reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

Witam wieczorem.
Mała śpi (tfu tfu), stary się kąpie a ja klepię.
Mundial, mundial, jedziemy do domu...
Arabella, (*), smutne...

Dzisiaj przyuważyłam jak Ania siada z pozycji na brzuszku, chyba pierwszy raz to zrobiła. Zazwyczaj siada z pozycji bocznej lub z plecków. Od kilku dni zaczęła fajnie pełzać i w przód i w tył. Zasuwa jak dzika.

Fotelik jeszcze mamy ten pierwszy. Ale chętnie skorzystam z Waszych sugestii pisanych teraz jak będę kupowała fotelik następny :).

No nic, trzeba łoże pościelać i spać.
Do jutra, pa

reklama
No niestety, ale mnie na dwa foteliki za 600 zł nie stać:( I nic na to nie poradzę.

A mialam Wam napisać, że Ania rzeczywiście miala trzydniowkę i rzeczywiście jest zakaźna. Alicja od kilku dni byla taka marudna, że mialam jej dość, ale temperatury nie miala wysokiej bo najwyższa to było 37,2 a dzisiaj na brzuszku mam wysypkę, czyli dokładnie trzydniówka. Tylko u nas to wszytsko się zeszło z wychodzącymi zebami więc ciężko było określić że to trzydniówka. I mam do Was pytanie, czy jeżeli dziecko ma już wysypkę to jeszcze zaraża?? Jutro idziemy do mojej Mamy na te imieniny a tam będą dzieci w wieku 3-5 lat i nie wiem czy one już chorowały na to i nie chce aby sie zarazily.

Dobranoc.

Właśnie zadzwonił Darek - jedzie do domu i jutro jedzie do pracy, w piątek i pewnie w weekend też. Mieliśmy pojechać na działke i !@#$ nigdzie nie pojadę bo jest zmęczony, wraca taxi, fotelk w samochodzie . Nie mogę już prosić taty żeby mnie zabrał bo z działki ma ponad 40 km a jeszcze będzie jechał po babcię i moją siostrę. Ręce mi opadają i płakać mi się chce. Tata wziął urlop, żeby z nami siedzieć mama dawno nie widziała Marysi. Znowu kaszana. A ja powiedziałam nani  żeby nie przychodziła i teraz będę siedziała z małą całe dnie w domu sama. Pierdolca dostanę bo Marysia jest niemożliwa ostatnio - zabawki nie, jedzenie nie, nie potrafię jej niczym zainteresować, nie wiem czemu marudzi :mad: :mad: :mad: :mad:. Na spacer jeszcze nie wyjdę, umówiłam się z koleżanką na działce.

Agata i Arabela witajcie w klubie  :) ona mnie wyssie na amenus a jeść normalnie nie bedzie ! I kto mi powie ze mleko matki takim dzieciom nie wystarcza skoro Liwia praktycznie głównie jest na piersi a waży 11,6 kg !!
A tez potrafi doprowadzic mnie do granic wytrzymałości !! Ostatnio tłumacze jej ze jest niegrzeczna to zdzieliła mnie w łeb drewnianym klockiem i radocha - no i co jej idzie zrobić  :D  

marta15 pisze:
No niestety, ale mnie na dwa foteliki za 600 zł nie stać:( I nic na to nie poradzę.

Marta, uszka do góry. Dobrze że masz foteliki i tyle... Ja mimo mojego fioła przy dwójce też bym nie dała rady.
Aha, dziewczyny, i rada już na przyszłość: nie kupujcie dla starszych dzieci podstawek zamiast fotelika. Romer ktorego kupilismy dla Michala ma sluzyc do 12. roku zycia, czyli jeszcze 8 lat. Pytalam, czy odczepia się oparcie żeby zostawić samą podkładkę i facet mi uświadomił, że nie trzeba nic odczepiać, bo zagłówek rośnie razem z dzieckiem i ma chronić głowę przy bocznym zderzeniu. Fotelik kosztował 490 zł, a jest na 8 lat, czyli 60 zł rocznie (5 zł na miesiąc). Biorąc pod uwagę długość użytkowania, nie był drogi.

A mecz... szkoda naszych.

Śpicie już? Bo ja nareszcie się rozkręcam z robotą. Mama się zlitowała nade mną i przyjechała na dwa dni.

goga,znam tan fotelik bo tez go mialam.kupilam dla sary jak tylko wyszedl na rynek i siedzi w nim juz trzecie dziecko.polecam.wiem,ze foteliki sa drogie ale mozna tez kupic uzywany,najlepiej od znajomych zeby miec pewnosc o dobrym stania fotelika(bez wypadku).

reklama
Witajcie ja dzis noca bo nie miałam czasu jak nie pranie prasowanie sprzatanie Amelka i dzien zleciał w miedzeczasie kłótnie z mezem a zaczeło sie juz od 6.40 bo nie chciał wstac po mleko wstał z pretensjami i tak juz przez cały dzien ja nie popusciłam nawet miałam za niego jechac zawiezc umowe takiej dziewczynie bo chciałam zeby sie wyspał bo na nocke poszedł do pracy  i nie pojechałam jak Kuba Bogu....
A pozatym wreszcie LATO a my na polku tylko d poludnia i to bardziej na zakupach niz na polku  a pozniej to sprzatanie i nie zdazyłam wyjsc z mała  ale jutro sobie odbijemy
Chwilke poczytam zaległosci  

Do góry