reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowa mama

hej!!
Żużaczku aż się popłakałam ze śmiechu!!!
Sonny wydaje mi się że tak. Bolące piersi czy też brodawki w ciązy czy to jedna czy dwie na raz to u mnie standard!!
Dzięki za wyjasnienia co do zwolnienia. Jutro mam wizytę więc jak by coś to wiem na czym stoję!!
Pozdrawiam

reklama
Hej !! Nie przespana noc małej nie przeszkadza i tak mi buszuje w brzuchu że mój brat stwierdził że jak w obcym ;D
Ja też do końca jestem na L4. A zgadzam sie z Wami że ten Zus cały to banda okropna, byle mi nie wytną numeru i i tak mi odliczą te 2 tyg. przed porodem, bo po nich wszystkiego idzie sie spodziewać a potem możesz odwołać sie ale przez okno :mad: Utrudniaja a potem płaczą i dziwią sie czemu w Polsce dzieci sie nie rodzą!! Taki maluszek 3 m-ce z mamą na macierzyńskim a potem z łachą 2 lata wychowawczego i to bez złamanego grosza!! Paranoja ale tak to jest w naszym pieknym kraju!!

No ja się cały czas zastanawiam jak mam z moją rodzinną rozmawiać . Na szczęście jest bardzo miła a więc spróbuję. A jak to jest z tym wychowawczym? Że pieniędzy nam nie płacą to słyszałam, ale czy na przykład w tym czasie mam opłacane składki na ubezpieczenie i emerytalne???

Mężusia nie pakuję - jest dorosły. Idzie ze mną rodzić ale też tylko dlatego że nie ma wyjścia bo powiedziałam mu że sama nie pójdę ;D Tak więc dzielnie podjął decyzję że mnie nie zostawi w potrzebie ;D Mam tylko nadzieję że się mu uda wyrwać z pracy na czas bo u niego to ciężko ::)

moja dzidzia

A Słowiczku -ja też bym prosiła o przesłanie. Zaraz Ci wyślę maila.

Wczoraj jak na złość popsuł nam się samochód - musimy naprawić hamulce :mad: Mam nadzieję że teraz mnie nie weżmie ;D

moja dzidzia

... w kwestii zwolnien to ja mam termin na dzis i wczoraj dostalam normalnie zwolneinie od mojego gina do 28, tez sie wczesniej obawialam tych dwoch tygodni przed, ale on powiedzial ze kiedys wysylal do internisty czy laryngologa ale jakas kontrola powiedziala mu ze moze sam wystawiac wiec wystawia i nie ma problemow.... przeciez inaczej to bylaby paranoja, np urodzic 2 tyg po terminie i co miec 4 tyg w plecy??? a przeciez termin to rzecz umowna...

pozdrawiam wszytskie sierpnioweczki, jak tak dalej moje male bedzie sie ociagac to kto wie moze jeszcze sierpniowka zostane... hihih

Zgadzam się z wami że to banda złodzieji!!!! dlatego trzeba znać się na prawie, przepisach i śledzić to wszystko na bieżąco aby nie zostać przez nich wykorzystanym i oszukanym, dlatego cieszę się że to pokrywa się z moim zawodem bo za śledzenie tych wszystkich zmian jeszcze przynajmniej pieniądze dostaje ;)
Nam sie wycieraczki w samochodzie popsuły ale na szczęście tylko jakieś trzpienie a nie cały silniczek do nich bo tak zapłaciliśmy 120 zł a nie 600 zł, niezła kasa, nie? a to tylko wycieraczki! Ale fakt że mój luby szybciutko się uwinął z naprawą, bał się że będzie padało a ja zacznę rodzić hihihihi :D
A co do kota, to spóbujcie zaaplikować kotu węgiel, na dodatek rozpuszczony bo inaczej by go nie łykną, serio, dużo od tego opisu się nie różni, trzeba tylko dodać że wszystko na około łącznie ze mną i moim bratem było czarne :laugh: Kochane kociaczki !

albo kota któremu trzeba pobrać krew, a musieliśmy bo trzeba ja było przebadać na toksoplazmozę, trzy osoby było za mało, chyba z pięc igieł poszło ;D

No to całe szczęście że mam żółwia i rybki. A mój piesek to prawdziwy okaz zdrowia i szaleje w ogródku.

Wydaje mi się że to też zależy od tego jak długo się było na zwolnieniu i na co było wystawiane. Wiem że niektórzy lekarze się boją wystawiać zwolnienia na tak długo a ja nie miałam problemów. Tak więc juz nie będę się kłócić ::)

moja dzidzia

Jak tam dziewczyny po nocce? Mam nadzieję ze tak samo dobrze wyspane jak ja :D
Mój kocurek do pobrania krwi musiał być uśpiony bezdyskusyjnie, on nawet do obcięcia pazórów dosawał zastrzyk bo trzy dorosłe osoby nie były wstanie sobie z nim poradzić. Prawdziwe kocie z piekłarodem!
Miłego dzionka!!

reklama
Dziś o piatej rano wyprawiłam syna na wczasy. Pusto teraz i cicho w domu :-[. Wczoraj przez te przygotowania do wyjazdu miałam prubny alarm i smaiałam się z mężem, ze kolezanka która ma termin cc na dzisiaj (w tej samej klinice) się zdziwi jak mnie w klinice spotka. Powoli jednak skurcze się wyciszyły i dzis jak na razie spokojnie ;D

Do góry