. Ja żrę nie jem. Non stop głodna. Nie dość, że nie wróciłam do starej wago to jeszcze tyję. Jestem przerażona i głodna. Nie mogę pochamować się od jedzenia. :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

reklama
Dzięki za dobre słowo :) Zuzia czuję się o niebo lepiej, tylko marudzi :(
A Chylińska - no cóż, tego właśnie można się po niej spodziewać :p

Do góry