reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

To i ja wpadam sie przywitac.
Ostatnio u nas szaleją burze i nie moge z neta korzystać co ja chce zaśiąść do kompa to trzask i błysk.Wczoraj to chyba moja chałupka była w centrum bo z każdej strony takie flesze odchodziły.CZuje sie prześwietlona na amen ;D Jak dziś też bedzie burzysko to przesyłam dziewczynom ,które pragna burzy :laugh:
Żużaczku Bogucha to jest niezły-może wydasz ksiażke z jego tekstami bo o ile dobrze pamietam to on teksciki ma świetne :laugh:
A i czy te burze które mnie nawiedzają to twoja sprawka-zaklinaczko deszczu ::) ???

Marta a jak podawałas fenistil to po jakim czasie była poprawa?bo ja daje juz 4 dni i nic lepiej,a nawet gorzej (gilki sa teraz geste)

Nenar
a to bidulek z Martusi.Oby te cholerstwa poszły precz od dzieciaczków.A jak mała znosi zastrzyki? :( :(
Goga a ty działaj szybko bo to cholerstwo lubi sie rozprzestrzenic w zawracającym tepie

Waga mojego małego napewno nie przekroczy 10 kg. ale to sie okaże dopiero jak skończy roczek bo ja tez nie mam potrzeby tfu..,tfu..iść do lekarza.ale nie przejmuje sie wagą bo najwarzniejsze że rosnie zdrowo i dobrze sie rozwija
gaga pisze:
Mailen a to :) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=111784864 tylko dogadałam się z laska ile chce ja zalicytuje i ona zamknie aukcję, niestety ktoś mnie przebił, no ale ona zamknęła że niby przedmiot uszkodzony, teraz mam troszkę pietra bo nie znam laski, a mam wysłać 156zeta i modlić się żeby przesyłka doszła, liczę na to że jest spoko :)

Gaga ja też tak kiedys robiłam ale poprosiłam babeczke aby wystawiła dla mnie aukcje prywatna i w tedy ja kupuje i wszystko szło przez allegro i w razie draki możesz dochodzić swoich praw

reklama
bibi a można taka prywatną aukcje wystawić ???to ja ją może poproszę , bo kurcze dla mnie to duże pieniądze i chyba tydzień myśleliśmy nad zakupem tego jeździka,

Czesc dziewczyny,na sam poczatek musze sie troche pozalic :(.Szlag mnie trafia,bo siedze w domu z 3-ka dzieci i nie ma do kogo buzi  otorzyc.Mezus bedzie w domu dopiero w piatek.Kolezanka byla u mnie ostatnio w niedziele i chyba nie ma czasu bo jej nie widac i nie slychac.Do tego wszystkiego Maximilian sam nie wie co chce i mam go chwilowo serdecznie dosyc.Tyle dobrego,ze Sarah po szkole troche go bierze.W piatek powiem Axlowi,ze teraz ja jade na tydzie,a on zostanie sam z dziecmi ;D.Chyba mnie dzisiaj jakas depresja dorwala,przepraszam.Milian teraz spi,ciekawe jak dlugo :).

Z zaciekawieniem poczytalam o szczepionkach i doszlam do wniasku ze Maximilian nie byl szczepiony.W tym miesiacu idziemy z nim do lekarza na bilans i szczepionke to sie dokladnie popytam.

Bibi, już nie pamiętam jak szybko była poprawa, bo my to bierze chyba 4 miesiąc. Ale poczekaj może jeszcze z tydzień i zobaczysz. A ile dajesz fenistilu??

Dajcie tej burzy, albo chociaż deszczu, na dworze jest chłodniej ale w domu parówa straszna:(

Goga, co do parówek, to moje dziewczynki też dostały już spróbować. Kiedyś Piotrek jadł i się wyrywały strasznie i dał im spróbować i smakowały im strasznie.

A tak wogóle to moje panny zaczynają się przemieszczać i niestety tak jak myślałam każda w swoją stronę. I nie wiem którą pierwszą mam łapać jak leci. Nieciekawie to wygląda.

