reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Witam  :)
A za nami "trzydniówka". Nie bylo źle, ale trochę miałam stracha, czy to nie coś poważniejszego, bo wysypka utrzymywała się przez 3 dni. Ale pediatra wykluczył wszelkie choroby zakaźne i ze spokojem możemy wyruszać na wakacje  :)
Mailen, to wreszcie się ruszyło z tą pracą. To teraz korzystaj z ostatnich dni laby  ;D
Moja Zuza też wypięła się na mleko. Najczęściej niestety daję jej na siłę i albo załapie tego smoka, albo czekam aż zaśnie i na śpiocha ją karmię  ::) A wodę Żywiec daję jej bez gotowania od kilku miesięcy i nic się nie dzieje.
U nas ząbków 6. Dwa na dole i cztery na górze.
Wczoraj zakupiliśmy spacerówkę, Baby Dreams mini. Leciutka 5,5 kg, stabilna, rozkładane oparcie, daszek i spory kosz. I co ważne, zajmuje w bagażniku połowę tego miejsca, które zajmował dotychczasowy wózek. Jest nadzieja, że w miarę komfortowo zapakujemy się na wyjazd  ::)

reklama
Witam przy kawie.Nie bylo mnie dwa dni,ale Maximilian nie daje mi wolnego ;D.Wieczorami jestem czasami tak padnieta,ze nie mam ochoty na internet.Walne sie na wersalke i po prostu odpoczywam :).W srode balam z Miliankiem u lekarza na bilansie rocznym.Nic dziwnego,ze on nie chce zaczkowac,przy 79 cm wazy 13 kg :o :o :o!On sie naprawde stara,ale ten jego tyleczek jest za ciezki :D.Chodzenie idzie mu lzej,oczywiscie tylko wtedy jak trzymam jedo raczki.Lekarz wychwalil Maximilianka ze rozwija sie dobrze i jest zdrowym dzieckiem :D.
Nasza nocka nie byla mila.Maly spal niespolkojnie i bylo goraca.No i jakas franca mnie dwa razy ugryzla,bo spie przy otwartym oknie.Dobrze zrobilam wieszajac Maximiliankowi siatke nad luzeczkiem,jego nic nie bedzie gryzlo.

i ja się melduję. Na termometrze za oknem 19 stopni!! Ale w domu dalej ukrop. Nie wiem, kiedy tu się ochłodzi. Chyba zaraz zabiorę chłopaków na spacer.
A z mlekiem i temperaturą skojarzyłam, bo Maras robił śmierdzielki kupy bezpośrednio po mleku w upały :)
Tomka dalej nie ma, całymi dniami w pracy. Co myślę o uniwerku? - wątek zamknięty...

hej witam w przy kafffce ;)
Agata własnie czekamy na fotki w nowej fryzurce ;D a do jakiego fryzjera chodzisz w Wawie moze cos polecisz ;) chociaz ja ze swojej jestem na ogół zadowolona tylko teraz ostatnim razem jakos mnie wyciapała jak nigdy jakieś schody porobiła :mad: a poza tym wkurza mnie forma zapisów bo kazdego pierwszego dnia miesiaca sa zapisy na dany miesiąc z tym że trzeba chyba o 7 rano zadzwonić zeby miec do wyboru jakis termin bo ja dzwoniła o 9 to juz nic nie było istny cyrk ::)
kurcze jednak z tego co tu czytam to wszystkim dzieciaczkom wychodzą najpier górne dwójeczki tylko u nas tak jakos na opak ;) :p
bede musiala koniecznie ruszyc na zakupki do pracy bo obowiazujacy strój to białe bluzeczki i ciemne spódnice bądz spodnie :mad: na szczescie juz ma byc klima od następnego tyg, no i buty jakies eleganckie musze kupic ale teraz z krytymi problem bo przeciez lato i wszyscy sie w głowę pukaja jak pytam o kryte buty, moze w poniedziałek przejadę się do Wawy to zachaczę o Arkadie ;D
małaYoo średnie to moje labowanie bo rpzez te dwa tyg przydałoby się przysiąść i dokonczyc pisanie pracy zeby miec juz wolną głowe i nie myslec o tym ze to nade mna ciagle wisi i skupic sie juz wtedy tylko na pracy zawodowej :laugh:
ale wypoczynek i owszem planujemy za tydzien wyskoczyc na weekend piatek, sobota, niedziela na mazurki o ile tata pożyczy samochodu....tak mi się marzy nasz samochod ::) moze udziele Marcinowi kredytu jak juz bede bankowcem :D

my po lekarzu zapisał jakąś maść chłodzącą do zrobienia, kosztuje 5 zeta tylko nie wiem jakie opakowanie (bez recepty koło 25) powiedziałą że jak się przyjmie to nam będzie przepisywać i dobrze bo zazwyczaj ztosujemy nivea za 11 zł, się oszczędzi ;D
chrypka nie widomo z czego bo gardełko ok, mam dawać calcium i coś jeszcze zobaczymy...
małą ma 76cm i waży 8700g ale lasencja ::)

Mailen pewno i tak nie ruszysz z pisaniem (ja bym nie ruszyła) więc nie ściemniaj tylko odpoczywaj ;D

zuzaczek się już bujna na kaszuby, ale faaaaaaaaajnie

a gdzie justyna, nenar ???

Goga czad ;D
myślałam że to woje chłopaki ;D ale jazda, normalnie jakbym miałą zły dzień to chyba bym przylała, ale nie wiem czy bym się nie popłakałą ze śmiechu ;D

Hehehehe, Goga, dobre... ja chyba bym najpierw wpadław szal a potem płakała. pewnie ze złości a potem się śmiała, bo co innego można?? Toż to tylko dzieci....
Czasem moje nabroją i nie mam poprostu siły do nich...więc sprzątam i się śmieję, że coś takiego przychodzi do małego łepka.
A swoją drogą rodzice wszystko powinni pozabezpieczać i mieć pretensje tylko do siebie za pozostawienie ( chyba) farby na wierzchu...

Ale zaczyna się gorący okres lipiec-sierpień, prawie codziennie jakieś uroczystości...czyjeś święta...

Mailen, odpoczywaj!!! I wyjedz gdzieś choć na weekend...

Wszyscy gdzieś wyjeżdżają, ale fajnie. Ja niestety uziemniona...Mąż urlop prawdopodobnie dopiero w październiku dostanie...

A moja siora właśnie się obroniła. Mamy panią mgr. Mama moja już do Poznania jedzie i dziś pijemy!!!

Hej

Goga zdjęcie czadowe ;D, reakcji swojej nie umiem sobie wyobrazić. Jakbym sprzątała to bym pewnie porządnie przeklinała

A u nas pada lalalalala
A ja właśnie powiesiłam pranie na balkonie i mam jazdy :p

Gaga - te opakowania sa całkiem spore, na pewno tyle co normalne kremy do pupy albo nawet i więcej. 5 zl bo to maści refundowane. My mieliśmy taką z kwasem bornym ale w lato niestety maść się nie sprawdza bo głównym składnikiem jest lanolina i w te upały maść trzeba trzymać w lodówce i albo zapominamy jej schować i później mamy płynną maść albo zapominamy zabrać do przewijania :p

Ale leje - super 8)

reklama
Do góry