reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

reklama
A u nas coś się popsuło ze spaniem. Dwa razu z odstępem 4 dni ta sama historia, a raczej histeria. Po kąpanku cycek i Ania usnęła. Ja ją do łóżeczka a ona oczy jak złotówy i w ryk. No to z powrotem usypianko przy cycku, usnęła, do łóżeczka, oczy jak złotówy i ryk. Próbowałam ją przetrzymać, ale zaczęła jeszcze bardziej płakać, wręcz wpadła w histerię. Już była taka zmęczona, że mi na rękach usnęła, wkładam do łóżeczka a ona płacz. W końcu stanęło na tym, że wzięłam ją do łóżka i tam momentalnie zasnęła. no to ja ją hop do łóżeczka i znowu oczy jak złotówy i płacz. Skapitulowałam i takim sposobem mała terrorystka wywalczyła dwie noce w łóżku w środku między mną a mężem. Przypuszczenia: za zimno, coś jej się śniło, nie odpowiada jej za najniższy poziom łóżeczka... hmm, sama nie wiem, albo może ząbki kolejne chcą wyjść?

Żużaczku miałam w ciąży coś podobnego - fakt przyjemności ze smarowania co nie miara miał i mój mąż i ja ;D >:D

Gaga jak tam rozmowa - można już puścić kciuki??

Margarita doskonale cię rozumiem bo właśnie goszczę teściową i jak mój mąż wraca z pracy to tylko słyszę: "daj mu spokój, on jest zmęczony, daj mi małego.." ale ja sie nie daję i jej nie słucham i mały idzie pod opiekę tatusia ;D

Joanna to na pewno ząbki - ja z Szoszonem miałam to samo.

Martusiu dużooooooo zdrówka dla was. Zdrowiejcie nam szybko.

Nenar jak tam Szymonek się czuje??

ni nic dalej nie wiem, dyrektorka mi powiedziała że jej się jeszcze wszystko zmienia w grafiku i pierdu pierdu sratu tatu w każdym razie mamy być w kontakcie i jak coś to da znać, ale powiedziała że jest szansa na godziny, no dalej nic nie wiem buuuuuuu

finiak ja tez miałam to raz w ciazy

goga to juz wiem czemu chudne.... chudnie portfel i ja razem z nim....

Co do spania to dołaczam sie do ojejania. Witon od choroby budzi sie co 2-3 godziny, jak przekładamy go do lózeczka to jest ryk. wogóle jest ryk.. teraz tez, bo mąz usiluje go uspic.... ::) ::) :mad:

buuuuuu
Majka jadła dzis truskawę i na szczęście zero wysypki
jutro druga rozmowa o pracę, może tam się coś więcej dowiem

Gaga, więc trzymamy dalej kciuki.

Ja się już pożegam, bo idę się umyć i chyba spać. Bo padam na pyszczek. Mam nadzieje, że dzisiejsza noc bedzie lepsza, bo nie wiem jak jutro przeżyję.

Dobranoc.

Moje dziecko śpi... na podłodze. Każda próba odłożenia śpiącej na rękach Misiuni do łóżeczka kończy się histerią, a ja nie mam zamiaru kłaść się z nią o 19:00 więc rozłożyliśmy kołdry na podłodze u nas w sypialni i na razie śpi.
Macie jakiś ŁATWY przepis na ciasto z truskawkami? Mężuś ma jutro urodziny. Zrobił gyros, bigos i przygotował mięsko na grilka i coś przebąkuje o cieście z truskawkami. Dzisiaj był grzeczny, więc jak mi coś podacie to może mu zrobię.

reklama
araballa najbanalniej to zrobic biszkopt, to tego taki kremik na jaki przepis ktos juz podawał (taki budyniowaty) na to truskawki , zalac galaratka i do lodowki.
Albo sernik na zimno - bierzesz galaretkę, rozpuszczasz w mniejszej ilości wody, do tego serek np. danonek i wylewasz na biszkopty - w srodku zatapiasz truskawki albo truskawki na ostatniej warstwie ukladasz.

Do góry