Dajcie truskawek!!! Mniam mniam...
Z cholerstwem liszajowym lecę od razu dziś do lekarki, ale ona jest dopiero wieczorem. Mamy wizytę o 19.
Maras zgubił gdzieś smoczek i miałam problem z uśpieniem, ale póki co śpi...
Nenar, ja podbijam książeczki w pracy. W końcu cały czas jestem pracownikiem. A, babeczki co dostajecie zasilek i wychowawczy - nie wiecie, od kiedy trzeba zanosić papierki na przedłużenie? Bo wiem, ze do końca lipca chyba, ale nie wiem od kiedy

A w ogóle to u nas chłodniej. O 10 było na termometrze jakieś 18-19 stopni, wiał wiatr i były chmurki. Na dworze było całkiem przyjemnie.

Gaga da sie wystawić Ja tez taką wystawiałam wczoraj dla gościa.Ja wystawiłam on kupił za 1 zeta i transakcja jest przez allegro.
Ta babka musi wystawic ją tylko dla urzytkownika:twój nick.ty wtedy zalicytujesz i jest o.k i nie boisz sie o kase.No i masz dodatkowy komentarz i ona tez mysłe że sie zgodzi,tylko ją poproś
Marta ja daje te kropelki 3 razy dziennie po 10 kropli, a ty?zisiejszą burze zarezerwowała marta-pośle ją do ciebie jak zawita u mnie :p
Co do parówek to Bartuś też uwielbia .A że na mleko uczulony to coś przeciez musi jesć a szyneczka mu sie przyjadła.Daje, no przeciez chyba nie zaszkodzą. ::) ::) ::)

Bartoszek strzelił drugiego kupsztala ::)-czyżby nastepny zab ??? Ostatnio jak srał to był zwiastun zeba ;D

Domicela, a Tobie spróbuję opisać te ćwiczenia, chociaż nie wiem czy mi się uda. Ogólnie to są ćwiczenia na piłce do rehabilitacji, o takiej:
http://www.allegro.pl/item110314615_nowa_pilka_rehabilitacyjna_65cm_pompka_od_ss.html

Tylko my mamy mniejszą, ale taka jak ta z allegro byłaby najlepsza, bo ma odpowiednią średnicę. Nie trzeba jej pompować na maxa, bo trzeba żeby miała trochę spuszczone powietrze. I tak sadzasz Malucha na tej piłce i trzeba go położyć na plecki, wzdłuż piłki i łapiesz za nóżki, tak mniej więcej pod kolankami jak ono leży i przesuwasz dziecko razem z piłką do przodu, d siebie tak żeby usiadło, jak przy ćwiczeniach brzuszka, tylko musisz uważać, bo jak zaczyna siadać Maluch to może Ci się gibnąć do przodu, bo to idzie razem z piłką i musisz wyczuć moment jak już siada to wtedy cofnąć Malucha z piłką lekko do tyłu. Drugie ćwiczenie to to samo, tylko nie przesuwasz Malucha z piłką do przodu tylko tak na bok, też żeby usiadło, tylko żeby podparło się rączką o piłkę, żeby sobie tą rączką pomogło siąść. I to wtedy na jeden i na drugi bok, po kilka razy. No i jeszcze ćwiczenia na brzuszku. To kładziesz Maluszka na brzuszek na piłce i tez za nóżki przytrzymujesz i posuwasz piłkę do przodu potem do tyłu, żeby podpierało się rączkami, wtedy ćwiczy mięśnie rączek. I na boki też twedy na przykład nasze dziewczynki przekładją już rączki, bo boją się żeby nie upaść i łapią się rączkami dalej. To jest dobre ćwiczenie na bronienie się przed upadkiem, bo dziecko ćwiczy że musi się podeprzeć. Nasza Ala to ostatnio ćwicząc na brzuszku na piłce, przybrała pozycję do raczkowania. Mam nadzieję, że coś zrozumiesz, ale to ciężko opisać. Jak coś to pytaj. Początki są trudne, bo naprzykład moje dziewczynki po pierwszej wizycie bały się tej piłki, ale teraz trochę się oswoiły.

A oprócz piłki, dla Alicji, bo ona nie siada sama, to żeby ją zmolizować i ćwiczyć mieśnie brzuszka, to za każdym razem jak się przewróci na plecki i jak ją podnosimy, to dajemy jej ręce, a konkretnie palce żeby się złapała i tak delikatnie ją podciągamy do siedzenia, a jak widzę że sama juz się dzwiga to ja już jej nie pomagam tylko czekam, żeby się podniosła.
To chyba tyle. Jak coś to pytaj. Bo nie wiem czy coś zrozumiesz z tego co napisałam.

reklama
Do góry