reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

reklama
a kiedy ten nasz słowiczek wróci ???
anda też cos ostatnio nie zagląda, a klinke to już chyba wieki nie było

no ja idę spać, jutro grillek u teściów, a potem trzy dni do pracki, jakoś tak nie chce mi się nic, no ale trzeba się wziąść w garść

ja tam złudzeń nie miałam, choć miło by było :)
no dobra spadam lulu, oj najchętniej to bym tyłka jutro nie ruszałą z domu, może będzie lało ::)

Napisałam posta i wysłałam ale pewnie ktoś mnie wyprzedził a ja nie sprawdziłam. Chwilę później komputer wyłączyła Marysia :p

Arabella - staszne smutne co piszesz :(

Co do fotelików - te za 1300 mają specjalne mocowanie i można je kupić jak ma się w samochodzie możliwość jego zainstalowania. W wielu samochodach tego typu mocowania nie ma więc nie ma co myśleć o takim foteliku. To jest podadto taki sam fotelik jak za 600-700 - w przpadku maxi cosi a cenę podbija to mocowanie. W foteliku raz ważna jest konstrukcja a dwa sposób mocowania żeby fotelik nie latał. Dlatego bardzo ważne jest prawidłowe przypięcie.
My kupiliśmy taki sam jak Justyna ale sporo jeździmy, poza tym dla nas mamy poduszki i inne zabepieczenia to tym bardziej dziecko też musi być dobrze zabezpieczone.

Szkoda że przegraliśmy bo podobno całkiem nieźle nam szło :(

Gaga, ja też złudzeń nie miałam. Ale jak już byla 90 minuta i był remis, to mogli te 3 minuty jeszcze bronić tej naszej bramki. Szkoda, bo dobry mecz był.

DACIE MI W KOŃCU WYSŁAĆ TEGO POSTA  :mad:

Arabela smutne rzeczy piszesz !! straszne jak dzieci umierają !!

Goga pisze:
Z fotelikami to jest tak jak mówicie - nie dajmy się zwariować. Ale ja akurat jestem maniaczka bezpieczeństwa i mam hopla na tym punkcie. Michał chodzi w sandałach z ubiegłego roku i pół palca mu wystaje, a fotelik kupiliśmy na raty ten ciut droższy. Widziałam gdzieś crash-testy z manekinami w fotelikach i wiem jak ważne są dobre zabezpieczenia, zagłówki itp. Ale dla dziecka ważny jest też komfort jazdy. MAm porównanie, bo Michał wcześniej jeździł w takim tańszym, a potem, przed długą trasą do Estonii kupiliśmy ten droższy i był zdecydowanie wygodniejszy. Jak ktoś dużo nie jeździ, tylko po mieście, to nie ma co przesadzać. Ale też nie ma co oszczędzać na foteliku i żle jest jak ktoś kupuje superdrogi wózek a na foteliku oszczędza.
Nie chcę wyjść na jakąś mądrującą się z napchanym portfelem, bo kasy nie mam, chłopcy nie mają dużo zabawek, mam stare krzesełko do karmienia, nie mam chodzików, pozytywek itp., ciuchy kupuję w lumpeksie, ale foteliki mam właśnie te ze średnią ceną, bo na tym punkcie mam fioła.
dokladnie myśle tak samo jak Goga ! my dość duzo podrózujemy z liwciorem a poza tym ja mam jakąś obsesję na tym punkcie do tego stopnia ze zanim kupiliśmy fotelik to zszukałam sie opinii na internecie i molestowałam faceta co prowadzi  stronke o fotelikach i są tam testy itp i kazdy do którego sie przymiezaąłm konsultowała z nim Ostatecznie kupiłam Romera King TS plus chyba cos ponad 600zł  !  Zdecydowanie odradzał mi CasualPlay a na moje oko porzadnie wyglądał i bezpiecznie ale do tego sie nie wejdzie !

Arabela ostatnio przeczytałam ze niejadki są zdrowsze  :)

dzis Liwuś była na randce  ;D ale fajnie sie razem bawili  i szarpali  ;D

reklama
arabella pisze:
Zastanawiam się czy moje dziecko będzie kiedyś normalnie jadło. Nie wiem czym ona żyje. Dzisiaj np. zjadła na śniadanko 30 ml kaszki i potem w ciągu dnia 20 ml soczku, pół Danonka (bardzo lubi) i 2 razy cyc. Owoców, obiadku i kaszki na kolację nie ruszyła. Ciężkie życie z nią.

U mnie tez tragedia, nie wiem czy to przez chorobę. Na dodatek Marysia dała mi tak popalić że się rozpłakałam a ona zaczęła się śmiać :mad:

Do góry